ASP ve Access

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
ASP ve Access veritabanı konusunda bir yerde takıldım. 1 haftadır işin içinden çıkamıyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek biri var mı? Sorunu anlatması uzun ve pratikte anlatmak gerektiği için buradan yazamadım.

kimse yok mu?

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sorabilirsin buradan. yardımcı olmaya çalışırım

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Buradan yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Asp bilmiyorum ama asp.net ve sql bilgim var, yardımcı olabilirm sanırım.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
access mdb veritabanı ile çalışan bir asp projesi var. Bir firmanın yapılan işlerini kalem kalem işleyerek, müşteriler bazında alacak-verecek ve yapılan işlerin toplamını çıkaran bir proje.

Satır satır kalemler işleniyor. Altalta, en altta ise maliyet, yapılan ödeme, kalan borç vs. gibi toplamlar var. Firma bir müşteriye bu işlerle ilgli fatura kesiyor ve bu faturayı yapılan tüm işlemlere artı KDV eklenerek kaydedilmesini istiyor. KDV eklendikten sonra yine iş girişleri devam edecek. Ancak kdv yi ekletiyorum, fakat yapılan yeni işlere de kdv ekleniyor. İşte tam burada kilitlendim. En iyisi özel mesajdan size projenin olduğu siteyi atmak olacak :)

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kdv eklenecek verileri seçerek kdv eklet. Büyük ihtimal döngü ile tüm tabloyu sorguya sokuyosun. yada en basitinden, kdvEklendimi diye sütun aç kadv eklediklerine 1 olarak güncelle bu alanı. Sonraki sorgularındada bu alan 0 olarnlara ekletirsin olur biter. Yanlışmı anladım acaba sorunu?

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Girişleri yaparken tabloda tutar_kdvli diye bir değer tanıt.Veritabanına kayıt yaparkende tutar_kdvli=(tutar*(1,18)) gibi bir formülle işi çözebilirsin.Zamanında asp ile muhasebe programı yapmıştım.Ama sana tavsiyem Asp.Nete geçmen gerçekten daha hızlı çalışıyor.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
aa bak bi fikir daha. Daha mantıklı arkadaşınki. hem gerçek fiyat hem kdvsi hesaplanmış fiyatı tutuyosun tabloda.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
evet bu dediklerinizi yaptım. ilk olarak kdv diye bir sütun açıp, sayfada da checkbox koydum. seçince o sütuna 1 veya 0 değeri veriyor. daha sonra ise ikinci sütunda toplam tutarın kdvsini hesaplayıp hem kdv tutarını hem de kdvli tutarını yapıyor. Aslında sorun bunlar değil. Örnek : A sütununda süre var, B sütununda ise sabit ücret, C sütununda A*B(toplamtutar) D sütununda KDV varmı sorusu, E sütununda kdvlitoplamtutar C * (D de kdv var ise 1,18 yok ise 1), F sütununda ise KDV tutarı. Sayfda en sonda ise KDV ekletmek için Hesabı kapat düğmesi var.

satır satır bunlar işleniyor ne güzel. hesabı kapat dediğimizde o satıra kadar olan işlemlerin kdvli toplam tutarı hesaplanıp E sutununa yazıyor. Orası da tamam. Ama bu işlemi yaptıkran sonra bir kalem daha işlendiğinde o kalemede kdv ekleniyor. eklenmemesi lazım. Yani o yeni kaydı kdvye dahil etmemesi gerekiyor.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
üstteki yöntemlerle çözebilmiş olman gerekli. KDV si hesaplanmış verinin 1 adet sütununu hesaplandığına dair 1 yaparsın. yeni kalem girdiğinde eğer sütunun kdv alanı 0 sa hesaplatmazsın. ya senin dediğini anlamıyorum yada sen bizim dediğimizi anlamadın =D=D=D

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yok böyle olmayacak :) benim sourceları göstermem lazım anlatabilmem için :D, msn varsa ekleyeyim seni. özel mesajdan gönderebilirmisin?

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
boldu yav??? kendi uygulamana uyarlayamadın dimi :D:D ben dedim ama sadece listeleme için o sayfalarca kod gereksz diye =D o yazdığımız kodu kendi tasarımına çevirip dene. 15 satır kod sonçta. :D