Askerde çocuğu olana ayda 250 TL maaş geliyor

Edirneli

Profesör
Katılım
20 Mart 2011
Mesajlar
2,745
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
basbakan_erdogan_partililere_seslenecek13660990760_h1014681.jpg


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplatısında yaptığı konuşmasında şehit yakınlarına, gazilere, terör mağdurlarına ve askerde çocuğu olanlara müjde üstüne müjde verdi.

Başbakan Erdoğan, 'Çözüm Süreci'nde şehitlerin hatırasına gölge düşürmeyeceklerini belirterek, şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit yakınları ve Gaziler dairesi kurduklarını ve onlardan gelen talepleri dikkate alarak bir takım düzenlemeleri kanunlaştırarak bugünden itibaren hayata geçireceklerini söyledi.

Erdoğan, şehit yakınlarına, gazilere, terör mağdurlarına ve askerde çocuğu olanlar için bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şehit yakınları ve gazilerimiz için bugünden itibaren yeni bir düzenleme başlatıyoruz. Şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını 2'ye çıkardık. Vazife malulü yakınlarına ise 1 istihdam hakkı vereceğiz. Terör saldırılarında hayatını kaybetmiş veya malül olanlara 1 istihdam hakkı geliyor. Bu vatandaşlarımız sosyal güvenceleri olsun veya olmasın maaş da bağlanacak.

Vazife malullüğü kapsamında eğitim yardımı da yapacağız. Tüm şehit yakını ve gazilerimize su ve elektrik indiriminden yaralanacak. Oğlu askerde olan yardıma muhtaç ailelere çocuğu askerde olduğu sürece ayda 250 TL para ödenecek. Belediyelerin yardım yapma yolunu da açık bırakacağız. Son olarak 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımız ve engelliler için maaş kapsamını da genişletiyoruz.''

Kaynak
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Doğru ama çok geç kalınmış bir karar.

Şahsen bunu hep söyledim ben, askere gidenlere-ailelerine asgari ücrete yakın bir maaş bağlanmalıdır, primi de devlet ödemelidir, askerlik yapan kişinin sigortası yapılmalıdır diye.

Sosyal devlet olmak bunu gerektirir.

Bir çok aile var ki tek oğlunun eline bakıyor, bu da askere gidince çok zor durumda kalıyorlar.

parası olan bedelli yapıyor, parası olmayan askere gidiyor, hiç olmazsa askere gidenler mağdur edilmemeli.
 

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
218
Geç ama yerinde bir karar.
 

olympuskiller

Profesör
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
Al şu parayı dikkat et düşürme, ölürsün falan başımıza iş açarsın sonra, gerçi biz eğitim zaiyatı deriz kapanır gider, neyse sen çok problem yapma bunları yardım ettik işte daha ne yapalım.
 
Üst