ASUS beni sinir ediyor

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar. ASUS X556U modelinde bir dizüstü bilgisayarım var. Özellikler resimde.
Bilgisayarı free DOS olarak aldım. Win10 UEFI Şeklinde tertemiz bir kurlum yaptım. Bazı sorunlar yüzündek bir kaç kez yine tertemiz kurulum yaptım.
Yalnız böylesine iyi özelliklleri bulunan bir cihazın sorun çıkarması beni sinir ediyor. Durduk yere donmalar yapıyor, takılmalar yapıyor.
Ve win 10 güncellemelerini yapıncada bilgisayar açılış hızı 3 dk yı geciyor. asus yazısında logo dönüp duruyor güncellemeler yapılmadığı takdirde sorun yok. Eğer yanlıkla güncelleme yapılırsa format atmadan açılış hızı kendıne gelmiyor. Win 10 güncellemeri şuanda kapalı.
Aşırı takılma yok ama bazen durduk yere donuyor. Ve istediğim performansıda alamıyorum. Masaüstündeki ikonlar yavaş yavaş beliriyor, bir klasöre girdiğmde üzerinde çalışılıyor diyor ve ondan sonra açılıyor. Bir resim açarken yavas yavaş açılıyor. Kendi kendine internet bağlantım olduğu halde internet yok diye uyarı veriyor. Ve benzeri sorunlar
Not- Win10 da ki fotoğraf ve video uygulamarını kullanmıyorum. Klasik media player ve klasik fotoğraf görüntüleme kullanıyorum. Win10 uygulamarını sildim. Bilgisayarımın donma anından bir video youtube linki;

--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar virüs yada benzeri zararlı yazılım yok. yükseltme yapmadım. Temiz kurulum yaptım flash bellek ile.

Ekli dosyalar

• 2017-01-25_02-05-15.png
    2017-01-25_02-05-15.png
    9.9 KB · Görüntüleme: 596
Son düzenleme:

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
dostum büyük ihtimalle harddiskin de bad sector var hdtune programını indir onunla tarama yap disk büyükse uzun sürebilir ama bad sectorlerin yerlerini gösterir. o çıkan raporu buraya yüklersen ona göre yardımcı olabilirim
bad sector çıkarsa harddisk raporunu da yanına alıp servisine gidersen disk değişimi yaparlar garantisi doldu ise tek çözüm bad sector lü alanı hesaplayıp o alanı kapatmaktır.

claus05

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Sürücüleri nasıl yükledin ? Yani driver bulucu kullandın mı ?
BIOS sürümün nedir ?

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar virüs yada benzeri zararlı yazılım yok. yükseltme yapmadım.
BIOS sürümün nedir ?
Bios sürümüm güncel formattan önce güncelledim. Asusn kendi sitesinden indirdim ve flash ile güncelledim.
Driver Booster ile yükledim driverlerin büyük çoğunluğunu. CD de vardı onunlada yükleme yaptım ama fazla bir yükleme yapmadı
dostum büyük ihtimalle harddiskin de bad sector var hdtune programını indir onunla tarama yap disk büyükse uzun sürebilir ama bad sectorlerin yerlerini gösterir. o çıkan raporu buraya yüklersen ona göre yardımcı olabilirim
bad sector çıkarsa harddisk raporunu da yanına alıp servisine gidersen disk değişimi yaparlar garantisi doldu ise tek çözüm bad sector lü alanı hesaplayıp o alanı kapatmaktır.
En kısa zamanda raporları buraya yükleyim
BIOS sürümün nedir ?
Bios marka model ve tarih-- American megatrends Inc. X556UF.405, 28.06.2016

claus05

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Driverbooster çöptür. Bu tarz çöp araçları kullanmayın.Siz temiz kurulum yapın ve sonra bir şey yüklemeyin.
Ben driverleri size veririm.

Mertcan39

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Driver booster yanlış driverlar kurabiliyor artı olarak windows 10 da benim pc de kasıyordu hard disk sorunu çıktı dururp duruken takılmalar google chromda kasma vs vardı

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2017-01-26_01-51-23.png

Driverbooster çöptür. Bu tarz çöp araçları kullanmayın.Siz temiz kurulum yapın ve sonra bir şey yüklemeyin.
Ben driverleri size veririm.
Asusun kendi sitesinde de driverler var ordan tek tek indirsem tüm driverler varmı acaba orda. Şuanda format atamam malesef siz bana driverleri nasıl yüklemem gerektiğini söylermisiniz. Siz bana nasıl vereceksiniz driverleri? Ben SSD Almayı düşünüyorum ozaman o SSD üzerine temiz bir kurulum yaparım ve driverleride gerektiği gibi yüklerim.

claus05

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Tek tek manuel olarak indirecekcsiniz. SSD alsanız çok daha iyi olur.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Hocam aynı sıkıntı bende de vardı.6200U işlemcim var 8GB Ram'im var Nvidia GeForce 920MX ekran kartım var 1TB'da Hdd var öncelikle Driver işini ekran kartınız hariç Asus'un sayfasından indiriyorsunuz ama anlatacağım işlemlerden sonra indirin Windows CD'nizi takın "Şimdi Yükle" ekranına kadar gelin orada sol altta "Bilgisayarınızı onarın" diye bir seçenek var ona girin Shift+F10 kombinasyonunu yapın ve şu komutları sırayla yazın:
1-diskpart
2-list disk
3-select disk ?(? işareti koysuğum yere lisk disk komutundan çıkan diskin yanındaki numarayı yazın örnek:select disk 0)
4-clean
5-"Şimdi Yükle" ekranına gelip kurulumu yapınız daha sonrasında Asus'un önerdiği Driver'ları yükleyip Windows'unuzu güncelleyiniz.
Not:bu işlemler diskinizdeki tüm bölümleri ve verileri siler yedekleme yapmayı unutmayınız!
Birde bilgisayarınız Uefi'yi kesinlikle destekliyor.Uefi modunda kurulum yapın
Bunları yaptıktan sonra eski haline nazaran daha hızlı olacaktır özellikle PC ilk açıldığında kendine gelmesini beklemek çok sinir bozucu o sürede 5-10 saniye gibi olur açılma süresi ilk 5-6 açılışta eh işte olur ama daha sonraki açılışlarda 40-50 saniye gibi olacaktır.Bu arada SSD şart bende bu yaz bir SSD ve soğutucu alacağım :) kolay gelsin İnşallah sorununuz çözülür çünkü çok sinir bozucu bir şey :)

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SSD Alıp en baştan tertemiz bir kurulum ve güvenilir şekilde driverleride yüklerim. En kısa zamanda bir SSD alacağım. 250 gb yetermi sizce bütcem ona yetiyor.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
SSD Alıp en baştan tertemiz bir kurulum ve güvenilir şekilde driverleride yüklerim. En kısa zamanda bir SSD alacağım. 250 gb yetermi sizce bütcem ona yetiyor.
Aslında bu senin de nasıl kullanacağına bağlı eğer fazla oyun oynayan biri isen yetmez ama taşınabilir HDD alırsan pek bir sıkıntı olmaz ama sürekli taşıman gerekir ya da taşınabilir SSD alırsın yani hem daha fazla depolama alanın olur hemde istediğin hızı yakalamış olursun.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Senin donanımında bu yavaşlık olması abzürt. Kaldı ki benim Asus F5SL laptop'um içinde Windows Vista kullandığım zamanlarda 1 dakikayı bulmuyordu açılışı. SSD almak senin tercihin ama niye aldığını, sorunun neden olduğunu bilmeden alırsan sadece minimum 400TL'yi boşa savurmuş olursun. Büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun seninki.

Asus F5SL;
Core 2 Duo T5750
4GB DDR2
ATi RADEON HD 3470

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin donanımında bu yavaşlık olması abzürt. Kaldı ki benim Asus F5SL laptop'um içinde Windows Vista kullandığım zamanlarda 1 dakikayı bulmuyordu açılışı. SSD almak senin tercihin ama niye aldığını, sorunun neden olduğunu bilmeden alırsan sadece minimum 400TL'yi boşa savurmuş olursun. Büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun seninki.

Asus F5SL;
Core 2 Duo T5750
4GB DDR2
ATi RADEON HD 3470
SSD Yi yaşadığım sorunu çözmek için almıyorum sağlam bir donanım olsun diye alacağım. Yalnız benim şuanki donanımda bilgisarımın kasması sizinde dedğiniz gibi abzürt. Win10 güncellemeleri kapalı açtığımda bilgisar açılış hızı 3-4 dk yı bulıuyor. win10 güncellemerini yapmadığımda sorun yok.
Win 10 yükleme aracı ile yükledim uygulama var kendi indirdi flashı ayarladı.
Yazılımsal bir sorunmudur? tekrar tertemiz bir win 10 yüklesem mi acaba

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
SSD Yi yaşadığım sorunu çözmek için almıyorum sağlam bir donanım olsun diye alacağım. Yalnız benim şuanki donanımda bilgisarımın kasması sizinde dedğiniz gibi abzürt. Win10 güncellemeleri kapalı açtığımda bilgisar açılış hızı 3-4 dk yı bulıuyor. win10 güncellemerini yapmadığımda sorun yok.
Hocam bak ne diyorum aynısı bende de vardı yukarıda sana bir çözüm önerdim ben onu yaptım sonra Windows'u sürüm 1607'ye yükselttim herşeyimi kurdum antivirüsümü vs. sıkıntım yok yani artık sadece uyku modundan çıkarken sıkıntılı onu da bir sonraki güncelleme de giderirler sanırım şuan da diskimi kullanan sadece Microsoft Compatibility Telemetry diye bir şey var onu da görev yöneticisinden kapatıyorum sanırım Windows'a kullanıcı deneyimini gönderen bir hizmet fakat diski sömürüyor başka hiç bir şeyim kalmadı HDD'de sıkıntı yok yani :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Windows 10 güncellemelerini yapmanı kesinlikle tavsiye ederim. Hem hız, hem güvenlik, hem de kararlılık için. Ayrıca varsa BIOS'tan fast boot özelliğini etkinleştir. Bilgisayarına takılı neler var bir gözden geçir, belki çok güç çeken bir donanımın olabilir.
Açıkçası Windows 10 güncellemelerinin kesinlikle kapatılmamasını ve çıktılarında yapılmasını tavsiye ederim. Windows 10 güncellemelerini Linux kullanma sebebim olarak göstermemin sebebi güncellemeleri kötü bir şey gibi görmem değildir ve ben güncellemelerin devamlı yapılması taraftarıyım. Ama kendi kendine başlaması bazen zor durumda bırakabilir.

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bak ne diyorum aynısı bende de vardı yukarıda sana bir çözüm önerdim ben onu yaptım sonra Windows'u sürüm 1607'ye yükselttim herşeyimi kurdum antivirüsümü vs. sıkıntım yok yani artık sadece uyku modundan çıkarken sıkıntılı onu da bir sonraki güncelleme de giderirler sanırım şuan da diskimi kullanan sadece Microsoft Compatibility Telemetry diye bir şey var onu da görev yöneticisinden kapatıyorum sanırım Windows'a kullanıcı deneyimini gönderen bir hizmet fakat diski sömürüyor başka hiç bir şeyim kalmadı HDD'de sıkıntı yok yani :)
Ben sizin dediğiniz gibi yapmadım ama ben tüm diskleri sildim. 500 gb tek bir disk kaldı sonra yerel disk d ye 100 gb verdim ardından windows bir kaç tane daha disk oluşturdu. ben yerel disk c ye kurdum windowsu.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Ben sizin dediğiniz gibi yapmadım ama ben tüm diskleri sildim. 500 gb tek bir disk kaldı sonra yerel disk d ye 100 gb verdim ardından windows bir kaç tane daha disk oluşturdu. ben yerel disk c ye kurdum windowsu.
Hemen hemen dediğimin aynısı olmuş Windows oluşturduğu bölümleri kurtarma bölümleri vs. sıkıntı değil kalsın onlar şimdi Driver'larınızı ve Windows'u güncelleyin görev yöneticisindeki başlangıç bölümünden gereksizleri devre dışı bırakın ve kontrol edin sisteminizi sonuçları bekliyorum bu arada görev yöneticisinden baktığınızda diski sömüren Microsoft Compatibility Telemetry gibi bir şey görürseniz sonlandırın çalışması gerekmeyen bir şey Windows'un saçmalıklarından o da :)

Hanidebenimforumum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hemen hemen dediğimin aynısı olmuş Windows oluşturduğu bölümleri kurtarma bölümleri vs. sıkıntı değil kalsın onlar şimdi Driver'larınızı ve Windows'u güncelleyin görev yöneticisindeki başlangıç bölümünden gereksizleri devre dışı bırakın ve kontrol edin sisteminizi sonuçları bekliyorum bu arada görev yöneticisinden baktığınızda diski sömüren Microsoft Compatibility Telemetry gibi bir şey görürseniz sonlandırın çalışması gerekmeyen bir şey Windows'un saçmalıklarından o da :)
Kardeşim windowsu güncelleyince tabiri caizse bilgisayar kafayı yiyor :) 4 5 dk anca açılıyor. Win güncellemerini yapmadığımda sorun yok.
Benim arkadaşımda benimkinin bir model düşüğü var aynı sorun onda da var. Win güncellemerini yapınca onunkide bozuluyor. 5 dk da anca açılıyor

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Kardeşim windowsu güncelleyince tabiri caizse bilgisayar kafayı yiyor :) 4 5 dk anca açılıyor. Win güncellemerini yapmadığımda sorun yok.

Benim arkadaşımda benimkinin bir model düşüğü var aynı sorun onda da var. Win güncellemerini yapınca onunkide bozuluyor. 5 dk da anca açılıyor
İlginç bende Windows güncellemelerini yapınca daha iyi oldu neyse ama buraya kadar yaptığınızda düzeldi değil mi?
Birde güncellemeleri hizmetlerden kapatabilirsiniz bir daha bir şey güncellemez ve güncel halini istiyorsanız son büyük güncellemeyi içeren İSO'lar var deneyebilirsiniz :)

tnasteel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum.Arkadaşın dediği gibi aynı şeyleri bende yaşıyorum virüs falan yok modelide benimkine çok benziyor aynı taramayı bende yaptım sonuç bu. Lütfen yardım edin :(

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    42.5 KB · Görüntüleme: 234