Askerlik Tecil Ettirme Sanatı

Bu konuyu okuyanlar

xxakadir

Asistan
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
223
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Geçenlerde rastladığım bir Blog'dan alıntıdır.

Çok eğlenceli bir yazı olmuş..ve tabi bir Türkiye klasiği..çok güldüm be yav!..
biggrin.gif
biggrin.gif




Askerlik Tecil Ettirme Sanatı


askerlik+tecil+i%C5%9Flemleri.jpg

2 gündür işi gücü bırakıp kendimi konsantrasyon testinde gibi hissetmeme sebebiyet veren son derece sabır isteyen bir sanat dalıdır askerliği tecil ettirmek.Orta okulda kaldığım için lisede yaşıtlarımdan büyük olmam ve lise biter bitmez sağlık muayenesi için memlekete kağıt gelmesi ile başlayan serüven 2006'dan beri devam ediyor.İlk tecil işlemimi çok fazla hatırlamıyorum demek ki o kadar eziyet etmemişler.Bi günde halletmiştim.


Yüksekokul'dan açıköğretim fakultesine kayıt yaptıracağım ve 1987 doğumlu olduğum için askerliği tekrardan tecil ettirmem gerekiyordu.Sabah 9 gibi kahvaltımı yaptım internete şöyle bir baktım ne lazım diye;
  1. Diploma Aslı ve 2 Fotokopisi
  2. Vesikalık Resim 2 Adet
  3. Nüfüs Cüzdanı ve Fotokopisi
Sonra gevşek gevşek K.Çekmece Askerlik Şubesine gittim kapılar açıktı giren çıkan belirsiz saat 10 civarı telaşlı gençler etrafta dolanıyor.Danışmaya gidip askerlik tecil işlemi ile ilgili sorular sorduğum er kardeş sen şimdi git yarın 7 de gel kapıdan sıra al dedi.Şok oldum l**.

Çaresiz sabah 6 da kalktım hava buz gibi hiçbişi yemeden doru şubeye gittim.U*** bi de ne görüm 100 küsür kişi gelmiş kapıya yapışmış bile! Hayda şimdi napcaz diye beklerken bi 30 dakika geçti kapıya çavuş geldi çayını sigarasını içti.İlk önce dün işlemleri yetişmeyenler kimliklerini versin dedi.Önlerde olsaydım bende atlıcaktım dünden kaldım diye ama vicdanım elvermedi.20 kişi öyle kaynadı sonra muayne olcakların kimlikler toplandı en sonda benim gibi tecil işlemleri olanların kimlikler alındı.En son ben verdim.En üstte oldumdan ilk numarayı hemen aldım. 800 den başlayan numaralarda 890 küsürdüm.Gene yarına kaldı diye dertlendim.

Komutan memurların gelmesi kahvaltı çay işlemleri felan bizi 9.30 a kadar kapıda g***** dona dona tuttular.

L** içeri bi girdik tek sıra yaptılar hepimizi sonra "elinde ki numarası çift olanlar bi adım öne gelsin"diye bağırdı çavuş şansıma sokum ben tek numara almışım.Gene arkada kaldık.Neyse tekler benimle gelsin dedi Yabancılar için Avcılar Şubesine gittik kapıda eleman elimizde ki numaraları aldı bize yeni numara verdi.Şansıma s***** o sıranın en sonlarındaydım.Hemen 2 küçük 2 büyük anket dilekçe neyse işte ondan verdiler.Kalem sırası bekledik bi saat hemen bi flashforvard yaptım beynime, bende diyorum kapıda adam neden kalem satıyor sabahın köründe
smile.gif
Yahu içeri giren çıkmıyor giden gelmiyor içerde ne oluyor bilen yok ve meraklı gözlerle herkez birbirine bakıyor felan.Benim daha önce girmiş olduğum halimden belli hemen kalorifer dibi bi mekan buldum kıvrıldım uyudum felan bi ara yanımda ki abi sen ne için geldin dedi.2.kez tecil için dediğimde hemen muhabbetler döndü dolaştı aklımda kalanları söyledim felan sonra öğlen molası geldi 1.5 saat sonra gelin dediler.Hadi sıkıosa sabretme hayır askeriyede öyle bi yere yapılmışki ulaşım yok otostop çekip g.t.. kaybetmek yada tabanvaya kuvvet diyerek bacak kası yapmak gerekiyor.

Ben cesaretimi topladım ve nerdeyse 2 saat mal mal beklememek için eve gittim rahat birşeyler giydim
smile.gif
sabah soğuk olur diye kat kat giyinmiştim genede üşüdüm göl kenarı olduğundan pek soğuktu ama öğlen güneş açtı iyimi.Saat 1.45 gibi felan kapılar açıldı 2.45 de numaram geldi sabahın 6 sından beri bu anı bekliyordum.

Hemen içeri koştum memur çok hızlı çalışıyordu şaşırdım içeride 6 masa vardı hepsi arı gibi çalışıyordu.Bize dışarda hava basan askerler içerde çay su fotokopi servisleri ile meşkuldu.Kapıda veriler anketde ki soruları bir kez daha sordu memur ve komando olmak istermisin? dediğinde neden evet dedim bilmiyorum boş bulundum sanırım otomatiğe bağlamıştık =) Bi ton ıvır zıvır iş yaptı adam daha önce sağlık muaynesi olmama rağmen yeniden sağlık ocağına sevk ettiler.Ve en çok bekleten komutan imzası oluyordu.Adamı iki dakka boş bırakmıyorlar ki arkadaş yahu!Sabırlı bekleyiş sonunda onun imzasından sonra doktora gittim 17 dakika yürüdüm yaşlı amcaların yol tarifi yüzünden dolandım durdum.2 doktoru buldum imza kaşe hop saldılar başlarından.İstikamet askeriye marş marş 10 dakika hızlı tempo yürüdüm u*** vesait yok sıkıosa yürüme yani.Saatimiz 15:45 olduğunda içeride ki kayseri şivesi ile konuşan memur abiyi buldum sağolsun beyin ********* geçiriyordu mesai sonuna doğru hep oluyormuş
smile.gif
bi kağıt için bir hayli bekletti beni.Nihayetinde tamamdır senin için komutana imzalat bitti dedi.Hayda gene bekledik komutanın kapısında neden bilmiyorum şeker gibi adamdı ama ben tırsıyordum.Yüzüme bile bakmadan imzaladı kurtuldum.

Ben Bu İşten Ne Öğrendim?

Geçen tecil işlemlerim sırasında tam sağlık muayenesi zamanıydı dolayısıyla hemencik halletmiştim işimi.Bu sefer kasım ayında askere gidicek elemanların işlemleri ve kalabalıklığı sebebi ile çok uzun zaman yitirdim.Demek ki askere alım zamanlarından çok önce gidip tecil ettirmek lazımmış.Artık önümüzde ki tecil ettirme günlerine erteliyorum tecrübelerimi bu sefer mulakata tutulduğum sabır sınavından çok şey edindim.Kısmetse 2012'ye kadar rahatım o zaman da bi yüksek lisans felan uydururuz Askere gitmicem diye doktor olucam bu gidişde.
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Allh kurtarsın, düşürmesin oralara :D
 

iskoco

Müdavim
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
1,280
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
argo ve küfürlü kelimelerin kullanılması yasaktır mesela beyin a.cıklaması l.n biraz daha dikkatli şeyler paylaşalım...
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Çok eğlenceli gelmedi bana bazı kelimeleri gördükten sonra...
 

since1453

Doçent
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
523
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Sen yine işlemini 2.günde halletmişsin, ben o kadar sıra bekledikden sonra tam bitti derken ,salak müdürün öğrenci belgesinde mezuniyet tarihimi 1898 yazması ve tekrar gerisin geri dönmeme ne demeli.
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
bende de tam tesi olduydu komutan soruyor techil ettirecekmisin bende hayır diyorum adam yaşın küçük bak daha plan yaparsın gel techil ettirelim diye inanılmaz bir baskı uygulamıştı ama ben galip çıkmıştım :D sanırım küçük yerleşim birimlerinde ikamet edenler bu konuda oldukça şansılılar :)
 

keslok

Asistan
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
285
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
bildiğim kadarıyla tecil ettirme olayları artık internet üzerinden yapılıyor ptt gidip kimliğinle 1 lira veriyosun sana özel şivre veriyor sonra internetten hallediyosun tecilini bu kadar uğraşmaya gerek yook :):)
 

mustapha_84

Doçent
Katılım
18 Aralık 2007
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Aynısı bende yaşadım askerlik kararı aldırmak için gitmiştim ben 5 saat bekledim ancak içeri girdim derdimi anlatcam numara alcam bana dediki sen dedi şimdi hiç boşuna uğraşma bekleme bu sıraları 2 tane form verdi bunları doldur ayın 15'inden sonra gel bu 90 doğumluların olayı biter rahat rahat yaparsın dedi.
 

Busss

Doçent
Katılım
22 Ekim 2009
Mesajlar
761
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Bu kadar korkak millet .Askerlikten neden korkulur anlamam.O kapıdan girdinizmi iş ciddiye biniyor ama sizde ciddileşiyorsunuz ve anlamadığınız kadar hızlı geçiyor.
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
1-2 Hafta önce bu çileyi bende yaşadım neyse kurtulduk:D
 

LaWa

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Bu sanatla uğraşmadan gidip yapmak en iyisi.
Ama durum anlatıldığı gibi oluyor.
 

bulmeh

Müdavim
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Ya iş hayatına başlamadan gitmeli, ya da kendi işini kendin yapabildiğinde. Çok erteletmeyin arkadaşlar.
 

uzmanjoni

Öğrenci
Katılım
12 Mart 2022
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Geçenlerde rastladığım bir Blog'dan alıntıdır. Çok eğlenceli bir yazı olmuş..ve tabi bir Türkiye klasiği..çok güldüm be yav!..
biggrin.gif
biggrin.gif
Askerlik Tecil Ettirme Sanatı
askerlik+tecil+i%C5%9Flemleri.jpg
2 gündür işi gücü bırakıp kendimi konsantrasyon testinde gibi hissetmeme sebebiyet veren son derece sabır isteyen bir sanat dalıdır askerliği tecil ettirmek.Orta okulda kaldığım için lisede yaşıtlarımdan büyük olmam ve lise biter bitmez sağlık muayenesi için memlekete kağıt gelmesi ile başlayan serüven 2006'dan beri devam ediyor.İlk tecil işlemimi çok fazla hatırlamıyorum demek ki o kadar eziyet etmemişler.Bi günde halletmiştim. Yüksekokul'dan açıköğretim fakultesine kayıt yaptıracağım ve 1987 doğumlu olduğum için askerliği tekrardan tecil ettirmem gerekiyordu.Sabah 9 gibi kahvaltımı yaptım internete şöyle bir baktım ne lazım diye;
  1. Diploma Aslı ve 2 Fotokopisi
  2. Vesikalık Resim 2 Adet
  3. Nüfüs Cüzdanı ve Fotokopisi
Sonra gevşek gevşek K.Çekmece Askerlik Şubesine gittim kapılar açıktı giren çıkan belirsiz saat 10 civarı telaşlı gençler etrafta dolanıyor.Danışmaya gidip askerlik tecil işlemi ile ilgili sorular sorduğum er kardeş sen şimdi git yarın 7 de gel kapıdan sıra al dedi.Şok oldum l**. Çaresiz sabah 6 da kalktım hava buz gibi hiçbişi yemeden doru şubeye gittim.U*** bi de ne görüm 100 küsür kişi gelmiş kapıya yapışmış bile! Hayda şimdi napcaz diye beklerken bi 30 dakika geçti kapıya çavuş geldi çayını sigarasını içti.İlk önce dün işlemleri yetişmeyenler kimliklerini versin dedi.Önlerde olsaydım bende atlıcaktım dünden kaldım diye ama vicdanım elvermedi.20 kişi öyle kaynadı sonra muayne olcakların kimlikler toplandı en sonda benim gibi tecil işlemleri olanların kimlikler alındı.En son ben verdim.En üstte oldumdan ilk numarayı hemen aldım. 800 den başlayan numaralarda 890 küsürdüm.Gene yarına kaldı diye dertlendim. Komutan memurların gelmesi kahvaltı çay işlemleri felan bizi 9.30 a kadar kapıda g***** dona dona tuttular. L** içeri bi girdik tek sıra yaptılar hepimizi sonra "elinde ki numarası çift olanlar bi adım öne gelsin"diye bağırdı çavuş şansıma sokum ben tek numara almışım.Gene arkada kaldık.Neyse tekler benimle gelsin dedi Yabancılar için Avcılar Şubesine gittik kapıda eleman elimizde ki numaraları aldı bize yeni numara verdi.Şansıma s***** o sıranın en sonlarındaydım.Hemen 2 küçük 2 büyük anket dilekçe neyse işte ondan verdiler.Kalem sırası bekledik bi saat hemen bi flashforvard yaptım beynime, bende diyorum kapıda adam neden kalem satıyor sabahın köründe
smile.gif
Yahu içeri giren çıkmıyor giden gelmiyor içerde ne oluyor bilen yok ve meraklı gözlerle herkez birbirine bakıyor felan.Benim daha önce girmiş olduğum halimden belli hemen kalorifer dibi bi mekan buldum kıvrıldım uyudum felan bi ara yanımda ki abi sen ne için geldin dedi.2.kez tecil için dediğimde hemen muhabbetler döndü dolaştı aklımda kalanları söyledim felan sonra öğlen molası geldi 1.5 saat sonra gelin dediler.Hadi sıkıosa sabretme hayır askeriyede öyle bi yere yapılmışki ulaşım yok otostop çekip g.t.. kaybetmek yada tabanvaya kuvvet diyerek bacak kası yapmak gerekiyor. Ben cesaretimi topladım ve nerdeyse 2 saat mal mal beklememek için eve gittim rahat birşeyler giydim
smile.gif
sabah soğuk olur diye kat kat giyinmiştim genede üşüdüm göl kenarı olduğundan pek soğuktu ama öğlen güneş açtı iyimi.Saat 1.45 gibi felan kapılar açıldı 2.45 de numaram geldi sabahın 6 sından beri bu anı bekliyordum. Hemen içeri koştum memur çok hızlı çalışıyordu şaşırdım içeride 6 masa vardı hepsi arı gibi çalışıyordu.Bize dışarda hava basan askerler içerde çay su fotokopi servisleri ile meşkuldu.Kapıda veriler anketde ki soruları bir kez daha sordu memur ve komando olmak istermisin? dediğinde neden evet dedim bilmiyorum boş bulundum sanırım otomatiğe bağlamıştık =) Bi ton ıvır zıvır iş yaptı adam daha önce sağlık muaynesi olmama rağmen yeniden sağlık ocağına sevk ettiler.Ve en çok bekleten komutan imzası oluyordu.Adamı iki dakka boş bırakmıyorlar ki arkadaş yahu!Sabırlı bekleyiş sonunda onun imzasından sonra doktora gittim 17 dakika yürüdüm yaşlı amcaların yol tarifi yüzünden dolandım durdum.2 doktoru buldum imza kaşe hop saldılar başlarından.İstikamet askeriye marş marş 10 dakika hızlı tempo yürüdüm u*** vesait yok sıkıosa yürüme yani.Saatimiz 15:45 olduğunda içeride ki kayseri şivesi ile konuşan memur abiyi buldum sağolsun beyin ********* geçiriyordu mesai sonuna doğru hep oluyormuş
smile.gif
bi kağıt için bir hayli bekletti beni.Nihayetinde tamamdır senin için komutana imzalat bitti dedi.Hayda gene bekledik komutanın kapısında neden bilmiyorum şeker gibi adamdı ama ben tırsıyordum.Yüzüme bile bakmadan imzaladı kurtuldum. Ben Bu İşten Ne Öğrendim? Geçen tecil işlemlerim sırasında tam sağlık muayenesi zamanıydı dolayısıyla hemencik halletmiştim işimi.Bu sefer kasım ayında askere gidicek elemanların işlemleri ve kalabalıklığı sebebi ile çok uzun zaman yitirdim.Demek ki askere alım zamanlarından çok önce gidip tecil ettirmek lazımmış.Artık önümüzde ki tecil ettirme günlerine erteliyorum tecrübelerimi bu sefer mulakata tutulduğum sabır sınavından çok şey edindim.Kısmetse 2012'ye kadar rahatım o zaman da bi yüksek lisans felan uydururuz Askere gitmicem diye doktor olucam bu gidişde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

 
Üst