Asus tuf gtx1660ti çok ısınıyor

Yiğit Koç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce ASUS'un o berbat soğutması olan TUF 1660 Ti alma hatasına düştüm. PC toplarken ısınma sorunu olacağını tahmin etmemiştim. PUBG, Witcher, AC Origins gibi oyunlarda 87 dereceye kadar çıkıyor. İşlemcim ise maximum 65 derece. Sorunun nedeninin kasamın hava sirkülasyonu olmadığını düşünüyorum. MSI Afterburner ile özel fan profili yaptığımda sıcaklıklar 80'e kadar geriledi. Ama ben fan hızını arttırdığımda fan ömrünün azalacağını düşünüyorum. Ekran kartımın sıcaklığını nasıl düşürebilirim? Ayrıca ekran kartı fan hızını arttırmak fanın ömrünü azaltır mı?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Kartın kendisi ,sıcak çalışıyor. Ti olmayan modeli bile ,testte 80-85 dereceyi görüyor.
Devri arttır. Ses sorunu yapabilir. Fanın ömrü ,kolay kolay azalmaz.

Yiğit Koç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kartın kendisi ,sıcak çalışıyor. Ti olmayan modeli bile ,testte 80-85 dereceyi görüyor.
Devri arttır. Ses sorunu yapabilir. Fanın ömrü ,kolay kolay azalmaz.
Devri arttırıyorum ama bu sadece 9-10 derecelik bir düşüş yaşatıyor ses sorunu umurumda değil. Peki ben her zaman fanları %75 te kullansam fanların ömrü 5-6yıl gider mi?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
9-10 derece az bi değer değil. Kart,çok rahatlar.

Fanlar,öyle kolay kolay yataklamaları bozulacak makina elemanları değiller. Özellikle yeni yataklama teknolojileri ile yatak ömürleri ve yatak aşınmaları ,gittikçe azaltıldı.

Yiğit Koç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
9-10 derece az bi değer değil. Kart,çok rahatlar.

Fanlar,öyle kolay kolay yataklamaları bozulacak makina elemanları değiller. Özellikle yeni yataklama teknolojileri ile yatak ömürleri ve yatak aşınmaları ,gittikçe azaltıldı.
Diğer bu sorunu yaşayan kişilere undervolt tavsiye edlimiş bu işlemi nasıl yapabileceğimi biliyor musunuz?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
msı afterburner veya sapphire trixx ile voltajı düşürebilirsin.
radeon ayarları içindede olabilir,volt .