Assassins Creed Origins ani fps düşmesi

OmerKuzu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar.
Dün rahat bir şekilde maximum ayarda oynarken bugün orta ayarda dahi ani fps düşüşleri yaşıyorum. Oyun korsan idi sorun ondan olabilir mi?
Diğer aklıma takılan da ram 8 gb sorun ondan kaynaklı olabilir mi?

sistem ve benchmark testi sonuçları:
CPU: AMD Ryzen 7 4800H - 89.4%

GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 Ti - 41.8%

SSD: Kingston OM8PCP3512F-AB 512GB - 156%

RAM: Micron 8ATF1G64HZ-3G2J1 1x8GB - 50.9%

MBD: Asus TUF Gaming

OmerKuzu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Korsan oyunlarda bu tarz sorunların olması çok normal. Korsan ürüne destekte vermiyoruz zaten.
Son derece haklısınız hocam. Fakat benim asıl merak ettiğim "sistemin mi gücü yetmiyor korsan olduğu için mi bu sorun oluyor?" idi.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Bende birkaç oyun pahalı olduğu için korsan oynadım ama ben hiç drop yaşamadım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Son derece haklısınız hocam. Fakat benim asıl merak ettiğim "sistemin mi gücü yetmiyor korsan olduğu için mi bu sorun oluyor?" idi.
Anlık FPS düşmesi 8 GB ile olabilir lakin bu kadar olmaması gerekir bu donanım ile. Yani donanımın yetmemesi ile alakalı değil. Elindeki donanımlar güncel ve gayet yeterli Origins için.

boraK

Asistan
Reaksiyon puanı
124
İndirdiğin korsana göre değişir bu olay.İndirdiğin korsan oyunun optimizasyonunda bir sıkıntı olmuş olabilir eğer çok gözüne batıyorsa bu durum başka bir siteden indirmeyi denemelisin ya da satın almalısın.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
ısı değerlerini de kontrol etmelisin. korsan olması etkileyebilir. rami dual yapsan daha verimli kullanırsın bilgisayarını.

OmerKuzu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İndirdiğin korsana göre değişir bu olay.İndirdiğin korsan oyunun optimizasyonunda bir sıkıntı olmuş olabilir eğer çok gözüne batıyorsa bu durum başka bir siteden indirmeyi denemelisin ya da satın almalısın.

Oyun 55 GB idi ben 25 GB lik Repack indirmiştim. Kurulum 1 saat kadar sürmüştü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek modül ram kullandığın için bence bu sorunu yaşıyorsun. Korsan ile alakası yok bence.

Hocam 16 GB ram ilavesi yapacaktım fakat Asus kendim takarsam garantinin devre dışı kalacağını söyledi. Bu durum biraz mide bulandırıcı geldi bana. Taktırmadım ben de :)

İşin tuhafı dün maksimum da sorunsuz oynarken bugün orta ayarda 50 FPS den 3-4 lere düşüyor ani olarak.

mesutyavuzx

Asistan
Reaksiyon puanı
93
Korsan oyunlar genelde virüslü olduğu için sistemi mahvediyor. Normal ve indirdiğin korsan sitesindeki versiyonu, oyunun optimizasyon edilmemiş eski bir versiyonu olabilir. Ağa sana önerim ya orijinal ya da Save dosyasını al oyunun, sil ve güncel bir versiyonunu bul.
Eskiden ben de korsana yönelirken IGG-Games vs. sitelerden indirirdim oralar genelde hep güncel korsan atar :D ama unutma ağa dediğim gibi bedeli var sistem gitgide mahvolur virüsten, format atmak zorunda kalırsın durmadan. ha dersen taratırım, virüsten kurtulurum o zamanda oyun açılmaz dosyalar silineceği için :D
Ben senin yerinde olsam onu siler ve piyasaya bakarım uyguna var mı AC:Origins diye. Örneğin ben de AC:Syndicate ile AC:Odyssey var birini bedavaya diğerini 30 TL'e aldıydım. Yani bence indirim kovala virüs almaya değmez Bilgisayara.
Bende 1050Ti, 8GB Ram, i3-6100 var ve oynayabiliyorsam ki denedim Origins'i(Normal-High arası 40FPSlerde gidiyordu drop yemeden yanlış hatırlamıyorsam) Senin bu sistemle kesin oynaman lazım ağa akıcı şekilde.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Korsan oyunlar genelde virüslü olduğu için sistemi mahvediyor. Normal ve indirdiğin korsan sitesindeki versiyonu, oyunun optimizasyon edilmemiş eski bir versiyonu olabilir. Ağa sana önerim ya orijinal ya da Save dosyasını al oyunun, sil ve güncel bir versiyonunu bul.
Eskiden ben de korsana yönelirken IGG-Games vs. sitelerden indirirdim oralar genelde hep güncel korsan atar :D ama unutma ağa dediğim gibi bedeli var sistem gitgide mahvolur virüsten, format atmak zorunda kalırsın durmadan. ha dersen taratırım, virüsten kurtulurum o zamanda oyun açılmaz dosyalar silineceği için :D
Ben senin yerinde olsam onu siler ve piyasaya bakarım uyguna var mı AC:Origins diye. Örneğin ben de AC:Syndicate ile AC:Odyssey var birini bedavaya diğerini 30 TL'e aldıydım. Yani bence indirim kovala virüs almaya değmez Bilgisayara.
Bende 1050Ti, 8GB Ram, i3-6100 var ve oynayabiliyorsam ki denedim Origins'i(Normal-High arası 40FPSlerde gidiyordu drop yemeden yanlış hatırlamıyorsam) Senin bu sistemle kesin oynaman lazım ağa akıcı şekilde.

Bu dediklerin eskide kaldı yok virüstü bilmem neydi. Eskiden CD'ciler vardı alırdın bilgisayarı mahfederdi şimdi öyle değil korsanın bile kalitelisi var gidipte torrent indir diyip ilk bulduğun siteden indirirsen tabi virüs yersin ama sağlam olarak bilinen sitelerden indirirsen sorun yaşamazsın. Sırf bug dolu diye my summer car oyununu güncel olarak igg'den indiriyorum açıkçası oyun ne zaman düzelir o aman steam'dan alırım.