Asus f3sr modeline dikkat edin...

sami23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim asus marka, f3sr modelinde bir dizüstü bilgisayarım var. Buna özellikle dikkat etmelisiniz.

çünkü özellikle asus marka laptoplarda ortak şikayet klavye kısmında, kimilerinde ise ekranın arkasındaki alanda çatlamaların olması.

Asus dayanıklı bir laptop değildir. çünkü geçenlerde benim laptopumun da klavye kısmında büyük bir çatlak oluştu. Asusun malumunuz servisi 2 ilimizde var. Biri ankara'da, diğeri istanbul'da. Başka hiçbir yerde yok. Neyse ben götürdüm servise istanbul'da, bana nerdeyse hiç sormadılar bile, ben çatlağı söyledim ve gösterdim. Anında servise garanti dahilinde aldılar. Ve klavye kısmının parçası 80 dolar (usd). Ben garanti dahilinde yaptırdım ancak, bir başka arkadaşım da garanti dahilinde yaptırmasına rağmen asus'ta, yapılan yer bir daha çatladı ve ikinci kez yapmak zorunda kaldılar. Benimkinin sorunu ise bir tarafında hard disk olduğundan tabanı doluymuş, klavyenin altındaki diğer tarafta boşluk varmış ondan tek elle tutulunca kırılırmış. Ben tek elle niye orayı tutayım ki? Kaldı ki ben dizüstüme iyi sahip çıkarım ve kullanırım.

Kısacası asus'un ekranı, görüntü kalitesi falan yüksek olabilir. Diyeceğim yok. Ancak dayanıklılık diye birşey yok. Bir de servisi 2 ilde sadece. En basitinden bir şarj aletiniz bozulsa orijinali 100 dolar + kdv şu anda buna da dikkat etmelisiniz.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
tesekkur ederim.laptop alırken bunları bılmekte fayda var...

Yataghan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Birçok kişiden asus f3'lerde sorun olduğunu duymuştum ama bunu asus'un genel olarak bütün modelleri için söylemek çok yanlış. Sonuçta bu tür ürünler seri üretim oluyor birinde sorun var ise diğerlerinde de olması normal ama bunu asus'un sorunsuz bir şekilde garanti kapsamında değiştirmesi daha önemli. Notebook almadan önce iyice araştırıp öyle almak gerekir, hem müşteri memnuniyeti bakımından hem teknik servis bakımından. ABC markasının X modeli ile Y modeli arasında farklarda olabiliyor. Bende asus x80l serisi bir notebook kullanıyorum ve çok memnunum. Dayanıklılık konusunda ise 3 kez sert darbe almasına rağmen herhangi bir sorun yaşamadım ki ben genel olarak notebookuma pek iyi bakmam mesela kapatırken bile küt diye kapatırım :)

mbulut23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benimde asus marka, f3sr modelinde bir dizüstü bilgisayarım var.

Özellikle asus marka F3 serisi laptoplarda ortak şikayet klavye kısmında, kimilerinde ise ekranın arkasındaki alanda çatlamaların olması. benim F3Sr bilgisayarımda sol menteşe nin alt kasaya bağlantı vidalarının bağlatıları tamamen çatlak oluştu araştırmam neticesinde başkalarında aynı sorunun olduğunu öğrendim. asus gibi bir firmanın bu telafi etmesi gerekir. bende çok itinalı kulanırım tüm cihaz eşyalarımı benim bilgisayarımda kesinlikle kulanımdan bir çizik veya silinti bulamazsınız.

Asus F3 serisi dayanıklı bir laptop değildir. Kesinlikle ürün kasa yönünden kusurludur. başka model ürünlerde diyeceğim yok.