Asus Isınma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MBST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MBST

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba.

Arkadaşlar yaklaşık 7 ay önce asus x550jx xx171d satın aldım. i7-4720HQ 12GB RAM 1TB GTX950M Gibi özellikleri var. Freedos olarak aldım ve windows 10 64 bit pro yükledim.

ilk başlarda dikkatimi çekmesede 7 ay sonra laptopun çok fazla ısındığını farkettim. Matlab simulink Orcad gibi programlarda ısı 75 i geçmiyor. Boştayken 55 ten inmiyor . Ama arada sırada oynadığım tek oyun tera var . o oyuna girer girmez ısı 97 ye dayanıyor ne iniyor ne çıkıyor. Ve fan bölgesinde aşırı ısınma hissedilebiliyor. Laptop bu zamana kadar hiç kapanmadı ama kapanmadan direk yanabilir mi diye düşündüm açıkcası.

UgurcanAlan

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Öncelikle iyi sahurlar :)
Tera resimlerinden gördüğüm kadarıyla grafikleri ve efektleri çok yüksek düzeyde bir oyun.Bu yüzden ekran kartı bölgesinde ısınma normaldir.Eğer bilgisayarda OC ya da değişik modifikasyon varsa bu ısınmayı arttırabilir.Ama 97 dereceye çıkması hiç te normal bir durum değil, kapanmasada bileşenlerin yanması muhtemeldir.Laptobu düz bir zeminde kullandıktan emin olduğumuz zamandan sonra, odanın ısısı, arkaplanda çalışan uygulamalar bu durumu etkileyebilir.Yani hem render isteyen bir program hem de yüksek efektli bir oyunu aynı anda çalıştırırsanız bu ısı normaldir.Sakın bir soğutucu almayın, bu durumda daha çok toz alan bilgisayar daha çok ısınır.Fan bölgesinde olan ısınmanın nedeni, bilgisayarda bileşenlerinin sıcaklığını dışarı atmasıdır, bu da normaldir.Normal kullanımda ısınıyormu bilgisayar?Oyun açık değilken.

MBST

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Normal kullanımda ısınma hiç olmuyor diyebiliriz. Birçok programı arkaplanda çalıştırmama rağmen sıcaklık 60- 65 dereceyi geçmiyor. Zaten cpu % 20 üstüne oyun haricinde çıkamıyorum.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Sorun yok dostum. Gayet normal değerler eğer soğutucu alma imkanın varsa al 2-3 derece faydası olur cihazda rahatlayabilir.

UgurcanAlan

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Sorun yok dostum. Gayet normal değerler eğer soğutucu alma imkanın varsa al 2-3 derece faydası olur cihazda rahatlayabilir.
Soğutucu alması pek mantıklı olmaz.Onun yerine altını yüksek tutaccak bir aparat işini görecektir.

UgurcanAlan

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Normal kullanımda ısınma hiç olmuyor diyebiliriz. Birçok programı arkaplanda çalıştırmama rağmen sıcaklık 60- 65 dereceyi geçmiyor. Zaten cpu % 20 üstüne oyun haricinde çıkamıyorum.
Bu gayet normal çünkü oyun üst düzey grafik ve efektlere sahip.

UgurcanAlan

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Soğutucu görevide olur o görevide olur.
Doğru söylüyorsunuz ama soğutucu masada veya ortamda bulunan tozu direk laptopun altına(oraya ne denildiğini bilmiyorum :p:D) iter ve laptop daha sonra daha az hava almaya başlar.Yani soğutmaz.Bu da değişik baş ağrılarına yol açabilirir, o yüzden hiç gerek yok :)