Asosyallik Hayatımı Bitirdi

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
e-randevu sitesine gir sana yakın olan bir hastanenin psikiyatri (ruh-sinir bölümü diye geçebilir) bölümünden numara al. Hemen gir psikiyatriye burada anlatıklarının tamamını anlat. Zaten o çocukluğundan bugüne kadar neler yaşadığını bazı sorularıyla ortaya çıkartıyor. İlaçlı yada psikoterapi yoluyla tedavi olabilirsin. Psikolojik olarak çöküş yaşamışsın belli ki kendini tedavi etmekte yetersizsin. Bu durumda en iyi yol uzman doktora danışmaktır. O gereken yönlendirmeleri yapar. Pikolog ve psikiyatrilerin ayrı bir havası vardır orada kendini anlatmaya başladığında ve o odadan çıktığında rahatlamış hissedersin sırtından bir yük kalkmış gibi olur.
Sen zihnini doldurmazsan zihin seni doldurur. Psikolojik problemler dönem dönem artış gösterir. Tedavi edilmez ise çok ciddi seviyelere gelir.
Senin çözümün forumlarda bloglarda değil. Bu işin uzmanı olmuş insanlarda.

GatsuX

Doçent
Reaksiyon puanı
324
Ya sevgili yap, spor yap, dışarı çık gez gibi yüzeysel yaklaşımlarla çözülebilecek bir şey değil bu arkadaşlar inanın bana değil. Tipsizim bir kere özgüvenim çok düşük dışarı çıktığımda bile aşırı kasılıyorum insan içinde rahat hareket edemiyorum. Sevgili olayı da olmaz tipsizim bir kere kadınlar öyle tipsiz erkeklere bakmaz kandırmayalım kendimizi hiç. Fakir olmasam bir ihtimal sosyal olabilirdim.
hocam önemli olan sevgili değil yeter yaw şimdi napıcaksın biliyonmu o allahın bilgisiyarı,telefonundan kalkıcaksın kalçanı oraya yapıştırmicaksın tamammı param yok filan bahane git hobi edin birşeyler yap oğlum burası psikolog sitesi değil yeter ya o bilgisiyardan kalkıcaksın kitap okucaksın spor yapacaksın bunu kafana sok! buraya yazarak tek zaman kaybedersin bunların hepsini kafana sok hocam derslerin kötüyse çalış hatta çok istiyosan bilgisiyarı kır! canından önemli mi zaten çalışıcaksın! ne intiharmış ya piskolijim filan bozulması hikaye hocam canında çalışmak istemicek herkesin istemez bunu kabullencen herkes 4 dörtlük yaşamıyo birisi zengindir mutsuzdur birisi fakirdir mutludur ordan kalkıcan ders çalışıcan herşeyi yapıcan tamammı! bu bahanelerle yaşarsan ilerde boşuna yaşıdım deyip dertlernirsin kalk o bilgisiyardan kaç kere söyliyorum ama kalk ordan ders çalış kitap oku zamanını harcama burda tipsiz olunca noluyosun tipsiz olunca adammı öldürüyorlar

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
hocam önemli olan sevgili değil yeter yaw şimdi napıcaksın biliyonmu o allahın bilgisiyarı,telefonundan kalkıcaksın kalçanı oraya yapıştırmicaksın tamammı param yok filan bahane git hobi edin birşeyler yap oğlum burası psikolog sitesi değil yeter ya o bilgisiyardan kalkıcaksın kitap okucaksın spor yapacaksın bunu kafana sok! buraya yazarak tek zaman kaybedersin bunların hepsini kafana sok hocam derslerin kötüyse çalış hatta çok istiyosan bilgisiyarı kır! canından önemli mi zaten çalışıcaksın! ne intiharmış ya piskolijim filan bozulması hikaye hocam canında çalışmak istemicek herkesin istemez bunu kabullencen herkes 4 dörtlük yaşamıyo birisi zengindir mutsuzdur birisi fakirdir mutludur ordan kalkıcan ders çalışıcan herşeyi yapıcan tamammı! bu bahanelerle yaşarsan ilerde boşuna yaşıdım deyip dertlernirsin kalk o bilgisiyardan kaç kere söyliyorum ama kalk ordan ders çalış kitap oku zamanını harcama burda tipsiz olunca noluyosun tipsiz olunca adammı öldürüyorlar
Dostum kucukken dislerim falan normaldi en azindan insana benziyodrum. Su an dislerim carpik, gulemiyorum. Bu o kadar igrenc bir his ki insan intihar etmek istiyor. Disciye git diyeceksin para yok ulan. Her sey para bu hayatta kimse kendini kandirmasin. Konusma ortamlarinda surekli agzin kapali konusmaya calismak nedir bir ben bilirim. Empati yapamazsiniz yani disleriniz duzgunse.

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
Ah be yeğenim, diplomanızı kasaptan mı yoksa marketten mi aldınız bilmem ama okuldan almış olsaydınız Türkçe hocanız kulağınızı çok çekerdi eminim. :)

Sevgili yapılmaz, edinilir cancağızım. Keser, testere, rende gibi aletlerim var da sevgili yapamıyorum, neylersin! :D

Yeni nesil ağzı ile konuştum sanırım. Kusura bakmayın :( O kadar alıştık ki bu konuşmalara ister istemez bizde alışıyoruz ya.

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
ÆSir'in de dediği gibi, gerçek özgüveni iş hayatında bulursunuz. Yanlış anlaşılmasın ama okul hayatında ki yoğun olarak ergenlik polemikleriyle alakalı. Anlama bozukluğunuz olduğunu sanmıyorum, disleksi olabilirsiniz ve zeki olmadığınız anlamına gelmiyor. Sadece neye ilgi alanınız olduğunuzu bilmiyorsunuz ve kaybolmuşsunuz. Bu yaşlarında çok normal bir durum. Ülkemizin eğitim sistemi bu yüzden eleştirilmeyi hakediyor çünkü okulun sana neyi seviyorsan onu sunması gerekirken ilgini çekmeyen şeyleri karşına çıkarmış, bu yüzden böyle küskün, kaybolmuş haldesin.

GatsuX

Doçent
Reaksiyon puanı
324
Dostum kucukken dislerim falan normaldi en azindan insana benziyodrum. Su an dislerim carpik, gulemiyorum. Bu o kadar igrenc bir his ki insan intihar etmek istiyor. Disciye git diyeceksin para yok ulan. Her sey para bu hayatta kimse kendini kandirmasin. Konusma ortamlarinda surekli agzin kapali konusmaya calismak nedir bir ben bilirim. Empati yapamazsiniz yani disleriniz duzgunse.
hocam yok öyle birşey diş filan bahane yapma illa kız mı bğencek gülemessen nolcak gülmeyeni asıyorlarmı tipsizliği boşver

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Mizik dinle, Kişisel bakımına özen göster, Fotgraf çek, Sinemaya git, Çirkin bir kız bul. Kedi veya Köpek edin. Kuş ta olur, Balık ta olur. Resim çiz. Bilgisayarı çöpe at.

Reaksiyon puanı
5,172
Hayvan beslemek insanı sosyal yapar mı yav... Arkadaşın yapası gereken tek şey rahat olmak...

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Hayvan beslemek insanı sosyal yapar mı yav... Arkadaşın yapası gereken tek şey rahat olmak...
Yapar. Ata binmek terapi olarak uygulanıyorsa, daha fazla ilgi göstermek hayat hakkında daha çok şey öğretir. Küçük yaşta çocuğu olanlara mutla çocuğa bir evcil hayvan alıvermelerini öneririm. Sorumluluk duygusunu geliştirir

Reaksiyon puanı
5,172
Yapar. Ata binmek terapi olarak uygulanıyorsa, daha fazla ilgi göstermek hayat hakkında daha çok şey öğretir. Küçük yaşta çocuğu olanlara mutla çocuğa bir evcil hayvan alıvermelerini öneririm. Sorumluluk duygusunu geliştirir

Terapi eder yada etmez bu tartışılır ancak balık tutmaya git,ata bin gibi şeyler son derece saçma. Sanki her evin dibinde balık tutabileceği yer yarmış gibi. Bunun dışında yine ata binmek özgüven kazandırabilir ancak adamın hayatını değiştirmez. Bu örnekler son derece uçuk ve etki oranı düşük örenkler

Reaksiyon puanı
10,327
Herkes kaderini yaşar sonuçta. Herkes zengin ve yakışıklı olacak diye bir kaide yok. Ahirete inanıyorsan öbür alem için cenneti iste Allahtan, sabret ve ölümün olmadığı, sonsuz bir yaşamın... Paranın, pulun geçmediği, istediğin her ne olursa olsun anında ve parasız pulsuz kavuştuğun... Üstelik de çok yakışıklı olarak yaratıldığın... Etrafında güzelliğinden güneşi bile gölgede bırakacak kadar güzel onlarca hurinin dolaştığı o gerçek hayata hazırlanmaya bak sen. Orayı hayal et, şu üç günlük fani hayat için kendini fuzuli yere yeyip bitirme yeğenim. Sana meşhur İslam alimi Cahız'ın hayatını okumanı öneririm. O da çirkin biriydi. Bırak mutsuz olmayı hayat ile öylesine dalga geçerdi ki... İyisi mi sen onu bi oku yeğenim, bana hak vereceksin.

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
Buna bir çare bulamayacağımı bilsem de yazacağım. Arkadaşlar ben bu dünyadaki en gereksiz insanlardan biriyim. Kendimi bildim bileli ilkokuldan beri hep ama hep asosyalim ve arkadaşlar bu benim hayatımı bitirdi. Okul hariç evde 7/24 bilgisayar başından hiç kalkmadım, ders çalışmadım hayatım boyunca hiç. Topluluk içine giremiyor, dışarıda yürürken bile salak salak hareketler yapıyorum başım eğik yürüyorum. Okuduğunu anlama problemim var evet arkadaşlar anlamıyorum algılayamıyorum zeka geriliğim olduğunu düşünüyorum ya bakın bir cümleyi okuyorum o okuduğum cümle hakkında hiçbir çıkarım yapamıyorum direk aklımdan uçup gidiyor. Zeki bir insan da değilim Lise 1'de sınıfta kaldım(Bu sınıfta kalma olayından sonra bende zeka geriliği olduğunu düşünmeye başladım.) şu an Lise 4'e geçtim fakat üniversiteyi kazanamayacağımı biliyorum çünkü gerizekalı beyinsiz salağın tekiyim pratik düşünemem bir şey sorsanız iki kelimeyi bir araya getiremem. Hele kız olaylarına hiç girmiyorum tipsizin tekiyim zaten. Yemin ediyorum şu dünya üzerinde benim kadar gereksiz bir insan daha yoktur. Lise bitince er yada geç hayata atılmam gerekecek malum Türkiye şartlarında bu hiç ama hiç kolay değil asgari ücretle çalıştığımı düşündükçe kafayı yiyorum onca sorunun üstüne bir de parasızlık adama öyle koyuyor ki. Keşke diyorum zengin olsaydım da bütün bu sorunları anında çözebilseydim. Dünya fakirleri sevmiyor, ben buna inanıyorum artık askerlikten önce eğer cesaretimi toplarsam intihar edeceğim. İntiharın kolay bir şey olmadığının da farkındayım ama toplum bana başka bir çare bıraktırmıyor. Ölesiye nefret ediyorum şu iğrenç hayatımdan. Benim artık bundan sonra düzelmem bir mucize olur, hayata çok geç kaldım. Keşke, keşke lan keşke doğmasaydım ne olurdu? 70 yıllık ömürü asosyal bir loser olarak geçirmektense hiç doğmasaydım, ne olurdu yani, dünya ne kaybederdi?
Öncelikle kendine zeka geriliği felan deme herşeyden önce kendini önemse bende insan icine girmeye zorlanıyorum yani binevi bende asosyelim ama asosyelikten çok utangactım napabiliriz bizde böyleyiz benim arkadaşlarım olurdu beni çok severlerdi ama bana sürekli sıkıcısın derlerdi çünkü ben ders calısmaktan başka bişey yapmıyodum tıpkı senin bilgisayar üstünden kalkmadığın gibi ama suan ben onlardan hep bir adım öndeydim ve hala öyleyim inanki sende teknoloji hayatında büyük adım atıcaksın ben konişmayı hiç sevmeyen biriyima ama buda benim özeligim dimi bunu kim değiştirebilir ki degilmi kafana takma böyle şeyleri herşeyden öncede kendine saygın olsun kendine gereksiz gibi tabirlerde bulunma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamı tamına 3 ay geçmiş konunun üzerinden bende hala tık yok. Allah benim belamı versin. Ölmek istiyorum.
Allah bellamı versin deme öncelikle çünkü en büyük bella ya senle yada ailene verilir yani bidaha öyle deme bide neden ölmek istiyosunki

Tamı tamına 3 ay geçmiş konunun üzerinden bende hala tık yok. Allah benim belamı versin. Ölmek istiyorum.
Allah bellamı versin deme öncelikle çünkü en büyük bella ya senle yada ailene verilir yani bidaha öyle deme bide neden ölmek istiyosunki

Dişlerin kötü diye intaharmı ediceksin gerçektende suan saçmalıyosun intahar etmekte nedir ya bak eğer insanlar seni öyle sevmiyolarsa bıkrak sevmesin ama ne intaharı abicim bu yapma kendine Allah a isyan etmiş oluyosun farkındamısın biran önce intarı kafandan çıkar

Son düzenleme: