Asp.Net mi? Php mi?

AspNet mi? Php mi?

• Ben Aspnet taraftarıyım çünkü...

Kullanılan: 17 27.4%
  • Ben Php taraftarıyım çünkü...

Kullanılan: 45 72.6%

• Kullanılan toplam oy
    62

collez_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
php den şaşma

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hatta geleceğin web dili php olacak..

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarıdaki yorumlara baktım ve genel bir yanlış çarptı gözüme: "İkisi de aynı işlevi yapıyor" şeklinde... PHP hızdır, PHP güvenlidir, PHP açıktır, PHP özgürdür... Hiçbir firmaya bağlı kalmadan, hiç kısıtlama olmadan istediğin her şeyi her şekilde yaparsın. Kaldı ki PHP'nin MySQL + Çatılar (OOP) ile yaptıklarını yapan hiçbir asp.net örneği yoktur.

ariakas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle ASP.NET ve MVC platformunda yazmanı tavsiye ederim

sercim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Bardağın yarısı boş mu dolu mu?" sorusunda olduğu gibi bu sorunun cevabı nereden baktığına bağlı. Neticede her iksiyle de aynı işi yapıyorsun. Fakat birinin yani .Net in ekstra bir avantajı var. Sadece web programlama değil aynı zamanda masaüstü yazılımı da kodlayabiliyorsun. Netice itibari ile hangisi senin kolayına geliyorsa o en iyisidir. Tıpkı atalarımızın "en kestirme yol, bildiğin yoldur" dediği gibi.

yasarix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarıdaki yorumlara baktım ve genel bir yanlış çarptı gözüme: "İkisi de aynı işlevi yapıyor" şeklinde... PHP hızdır, PHP güvenlidir, PHP açıktır, PHP özgürdür... Hiçbir firmaya bağlı kalmadan, hiç kısıtlama olmadan istediğin her şeyi her şekilde yaparsın. Kaldı ki PHP'nin MySQL + Çatılar (OOP) ile yaptıklarını yapan hiçbir asp.net örneği yoktur.

Mesela neyin örneği yoktur? MySQL + PHP ile yapılıp, ASP.NET ile yapılamayan bir şey söyleyin.

PHP'yi 3.x sürümlerinden beridir kullanıyorum. Programlama dillerinin bu kadar fanatiği olup, başka platformları kötüleyeceğim diye olmadık şeyler yazmayın.

Mesela PHP son derece saçma ve düzensiz bir fonksiyon isimlendirmesine sahiptir. is_array(), is_numeric() gibi fonksiyon isimleri giderken birden empty() diye bir saçmalıkla karşılaşırsınız. strpos() gibi bir isimden sonra birden str_replace() gib tutarsızlık vardır isimlerde.

Mesela PHP, tam anlamıyla OOP değildir. Method overloading i desteklemez. Gidip __call() ile kendiniz uydurmaya çalışırsınız. C# getter ve setter ları otomatik oluştururken PHP'de kendimiz kasarsınız, üzerine bir de 2 kat daha yavaş çalışır doğrudan özelliğe değer atamaya göre.

Mesela, PDO kullanırsınız, PHP'nin tüm sürümlerinde MySQL'in oldpasswords yetkilendirmesi ile sorun yokken, 5.5'e güncellediğinizde birden çalışmaz. Ama MySQLi kütüphanesi halen destekler. Sonra paşa paşa ya 5.4'e geri dönersiniz ya da tüm kodunuzu MySQLi kullanacak hale getirirsiniz, delirtir adamı.

Bu arada, not OOP çatı değildir, bir başkası da MVC'ye platform demiş, MVC de platform değildir. OOP bir programlama tekniğidir, MVC de bir yazılım yapısıdır.

alican özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle php şuanda şirketler deli gibi php develeper arıyorlar maaşlarıda iyi yolu açık yani o işin

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İkisi çok ayrı dünya. Yaptıkları iş aynı ama alt yapıları farklı.

ASP.NET in arkasında .NET Framework var. Şunu anlayın. PHP ile ASP.NET i karşılaştırmayın. ASP.NET her konuda ezer geçer. Özellikle MVC 4 ve 5 ile birlikte üstülüğü çok güçlü.

Birde PHP ve ASP.NET i tam hakim kullanmayanlar bu karşılaştırmaya girmesinler. Komik oluyor çünkü.

ASP.NET ile 7. seneme giriyorum. Bunun yanında PHP 5 ile 3 senelik oop deneyimim var. Bana göre php nin tek üstün yanı multiplatform olması. Ama geri kalan herşey için asp.net mvc derim.

maakbay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PHP diyorum kardeşm çünkü,,
1)ASP'den binlerce kat daha esnek,
2++)Microsoft'dan nefret ediyorum...
3)PHP'nin server derleyicisi dahi açık kaynak kodlu,
4++)Microsoft'dan nefret ediyorum :)

sunelan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Asp.net mvc diyorum :P
PHP diyorum kardeşm çünkü,,
1)ASP'den binlerce kat daha esnek,
2++)Microsoft'dan nefret ediyorum...
3)PHP'nin server derleyicisi dahi açık kaynak kodlu,
4++)Microsoft'dan nefret ediyorum :)
Bu güne kadar ne işine yaradı açık kaynak olması :D :D :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Takım tutar gibi platform tutanlar hiçbir zaman hayatta istediği yerlere gelemeyecek bence. PHP den nefret ediyorum ya da tam tersi ASP.Net ten nefret ediyorum diyenden birşey olmaz benim görüşüme göre.

maakbay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer nefret etmeyenler veya çok sevenler de olmasaydı bence diller bu kadar gelişmezdi.