Merhaba, asus tuf gtx 1660ti kullanıyorum ve pubg, ac origins gibi oyunlarda 87 dereceye kadar ulaşıyor. Ekran kartının bu kadar ısınması ilerde probleme yol açar mı? Ekran kartımın sıcaklığını nasıl düşürebilirim?
1660 Ti için yüksek bir sıcaklık değeri. Kasa için havalandırma durumu nasıl? Hava girişi ve çıkışını sağlayan kaç tane fan var? Kasa modeli nedir?
Kasanın ön veya yan kapağını açarak oyuna girebilir misiniz? Bakalım fark yaratacak mı?Kasam coolermaster mb501l. Kasamda 3 ön fan 1 egzoz fanı var
Sizce bu ısınmanın önüne geçmek için ne yapmalıyım?minnigli kart gibi mübarek![]()
Hayır, sıcaklıklarda bir düşüş olmadı ne yazık ki.diğer kişilerin sıcaklık sorunlarına baktığımda onlar çözüm için manuel fan ayarı yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Ancak fan ayarını yükseltmenin ilerde soruna yol açacağımı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?Kasanın ön veya yan kapağını açarak oyuna girebilir misiniz? Bakalım fark yaratacak mı?
gpu da fanlar tam soğutmuyor ya da gpu ile arasında termal macun sorunsalı var galiba... teşhir malı, ya da onarılmış ürün mü acaba sattılar..?Sizce bu ısınmanın önüne geçmek için ne yapmalıyım?
Pc yi 6 ay önce topladım alındığından beri sıcaklıklar 87 dereceye kadar ulaşıyor bu sorunu yaşayan başka kişiler de var sorun tuf serisinin soğutmasının berbat olması Ben bu sıcaklıklarda oynamaya devam etsem ilerde bir sorun yaratır mı? Yaratıyorsa bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim?gpu da fanlar tam soğutmuyor ya da gpu ile arasında termal macun sorunsalı var galiba... teşhir malı, ya da onarılmış ürün mü acaba sattılar..?
Mesaj otomatik birleştirildi:
PerformanceTest programı ile aynı marka ve model diğer ekran kartları ile performans anlamında bir test yapın ve sıcaklık değerlerini kontrol edin yine... Aynı zamanda gpu için stres testi yapan bir program ile test yapın ve gpu sıcaklığını filan hw monitör gibi bir program ile kontrol edin. bilgisayar reset atarsa ya da hata verirse servisliktir, siz bi şey yapmamalısınız eğer garanti varsa. ,
Bir de kartın hikayesi nedir, sorun yeni mi alındığından beri mi devam eden bir şey mi?
Ben olsam servise yollardım madem hatalı üretim var, ürünü ya tamir edip ayarlasınlar ya da iade veya üst model ile değiştirsinler... güncel bir sürücüsü olmalı ya da...Pc yi 6 ay önce topladım alındığından beri sıcaklıklar 87 dereceye kadar ulaşıyor bu sorunu yaşayan başka kişiler de var sorun tuf serisinin soğutmasının berbat olması Ben bu sıcaklıklarda oynamaya devam etsem ilerde bir sorun yaratır mı? Yaratıyorsa bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim?
Kasam sadece egzoz fanı ile gelmişti ben 2 hafta önce kasamın önüne 3 fan aldım ekran kartı sıcaklığımın düzeleceğini düşünüyordum sadece işlemci sıcaklığım 85 dereceden 65 dereceye geriledi ekran kartı sıcaklığım değişmedi sorunun fanlar ile ilgili olmadığını düşünüyorum87 dereceye mobil kartlar ulaşmıyor. Karta zarar gelmese bile normal bir durum değil yani ki 1660 Ti çok fazla güç tüketen bir kart değil. Kasa içi hava akışını artırmak için öndeki 3 fanı daha iyi fanlarla değiştirip yukarıya da ek bir egzoz fan alabilirsiniz.
Bu sorunu yaşayan başka kişiler servise göndermiş hiçbirşey değişmemiş sorun tuf serisinin berbat soğutması yapacak bişey yok ama ben sıcaklığı bir şekilde 80 derece altına çekmek istiyorum ne yapabilirim?Ben olsam servise yollardım madem hatalı üretim var, ürünü ya tamir edip ayarlasınlar ya da iade veya üst model ile değiştirsinler... güncel bir sürücüsü olmalı ya da...
O zaman bir garanti ile konuşun derim. Büyük ihtimalle bir şey çıkmaz ama yapacak pek bir şey yok. Olmadı satıp yeni bir kart almaya bakın. Çünkü ekran kartının bu kadar ısınması kasanın içinin ısınmasına da yol açıyor.Kasam sadece egzoz fanı ile gelmişti ben 2 hafta önce kasamın önüne 3 fan aldım ekran kartı sıcaklığımın düzeleceğini düşünüyordum sadece işlemci sıcaklığım 85 dereceden 65 dereceye geriledi ekran kartı sıcaklığım değişmedi sorunun fanlar ile ilgili olmadığını düşünüyorum
Peki ekran kartım 87 derece civarlarında çalışsa ilerde yanma fps düşüşü gibi sorunlar olur mu?O zaman bir garanti ile konuşun derim. Büyük ihtimalle bir şey çıkmaz ama yapacak pek bir şey yok. Olmadı satıp yeni bir kart almaya bakın. Çünkü ekran kartının bu kadar ısınması kasanın içinin ısınmasına da yol açıyor.
Tamam teşekkür ederimYav yazıyoru yazıyorum tekrar aynı soruyu soruyorsun
Bak şimdi servise garantiye yolla ve sorunu açıkça yaz ki tutanak olsun. Sorun tamir edilmez ise ikinci defa servise yolladığında hata veya arızanın tekrarı olduğundan iade hakkın olur ve iade ya da üst modele terfi seçeneklerinden birini değerlendirirsin.
Yanma veya FPS düşüşü olmaz ama kartın ömrü düşer. Kart yeniyken hazır elden çıkarmaya bak derim.Peki ekran kartım 87 derece civarlarında çalışsa ilerde yanma fps düşüşü gibi sorunlar olur mu?