Askerler de devlet memurudur

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Bazı liderler vardır kapıkuludurlar. Japon robotu gibi... Ceketi ilikler emredersin paşam der. Ankara, ‘bu pilavı yeme der’, o da ‘yemem’ der. Bazı liderler vardır partisi her seçimde oy kaybeder ama o koltuğa yapışır bırakmaz... Sanırsınız ki Japon yapıştırıcısıyla koltuğa yapıştı. Bazı liderler de ‘kimisi çocuğunu kuran kursuna, kimisi tenis kursuna gönderir’ der.... Bazıları asker kapıyı çaldı mı şapkayı alır kaçar. Aslında onlar lider de denmez. Onlar, profesyonel ligden amatör kümeye düşmüş, son çırpınışlarını yaşayan kimselerdir. Onlar eleştirilir... Peki asker neden eleştirilmez, dokunulmazlığı mı vardır? Askerler hiç hata yapmazlar mı? Hata yapmayan bir tek tanrı değil midir? Komutanlar yarı tanrı mıdırlar? Onlar da, devlet tarafından atanmış devlet memurları değil mi? Dokunulmazlığı olan milletvekilleri burada da, Türkiye'de de eleştirilir... Askerler neden eleştirilemez? Silahları var diye mi? Tankları uçakları var diye mi? Politikacılar japon yapıştırıcısıyla koltuğa yapışırlar, komutanlar da İsrail tutkalıyla mı? Genelkurmay destek çıkar, hiç bir politikacı bir kelime edemez. C umhurbaşkanı devletin başı neden eleştiremez askerleri? %50’ye yakın halkın oyunu alan seçilmiş başbakan neden eleştiremez ve neden istifaya davet edemez? Ya da ihmali olduğunu söyleyemez? 1-2 kişi konuşsa da sesleri cılız çıkar. İstifa mekanizması yok mudur? Yada görevden alma? Türkiye’de ‘demokrasi’ varsa, neden Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu istifaya davet edilemez? Avrupa Birliğine aday ülke olarak neden istifa et demezler? Neden Genelkurmay Başkanı destek çıkar? Kendi hatalarını örtmek için mi? Neden daha zarif şekilde sağlık nedenlerinden dolayı istifa ettim demez? Ben hiç bir lider ve komutana veya bir şahsa sen diye seslenmedim. Ama şimdi diyorum ki: -Sayın Aydoğan Hava Kuvvetleri senin babanın çiftliği değil. Karakol baskını olur biter, 27 şehit verilir ve sen hala golf turnuvasındasın. Nasıl haberin olmaz? Sen Hava Kuvvetleri Komutanısın. Senin Türkiye'nin bu kritik devresinde golf turnuvasına gitme lüksün yok. Senin maaşını Türkiye'nin yoksul devlet memuru, işçisi, esnafı, şehit düşen gençlerin aileleri ödüyor vergileriyle. Senin ‘Aktütün’e ben mi gitseydim’ deme lüksün de yok. Aktütün'e gitmeyip de ABD‘ye mi gidecetsin yani? Dünyanın en çok kazanan sporcusu ve golf şampiyonu Tiger Woods’la maç yapmaya mı gidecektin? Ya da hava üslerine yaptırdığın golf sahalarına mı davet edecektin onu? Golf sahaları kaça mal oldu? Bunu açıklayacak bir kişi bile yok mu Türkiye'de?

Bülent Aykut