ASUS GTX770 4GD5 Siyah Ekran

zentasuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart : ASUS P6T SE Mainboard Bios ver: 0908
yeni Ekran Kartı : ASUS GTX770 4GD5
Eski Ekran Kartı : ASUS 1gb 9500gt 256bit
Power Suppley : OCZ FATAL1TY 750W POWER SUPPLY
Sistem : Windows 7 x64

28.01.2015 tarihinde almış oldugum gtx770 bilgisayarıma gerekli güç kabloları ile bağladım. Windows açıldı driver kurdum sorunsuz kurdu. Ancak bir iki yeniden baslatmadan sonra windows hoşgeldin ekranında siyah ekran kaldı. Sisteme format attım yeniden kurdum ama sonuc degişmedi. Başka bir bilgisayarda denedigimde sorunsuz çalıştı ekran kartı. Bilgisi olan arkadasların yardımını bekliyorum teşekkürler. iyi forumlar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Biosu güncellemeyi denedin mi ? Önceki ekran kartında aynı sorunu yapıyormuydu ?

zentasuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios son versiyon eski ekran kartında sorun olmuyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
PSU'da sorun olabilir başka PSU ile denemende fayda var

zentasuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
pus yeni sorun olacagını sanmam cihaz i7 ve grafik calısıyorum. sorun olsa daha oncesinden belli eder.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yok denemedim ama aynı portta eski ekran kartı sounsuz calışmakta

Deneyebiliyor isen diğer portta bir dene. Belli mi olur düzeliverir.

Bu arada okuduğum yazılarda hep mainboard işlemci upgrade'i de tavsiye eidliyor. Onu da not olarak düşeyim ama kimse çalışmaz demiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Bu arada okuduğum yazılarda hep mainboard işlemci upgrade'i de tavsiye eidliyor. Onu da not olarak düşeyim ama kimse çalışmaz demiyor.

pci 3 pci 4 muhabbeti olabilirmi diye dusunuyorum bende.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

sanki banada pci 3.0 pci 4.0 muhabbeti var biostan birseyler değiştirielecek gibi geliyor ama emin degilim. :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sanki banada pci 3.0 pci 4.0 muhabbeti var biostan birseyler değiştirielecek gibi geliyor ama emin degilim. :(

zentasuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Acaba pci 3.0 4.0 muahbbetimi mi varki ondan suphem var. Sıkıntımız anakart ile ilgili anakart arızalı degil ama uymla ilgili bir ayarı var sanırım sorun ne cozemedim.

zentasuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. Formattan sonra en ufak bir ekran kartı işleminde (Photoshop corel açmak yada furmark test programı actıgımda)goruntu gidiyor yada tek renk ekran kalıyor yanii oyun kurmaya bile gerek kalmıyor.
2. Elimde Termaltake 700w ve vx-600w power supply var diger makinemde kullandıgım onu takıyorum sorun aynı.
3. fatality PSU alalı 4 ay fln oldu normalde sistem de çalışsan standart 9600gt ile sorunsuz çalışıyor.
4. Anakartta 3 tane pci slotu var 3undede aynı. 1366pin anakart oldugu için anakartı değiştirip deniyemiyorum. Sorun ya anakart yada işlemci gibi geliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anakartın eski olabilecegini dusundum. Yedegimdeki baska makinede denedim. i7 4770 işlemci + 8gb ram + Gigabyte Ga-b75m-d3h yeni nesil. Aynı sorunu yaşadım.

Ancak kendi kişisel makinemde (AMD Fx 9370 + Asus M5A99X EVO R2.0 + 16gb ram) denedigimde sorunsuz açıyor ekran kartı hatta stress testi bile yapabiliyorum.

sorun olan makinedeki i7 890 ve asus p6tse anakartlı donanımın eski olsugunu kabul ediyorum ancak sorun vermesine anlam veremiyorum.

Ayrıca açılış ekranı geliyor + windows yukelniyor + Hoşgeldiniz yazısı geliyor ve masa sutu goruneceginde goruntu gidiyor. Ama hdd işlem yapmaya devam ediyor. Bazende masaustu geliyor corel yada photoshop gibi birsey acmaya kalkatıgımda hatta windows değerlendirmesi yapmaya calıştıgımda ekran gidiyor.