Asus hakkında

Loamsdown

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Herkese merhaba asus telefon kullananlar yada bilgi olanlar bi gelirse marka hakkında bilgi almak istiyordum . Forumu takip edenler fark etmiştim telefon araştırıyorum yaklaşık 1 haftadır Asus zenfone 3 deluxe çok hoşuma gitti her yönüyle bana uyuyor gibi Fakat telefon ekim ayında çıkacak, O çıkana kadar şuanki amiral gemiler onun fiyatına düşecek zaten ( ortalama 2200 tl olması bekleniyor ) Ne diyorsunuz sevgili asus kullanıcıları :D bu kadar beklemeye değermi ? hadi bekledim neden fiyatı düşen diğer amiral gemiler değilde asus almalıyım ? Yani telefon donanım olarak çok güzel gibi gözüküyor Fakat asus un yazılımsal desteği hakkında bir bilgim yok Zenfone 2 ye güncellemeler nasıl mesela ? yada firmanın garanti desteği nasıl yani kısaca asus telefon alınır mı ?

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Asus kullanmıyorum, hatta telefonum yok:) ama bilgim var bu konu hakkında. ZenFone 3 Deluxe şu anki çoğu amiralden daha iyi ve iyi bir marka. Garanti hakkında bilgim yok ama sorun olacağını sanmam.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ben pek çok markanın farklı cihazlarını kullandım. Bir daha Asus'tan şaşmam. Özelliklerine bakmadan...

Loamsdown

Asistan
Reaksiyon puanı
27
@eronis bu konuyu biraz daha açabilir misin ? neden şaşmazsın ne seni bu kadar etkiledi asus ta :D ne bilim teknik servisi nasıl mesela ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@eronis bu konuyu biraz daha açabilir misin ? neden şaşmazsın ne seni bu kadar etkiledi asus ta :D ne bilim teknik servisi nasıl mesela ?
Benim yaklaşık 8 sene (Belki daha eski) bir Asus laptop'um var ve hala kullanırım. Laptop'u ben orta okuldayken annem kullanıyordu ve an itibarı ile üniversite mezunuyum. bu kadar sene boyunca benim kullanımıma rağmen bozulmayınca yeni bilgisayarımı da Asus aldım :)

Malzeme kalitesi çok iyi cihazlarında. Plastik/Metal'den falan bahsetmiyorum. Asus cihazlar gerçekten ucuz hissettirmiyor. Şu an Vodafone Smart 6 Ultra kullanıcısıyım ve özellikleri yüzünden Zen Phone istemedim. Hem fiyatı hem özellikleri Smart 6 Ultra'da daha iyi gözüküyordu kağıt üzerinde. Çok pişmanım şu an. Ekranımın dokunmatiği kafayı yedi ve bu sorun bu telefonu satın alan herkesin yaşadığı bir fabrikasyon sorunu çıktı. Bakıyorum forumda, etrafımda Asus ürünlerini kullananların yorumuna, "1 kişi bile" şunu alsaydım keşke demiyor. Elbette bunu Asus dışında bütün markalara mal etmiyorum. Asus'a karşı eski bir hayranlığım var :)

1- Asus evrensel bir firma haline geldi. Bugün telefonundan bilgisayarına bütün cihazlarını Asus'tan alabilirsin. Ne olduğunu bildiğin bir markanın ürününü alıyorsun ve bütün cihazların için tek servise gidebilirsin.
2- Müşteri memnuniyeti konusunda Asus'un servisi gözlemlerime göre çoğu markanın servisinden daha iyi iş çıkarıyor. Müşteri yorumlarını okuyabilirsin. Misal bazı markalar cihazın içinden A işletim sistemini silip, B işletim sistemini kurdun diye yada root attın diye komple cihazı garanti dışına çıkarmaya kalkabiliyor ve servisleri lakait. Aynısını Asus'a sordum. Dedi ki, cihazın içinden Windows 10'u silersen "yazılım tarafında" garanti kalkar, ancak donanımdan yana bir sıkıntın olursa "Donanım tarafında" garanti sürecektir. Ciddi bir marka.
3- Ayrıca Asus cihazlar arasında oldukça uygun fiyatlılar var, kısaca düşük bütçeliler de Asus düşünebilir.

Sadece bu ikisi bile Asus'u tercih etmem için yeter bence :)

Loamsdown

Asistan
Reaksiyon puanı
27
@eronis Allah Allah benmi kötü yorum mıknatısıyım acaba internette 2 tane iyi yorumdan başka yorum bulamadım asus garantisi ile ilgili :D Sen anlatınca mesela şuan bi içim ısındı asusa :D Dur bi kullanıcı yorumlarını daha detaylı araştıracağım .

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@eronis Allah Allah benmi kötü yorum mıknatısıyım acaba internette 2 tane iyi yorumdan başka yorum bulamadım asus garantisi ile ilgili :D Sen anlatınca mesela şuan bi içim ısındı asusa :D Dur bi kullanıcı yorumlarını daha detaylı araştıracağım .
Şöyle bir şey var, kullanıcının memnun olunca internete "Aaa, bu çok güzelmiş" şeklinde yazdığı yorumların sayısı, "Rezalet !" yazdığı yorumların yarısı etmiyor neredeyse. Yapılan kötü yorumlara bakman gerek zaten ;D Çünkü insanlar heveslerini alınca hakkında iyi konuşmayı bırakıyorlar ve üst modeli övmeye başlıyorlar, bir süre sonra ellerindekini öyle bir yerin dibine sokuyorlar ki bir sıkıntı çıkarsa sen düşün yapacakları yorumu. Ayrıca 5 yıldız arasında 2 ve 4 yıldız arası derece verenlere daha dikkat et. 3 yıldız verenler genelde en tarafsız yorum yapanlar oluyor. Şikayet var'a bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca markanın bu türde yayınladığı belgelere bak. Daha az kötü yorum alan marka iyi markadır öyle diyim ;D Müşteri bir sorun yaşar, ya değiştirerek, ya abartarak, yada suçu markaya atarak anlatır.

Misal ben Ubuntu kurmak istedim bilgisayarıma. Bununla ilgili açıklamayı tak diye bir forum araması ile buldum.

Ubuntu kurmak garanti dışı bırakır mı?

Hee, kafanda şu soru kalır, ya bana yine de Asus'ta lakait bir "Yetkinsiz servis elemanı" rast gelirse ? Demin yukarıda gösterdiğim konudaki açıklamaya rağmen bunu bahane edip görevinin ifasından kaçınan servis elemanı çıkmaz mı ? Çıkabilir. Yine seni bulur bu tipler gibisinden ? Ben de cins insanların mıknatısıyımdır. Asus'ta hiç servise gitmem gerekmedi. Şayet servis tavır yaparsa (normalde biz bunu yapmıyoruz da, tamir etmiyoruz da, ek ücret gerekiyor da bir daha görmeyeyim) yada sallamalık yaparsa, dediğim gibi lakaitlik yaparsa, görevinin ifasından kaçınırsa;

1- Sert dil kullanmadan anlamayabilir, anlat. Küfür etmediğin sürece her tür hakareti ve sert sözü kullanabilirsin :) Küfür edersen mahkemelik olursun uyarayım.

2- Onu şikayet etmekle tehdit edebilirsin, bazıları tehditi sözlü olarak etmeden anlamıyorlar :D

3- Onu gerçekten şikayet edebilirsin, emin ol çok etkili olur :)

Başka nasıl seçersin ? Eleştirmenlerin markalarla derecelendirmelerini ve yorumlarını okuyabilirsin. Kullanıcıların yorumlarını okuyabilirsin.

Loamsdown

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Şöyle bir şey var, kullanıcının memnun olunca internete "Aaa, bu çok güzelmiş" şeklinde yazdığı yorumların sayısı, "Rezalet !" yazdığı yorumların yarısı etmiyor neredeyse. Yapılan kötü yorumlara bakman gerek zaten ;D Çünkü insanlar heveslerini alınca hakkında iyi konuşmayı bırakıyorlar ve üst modeli övmeye başlıyorlar, bir süre sonra ellerindekini öyle bir yerin dibine sokuyorlar ki bir sıkıntı çıkarsa sen düşün yapacakları yorumu. Ayrıca 5 yıldız arasında 2 ve 4 yıldız arası derece verenlere daha dikkat et. 3 yıldız verenler genelde en tarafsız yorum yapanlar oluyor. Şikayet var'a bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca markanın bu türde yayınladığı belgelere bak. Daha az kötü yorum alan marka iyi markadır öyle diyim ;D Müşteri bir sorun yaşar, ya değiştirerek, ya abartarak, yada suçu markaya atarak anlatır.

Misal ben Ubuntu kurmak istedim bilgisayarıma. Bununla ilgili açıklamayı tak diye bir forum araması ile buldum.

Ubuntu kurmak garanti dışı bırakır mı?

Hee, kafanda şu soru kalır, ya bana yine de Asus'ta lakait bir "Yetkinsiz servis elemanı" rast gelirse ? Demin yukarıda gösterdiğim konudaki açıklamaya rağmen bunu bahane edip görevinin ifasından kaçınan servis elemanı çıkmaz mı ? Çıkabilir. Yine seni bulur bu tipler gibisinden ? Ben de cins insanların mıknatısıyımdır. Asus'ta hiç servise gitmem gerekmedi. Şayet servis tavır yaparsa (normalde biz bunu yapmıyoruz da, tamir etmiyoruz da, ek ücret gerekiyor da bir daha görmeyeyim) yada sallamalık yaparsa, dediğim gibi lakaitlik yaparsa, görevinin ifasından kaçınırsa;

1- Sert dil kullanmadan anlamayabilir, anlat. Küfür etmediğin sürece her tür hakareti ve sert sözü kullanabilirsin :) Küfür edersen mahkemelik olursun uyarayım.

2- Onu şikayet etmekle tehdit edebilirsin, bazıları tehditi sözlü olarak etmeden anlamıyorlar :D

3- Onu gerçekten şikayet edebilirsin, emin ol çok etkili olur :)

Başka nasıl seçersin ? Eleştirmenlerin markalarla derecelendirmelerini ve yorumlarını okuyabilirsin. Kullanıcıların yorumlarını okuyabilirsin.
İyi o zman beklemedeyim zenfone 3 deluxe için :D ama gerçi zaten büyük iht. telefonu vatandan falan alacağım için vatanla muhattap olacağım .

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
İyi o zman beklemedeyim zenfone 3 deluxe için :D ama gerçi zaten büyük iht. telefonu vatandan falan alacağım için vatanla muhattap olacağım .
Bak, ben sana al yada alma demem. Daha önce böyle tavsiyede bulundum, adamın aldığı ürün kusurlu çıktı, suçlu ben oldum. Asus güvendiğim ve tercih ettiğim markadır ve bu markayı herkese önerebilirim. Ancak şu var ki bu işler şansa bakıyor. UX305 alıp, 2. kez (güya) servisin değiştirmesinin üzerinden yeniden arıza yaptı, şöyle cihaz, böyle kötü diyen var, ancak 2015-2016'nın en iyi uygun bütçeli ultrabook'u seçildi. Hem eleştirmenler ve test merkezleri, hem de kullanıcılar tarafından. En yüksek oy alan ultrabook'lar arasında şu an kendisi. Ama bunları da yaşayan var bu modelde bile. Şans işi biraz. Şahsen, keşke param olsaydı da TP200 değil, onu alsaydım :D TP200 900TL, bu 3000TL küsür.

Asus Zenbook UX305 review | TrustedReviews

Asus ZenBook UX305 review: Still the best budget ultrabook around

ASUS ZenBook UX305FA - Features

Sanırım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)