Mac Os X Leopard 10.5 Boot sorunu acil yardım

cnberkrapstyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar torrentten mac os indirdim x86 uyumlu ve forumlarda anlatılan şekilde gayet güzel kurulumunu yaptım kurulum bittikten sonra sistem açılırken ilk açılışta elma çıkıyor ve pc kitleniyor resette atmıyor. Sonra dvd den boot etmedigimi hatırladım ve dvd edn boot etmeye calıstıgımda elmanın altında yükleme zımbırtısı dönüp duruyor bir süre sonra elmanın üzerinde girilmez simgesine benzeyen birşey çıkıyor. çözümünün sata raid i ahci yaparak hallolduğunu gördüm ama ne yalan söyleyim ki ben sata değil ide HDD ye kurdum sistemi ve anakartımda da ahcı seçenegi yok sistemimim

p4 2.6 (sse2 destekli)
1gb ram
geforce 5500
anakart: asus p4800d-x

bilen birisi bana yardım etsin cidden 2 gündür sadece bununla uğraşıyorum çıldırmak üzereyim nasıl boot edebilirim o simgeyi nasıl kaldırırım bilmiyorum bios ta her seçeneği denedim olmadı 3 farklı dvd den denedim olmadı bilen birisi bana canberk[at]live.nl den ulaşıp anlatabilirmi acil yardımlarınızı bekliyorum üstadlarım

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadasım -v cpus=1 komutuyla acmayı dene elma logosuna gelmeden acması lazım eger secımlerı yanlıs yapmadıysan

cnberkrapstyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
denedim hatta birkaç defa format attım baştan denedim gerekli seçenekleri doğru olarak seçtiğime eminim ne fazla birşey seçtim ne eksik ama o elma logosu geliyor ve üzerindeki işaret çıkıyor bir türlü geçiremedim en sonunda geri windows yüklemek zorunda kaldım

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Kurulumda yanlış kernel seçmenden kaynaklanıyor olabilir. Sistemi -x -f ile aç ve nerde takılı kaldığına bak ona göre çözüm ara bence.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
muratvebın dedıgı gıbı baslattıgındda hata kodunun ne oldugunu goreceksın bu arada ekran kartın ne ? desteklıyormu ? Ati ekran kartları sorun cıkarabılıyor bazen

cnberkrapstyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herhangi bir hata mesajı vermiyor direk boot ekranına geçiyor bir süre sonra elmanın üzerinde girilmez işaretine benzeyen bi işaret çıkıyor oyle kalıyor. dediğiniz komutlardada denedim kısacası hepsinde denedim zaten hevesimde kaçtı şu dakikadan sonra sorun olmasada yüklemem teşekkür ederim ilginiz için