Askeri olarak Türkiye mi Yunanistan mı daha güçlü?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Ben Irkçı söylem olarak söylemedim zaten. İçimizde ki Yunan destekçileri diyeyim o zaman.
Suriye ile savaş olsa Suriye'yi desteklerim diyen üst düzey yönetici veya millet vekili insanlar çıktı bu ülkede ne yazık ki :( Yunanistan ile savaş olsa o taraftan olan çıkmayacak mı sanıyoruz ?
Maalesef her millet için bu tipler var ayrı ayrı

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Asker sayimi yaparken profesiyonel subay ve uzeri askerleri sayarsiniz, Er ve erbaslar sayilmaz. bu bakimdan Yunanlarin ne kadar subayi ve ustu askeri var bilmiyorum, bizim gibi beles askerlik servisi yoksa onlarin profesiyonel asker sayisi bizden fazladir, hele amerikanin tam tabiri ile asker sayisi butun dunya ulkelerinden fazladir, kasit ettigim beles egitimsiz erler degil, subaylik egitimi almis parali-maasli profesiyonal ordu calisanlari.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,967
Yazmış olduğunuz ifade bir film repliği de olsa sonuç olarak kötü bir anlam ifade ediyor, hangi yönetici olsa aynı şeyi yapardı. Eğer herkes rahatsız olmasa, 4 kişi arka arkaya sizin mesajnıza atmazdı. Saygısızlık yapmayın.
Mesajdan da yazdım kişiye yapılmış olan bir söz yoktu orada siz kendi düşüncenize göre karar vermişsiniz tek taraflı ve bana göre haksız olarak. En azından mesajı kaldırabilirsiniz orada kurulan cümle de bizimle sürekli savaşmak isteyen yunanlı tarafaydı. Şikayet edene ben olsam bu cevabı verirdim. Ben saygının ne olduğunu çok iyi bilirim bence siz kurduğunuz cümlede ki kelimelere dikkat edin.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Nüfus olarak düşündünüz mü? Onların 8 katıyız.

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
278
Rakamlar çoğu zaman güçlü olduğunu göstermez. Eğer öyle olsaydı, Amerika ne Vietnam'da ne, Afganistan'da yenilirdi.

• Beğen
Reactions: bud

Turan.1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
500 sene kıçıkırık valiyle yönettik biz bunları. Sağ olsun birileri Demirci Dağlarında eşkiyamızı yenemeyen bu tırsakların Polatlıya kadar gelmelerini sağlayıp bu çapsızları gözümüzde büyüttükçe büyüttü büyüttükçe büyüttü sonuçta kendimizi bu çapsızlarla kıyaslar hale geldik. Eziklik psikolojisi böyle bir şey. Biz bunları yutar geğirmeyiz bile. Üstüne Almanya'yla Fransayı da atıştırmalık diye yeriz.

Hayal gücünde yaşamayın. Savaş artık meydanda birbirini öldürerek yapılmıyor. Siyasi, ekonomik, biyolojik gibi bir sürü savaş var. Kendinize gelin. Bu arada kurtuluş savaşında sadece Yunanlılar ile savaşmadık. Doğu ve Güney Ermeni ve Fransa vardı. Ve o zamanlarda Yunanlılar asker ve cephane olarak daha üstündü. Çünkü İngiliz destekli ve Osmanlı devleti kurtuluş savaşına mandacı İstanbul destek vermiyordu. Unutma ki Osmanlı 20 yıl gibi aşkın sürede savaş kazanamadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yunanlılar askeri hiç bir konuda bizden ilerde değil Avrupa da değil zaten NATO nun 2.gücüyüz bu gibi konularda yunana da olsa küfür falan yazmayın film repliği de olsa @ThorJ ceza verir ? sonra
Kim diyor onu Ahaber mi ?

Yunanlılar askeri hiç bir konuda bizden ilerde değil Avrupa da değil zaten NATO nun 2.gücüyüz bu gibi konularda yunana da olsa küfür falan yazmayın film repliği de olsa @ThorJ ceza verir ? sonra

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,967
Hayal gücünde yaşamayın. Savaş artık meydanda birbirini öldürerek yapılmıyor. Siyasi, ekonomik, biyolojik gibi bir sürü savaş var. Kendinize gelin. Bu arada kurtuluş savaşında sadece Yunanlılar ile savaşmadık. Doğu ve Güney Ermeni ve Fransa vardı. Ve o zamanlarda Yunanlılar asker ve cephane olarak daha üstündü. Çünkü İngiliz destekli ve Osmanlı devleti kurtuluş savaşına mandacı İstanbul destek vermiyordu. Unutma ki Osmanlı 20 yıl gibi aşkın sürede savaş kazanamadı.

Ne yani Yunanlılar bizden askeri anlamda güçlü mü? A haber TV sileli çok oldu be

Turan.1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ne yani Yunanlılar bizden askeri anlamda güçlü mü? A haber TV sileli çok oldu be
Yunanlılar askeri veya ekonomi olarak güçlü değil fakat siyasi anlamda güçlüler. Tasmasını tutanlara iyi yalakalık yapıyor. Hangi ülke olursa olsun 1e 1 savaş olamaz.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,967
Yunanlılar askeri veya ekonomi olarak güçlü değil fakat siyasi anlamda güçlüler. Tasmasını tutanlara iyi yalakalık yapıyor. Hangi ülke olursa olsun 1e 1 savaş olamaz.
Tabi o konuda hem fikiriz global bir dünya da karsılıklı savaş olmaz ki baksana Libya da kaç ülke arka planda savaşıyor.

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
500 sene kıçıkırık valiyle yönettik biz bunları. Sağ olsun birileri Demirci Dağlarında eşkiyamızı yenemeyen bu tırsakların Polatlıya kadar gelmelerini sağlayıp bu çapsızları gözümüzde büyüttükçe büyüttü büyüttükçe büyüttü sonuçta kendimizi bu çapsızlarla kıyaslar hale geldik. Eziklik psikolojisi böyle bir şey. Biz bunları yutar geğirmeyiz bile. Üstüne Almanya'yla Fransayı da atıştırmalık diye yeriz.
Kralllll haklısın ???

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Asker kılıç eskide kaldı şimdi 2 tane nükleer başlığa bakar

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Asker kılıç eskide kaldı şimdi 2 tane nükleer başlığa bakar
En son çare o süper güçlü devletler diger devlet başkanlarının yanına ajan yerlertirir dinler daha sonra darbe yapar istedikleri adamı başa geçirir bu stratejiyle ilerler.

Askeri kayıp yok.
Maliyet Az.
Ülkeyi kontrol etmek var.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
kim daha iyi yüzme biliyor ?

Kıvanç Altın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Atalarımız padişahlardan ibaret değil.
Dostum farkında isen yazdığın cümle de "Ata'mızın, yazıyor atalarımızın değil." Diğer atalarımızı hiçe saymak gerçekten tarihimize ve bize çok ayıp ve yakışmayan bir durum Burada Atatürk e laf etmiyorum edemem de. Neden hiç diğer ataları önemsemiyorsun onu kastediyorum, onlar sanki tarihe geçer bir olay yapmamış, göğüsümüzü kabartıcak birşey yapmamış gibi sadece Atatürk ten bahsediyorsun onu kastediyorum. Yanlış anlaşılmasın.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Almanya + Fransa = çerez ?

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Dostum farkında isen yazdığın cümle de "Ata'mızın, yazıyor atalarımızın değil." Diğer atalarımızı hiçe saymak gerçekten tarihimize ve bize çok ayıp ve yakışmayan bir durum Burada Atatürk e laf etmiyorum edemem de. Neden hiç diğer ataları önemsemiyorsun onu kastediyorum, onlar sanki tarihe geçer bir olay yapmamış, göğüsümüzü kabartıcak birşey yapmamış gibi sadece Atatürk ten bahsediyorsun onu kastediyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Bunu yapan çok insan var bu yüzden böyle anlamış olmanı doğal karşılıyorum. Kesinlikle diğer atalarımızı önemsememe gibi bir tutumum yok. Osmanlı Devleti'nin gerileme dönemine girmeden önceki gücü ortada zaten. Ama Yunanlıları denize döken Atatürk oldu. Bu konuda bahsi geçmesi gereken kişi olduğu için Atatürk'ü kastettim.