Asus z87 pro boot sorunu

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıktaki anakart ile birlikte g3258 işlemci kullanıyorum. Pc kapalı iken power düğmesine basıyorum bios bazen normal açılıyor bazen mavi kurtarma ekranı çıkıyor. Mavi ekran çıktığında resetleyip bios a girdiğimde daha önce kaydettiğim boot ayarlarının değiştiğini ve cd dvd sürücüsünün ilk sıraya alındığını görüyorum. Burda tekrar ssd yi ilk sıraya alıp kaydet çık diyorum pc düzeliyor fakat bir süre sonra aynı hatayı yine alıyorum bu hata neden kaynaklanır lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bios ayarlari kaydetmiyorsa anakart'in pilinde sorun vardir muhtemelen.

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarlari kaydetmiyorsa anakart'in pilinde sorun vardir muhtemelen.
Ayarları kaydediyor mesela overclock yaptığım zaman veya diğer ayarları değiştirdiğimde diğer ayarlar yerinde duruyor fakat boot sıralaması değişiyor sadece

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=89893]alparslan46[/MENTION]

SSD hangi sata port'a takili? En düsügüne takili oldugundan emin olun.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bilgisayari kapatin ssd'yi cikarip yeniden baglayin. Bu sorunu bios güncellemesi ile cözenler var, neredeyse hepsi asus z87 anakart kullanicisi.

Mavi ekranda ne gibi bir hata aliyorsunuz?

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bios güncel mavi ekranda hiç dikkat etmedim ama 0x ile başlayan bir hata kodu vardı.Birşey daha var bu tür hata verdiğinde anakart üzerindeki q panelde A6 bazende AE hata kodları çıkıyor

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayari kapatin ssd'yi cikarip yeniden baglayin. Bu sorunu bios güncellemesi ile cözenler var, neredeyse hepsi asus z87 anakart kullanicisi.

Mavi ekranda ne gibi bir hata aliyorsunuz?
Hocam bios güncel mavi ekranda hiç dikkat etmedim ama 0x ile başlayan bir hata kodu vardı.Birşey daha var bu tür hata verdiğinde anakart üzerindeki q panelde A6 bazende AE hata kodları çıkıyor

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=89893]alparslan46[/MENTION]

CMOS reset denediniz mi? Belki isinize yarayabilir. Bios'u standart ayarlara alip deneyebilirsiniz.

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim evet sata kablosunuda değiştirdim