Aşka inanmiyorum!!

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
bende 14 yaşımda buldum 17de kaybettim yani bu mantıkla aşk insana 14 yılda bir denk geliyor geriye 12 yılım kalmış:D:D:D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
aşk gerçekten çok güzel bir duygudur yaşamayan bilemez.Ummadığın anda bulur seni nereye kaçarsan kaç emi dostum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
bir gün gelirde gerçekten aşık olman dileğiyle.. :)

ha sen oldun mu da konuşuyorsun diye sorarsan, yok olmadım, ama birgün beni gerçekten çok seven birini sevmek isterim... :)

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
yıldız tilbe ne demiş;

ben düşerken yükseklerden uçurumlara aşkın tuttu ellerimden ummadığım anda.
şimdi senle hayat rüyam düşlerim gerçek sanki ben hiç yaşamadım seni tanıyana dek:D

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
ayyy :D olmayınnnnnnnnnnnn :D kötü kötü o :D

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
kimseye aşık olmak istemiyorum ama elimdemi ki nazik mütevazi kendini bana karşı sevdirecek hareketlerde bulunması beni zor durumda bırakıyor geceleri bayağı bir dertleniyorum, çok kötü hasta oluyorum :D aşık olacak tam zamanı ve yeri değil bana göre, benim büssürü derdim var birde aşka zaman ayırsak kanser oldum demektir.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
mutlu aşk yoktur
sevenler ateşe yürür bile bile
bir dilek tut bari beni için sadece huzur dile :)

hayatmızda aşk olsun ya da olmasın huzurlu olalım yeter

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hayatımızda belli bir zaman diliminde kaç kişi tanıyoruz?
100 mü?

O 100 kişiden 10-20 kişi Arkadaşımız...

3-5 kişi dostumuz...

1 kişi Aşkımız oluyor...

ama başka bir zaman dilimine ve çevreye girdğimizde isimler değişiryor rakamlar değişmiyor...

Lise çevremiz...
Lise arkadaşlarımız...
Lisedeki Dostumuz...
Lise Aşkımız...

Yaz tatili...
Tatil çevremiz
Tatil arkadaşlarımız...
Tatil dostlarımız...
Tatil Aşkımız...

Üniveriste...
Yeni bir şehir...
Yeni Çevre...
Yeni arkadaşlar...
Yeni dostlar...
Yine Yeni bir aşk...

Zaman değiştikçe Çevremiz değişiyor...
Çevremiz değiştikçe Arkadaşlar dostlar Aşklar değişiyor...

Ve Genellikle İnsanlar en son ki sabit çvresinde...
Yani İş hayatındaki çevresinde artık daha uzun vadeli arkadaşlar ediniyor... İş çevresindeki Aşkıyla da evleniyor...

İnsan ne kadar zaman ve çevre değiştirise aşk o kadar fazla kendisini bulur...

Dedim ya her zaman çevremizdeki tanıdığımız 100 kişi değişiyor ama rakamlar değişmiyor...

Onun için Tatil aşkları kısa ve tatlıdır...
Lise aşkları bir gariptir daha ne olduğunu bilmeyenler acemice bir birlerine aşık olduklarını sanarlar :D
Çoğu kız ya da erkek arkadaşım yok diye benimle alay edilmesin diye birini bulmaya çalışır...

Üniversitedeki aşklar daha başkadır... Lisedekinden daha kalitelidir... Daha dolu doludur...

Ama gereçke hayat yani kendi ayakların üstüne durduğun zaman işte hayatının geri kalanının birlikte geçireceğin aşkı bulursun...

Onun için AŞK ları fazla önemsemeyin...
Ve hiç bir kimseyi vazgeçilmez sanmayın...
Çünkü o vazgeçilmez sandığınızı tanıdığınız 100 kişi içinde buldunuz...
Ama çevrenizda daha kaç tana 100 kişilik gruplar daha var ve hayat durmadan çevrenizie yeni 100 kişiler çıkaracak...

Onun için AŞIK oldum diye kimse için kendiniz hırpalamayın yıpratmayın Eyvallahınız olmasın...

Kimse vazgeçilmez değildir...
Hayatta size yeni alternatifler sunamayacak kadar acımasız değildir...

yeterki sizde umut olsun...
Eskiye takılıp kalmak yerine mutlu geleceği umutla bekleyin...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
aşk nedir?

bence hayatında bir kere gelen ve kaybettinmi karşına çıkmayan bir kavram.

ilk lise birde aşık oldum ve 3 sene boyunca aşıktım takiii kavuşana kadar.
beraber olmaya başladığımız andan itibaren iyice saçma bir hal almaya başlamıştı.

ve anladımki uzaktan sevmek gerçekten aşkların en güzeliymiş..

benim için sadece sevmek ve alışkanlık var ''aşk'' ütopik olmakla birlikte sadece ''ALLAH'' için duyulabilen bir kavram...:blushing:

yani ilişkilerde aşk aramak yerine beni mutlu ediyormu,uyuşuyormuyuz diye bakıyorum ve bir ilişkinin devam etmesi için bağlılığın oluşmsı gerektiğine inanıyorum...

sevgi ve bağlılık kalıcı.aşk ise sadece bir anlık aldatmaca....:thumbup1:

Katılıyorum arkadaşım. Çok doğru yazmışsın :thumbup1:

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
son yazılarınız gözümden kaçmış hepsini alıntı yaparsam uzun bir sayfa olacak oyüzden kısa kısa cevapliyim:)

atmaca demişki; kimseye aşık olmak istemiyorum ama elimdemi ki nazik mütevazi kendini bana karşı sevdirecek hareketlerde bulunması beni zor durumda bırakıyor geceleri bayağı bir dertleniyorum, çok kötü hasta oluyorum aşık olacak tam zamanı ve yeri değil bana göre, benim büssürü derdim var birde aşka zaman ayırsak kanser oldum demektir

bazen insanlar yaşamda okadar çok şeyle kavga etmek zorunda kalıyorlarki (iş,aile,kişisel sorunlar) birde bir sevgilinin sorumluluğunu almaktan çekiniyorlar.ama haklısınız hayatınıza birini almak ekstradan biraz daha efor sarfetmeyi gerektiricek bukadar koşusturmacada doğal olarak bünyeye zarar vericek.aynı anda bissürü şeyle uğraşmaktansa herşeyi yoluna koyup birşeye odaklanmak en sağlıklısıdır:D

teknomod demişki;aşkımı oda nedemek:D

bunada bir espiri yapalım aşk futbol topu gibidir önce tekmeyi basarsın sonra peşinden koşarsın:D tabi bu ir espiiri sende hoş geldin aşksızlar kervanımıza:D

fındukfaresi demişki;sevenler ateşe yürür bile bile
bir dilek tut bari beni için sadece huzur dile
hayatmızda aşk olsun ya da olmasın huzurlu olalım yeter

kesinlikle huzurlu ve mutlu olmak yaşamandan zevk almanın mihenk taşları
seninde söylediğin gibi şarkılar bazen ne aradığımızı bize anlatan evrensel bir dildir.
aşkı bilmemde müziksiz bir hayat düşünemiyorum:D

elbruz46 demişki;Zaman değiştikçe Çevremiz değişiyor...
Çevremiz değiştikçe Arkadaşlar dostlar Aşklar değişiyor.

buna kesinlikle katılıyorum bir sürü çevre değiştirmiş biri olarak...

elbruz46 demişki;Ve Genellikle İnsanlar en son ki sabit çvresinde...
Yani İş hayatındaki çevresinde artık daha uzun vadeli arkadaşlar ediniyor... İş çevresindeki Aşkıyla da evleniyor...

henüz iş hayatım olmadı ama bunun sebebi erkeğin ve kadının kendi ayaklarının üstünde durması ve kendi parasını kazanıp kendine yetmesiyle ilgili yani bu kıvama gelmiş insan işim var askerliğim tamam geriye birtek eş kaldı mantığıyla yaklaşıyor olabilirler...:D

elbruz46 demişki;Onun için Tatil aşkları kısa ve tatlıdır...
Lise aşkları bir gariptir daha ne olduğunu bilmeyenler acemice bir birlerine aşık olduklarını sanarlar
Çoğu kız ya da erkek arkadaşım yok diye benimle alay edilmesin diye birini bulmaya çalışır...
Üniversitedeki aşklar daha başkadır... Lisedekinden daha kalitelidir... Daha dolu doludur...

hiç tatil aşkım olmadı,
lise aşkları tamda dediğin gibi çok az kişi lisede tanışıp üniversiteden sonra evleniyolar lisede kimisi saçma bir hayranlığa kapılıyor kimiside sırf sevgilim olsun ele güne göstereyim diye flört ediyor en nihayetinde kalıcı olmuş olanı benim gördüğümle soyu tükenmekte olan hayvanlar gibi:D
üniversiteye gelince ordada salt flört için ve cinsellik için çıkanlar var ama kalite ve dolu dolu yaşamak kısmına katılıyorum o dönemde insanlar ne istediklerini azda olsa biliyolar ve gemişte az çok yaşadığı tecrübelerle üniye başlıyorlar..liseye göre üniversitede tanışıp bittiğinde evlenenlerin sayısı daha çok:D

elbruz46 demişki;Onun için AŞK ları fazla önemsemeyin...
Ve hiç bir kimseyi vazgeçilmez sanmayın...
Çünkü o vazgeçilmez sandığınızı tanıdığınız 100 kişi içinde buldunuz...
Ama çevrenizda daha kaç tana 100 kişilik gruplar daha var ve hayat durmadan çevrenizie yeni 100 kişiler çıkaracak...

Onun için AŞIK oldum diye kimse için kendiniz hırpalamayın yıpratmayın Eyvallahınız olmasın...

yeterki sizde umut olsun...
Eskiye takılıp kalmak yerine mutlu geleceği umutla bekleyin

sanırım konuşmanın en can alıcı kısmı burası:)
heraklitos'unda dediği gibi deişmeyen tek şey değişimdir.
bu sirkülastonun içinde karşımıza çıkan her 100 kişinin içinde bize farklı gelen ve hayatımıza alacağımız insan çıkıcak.belki devam edice belki tamam deyip biticek.

nekadar doğru bir cümle öbeği:D
karşımızdakini vazgeçilmez görmek yerine kendimi değerli görürsek en az hasarla kurtuluruz.geçmişe takılıp bugünü mahvetmeye gerek yok:D

değerli yorumun için çok teşekkür ederim size:)

muratveb demişki;Katılıyorum arkadaşım. Çok doğru yazmışsın :thumbup1:

sağolasın murat:)

bana katıl hayatını yaşa:D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Hz. Ali der ki, "Ben görmediğim bir şeye inanmam". Görseydin, mutlaka sen de inanırdın.

("Allah'ı görüyor musun" diye soran bir Yahudi'ye cevabıdır.)

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Hz. Ali der ki, "Ben görmediğim bir şeye inanmam". Görseydin, mutlaka sen de inanırdın.

("Allah'ı görüyor musun" diye soran bir Yahudi'ye cevabıdır.)

ALLAHI bu fani dünyada görmek biz basit kullar için imkansız ama ona inanmamız için sadece gözlerimi açıp etrafa bakmak yeterli.benim nazarımda ALLAH inancı sorgulanamaz bile...

Görseydin, mutlaka sen de inanırdın..

:blushing: değerli yorumun için teşekkür ederim..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
ALLAHI bu fani dünyada görmek biz basit kullar için imkansız ama ona inanmamız için sadece gözlerimi açıp etrafa bakmak yeterli.benim nazarımda ALLAH inancı sorgulanamaz bile...

Görseydin, mutlaka sen de inanırdın..

:blushing: değerli yorumun için teşekkür ederim..

Sadece bu fani dünyada değil, sadece bizim gibi kullar da değil; hiçbir alemde hiçbir kimse Allah'ı göremez. O zaman Hz. Ali de görmedi. Şimdi onun sözünü tekrar düşünelim öyleyse. :)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Aşk hayatı va yaşama gayesini tam anlayamadan kalbinin durduğunu düşünen insanın,eline bir elektro şok alarak,canını ne kadar yakacağını bilsede sırf kalbinin yeniden atacağını ve hayata bağlanacağını düşünerek attığı bir adım.

Halbuki kalp zaten atmakta ve verilen şokun acısı ve yanıkları bir ömür boyu yanında

En değerli olana hakettiği değeri vermezken,başkasına hakettiği değerden fazla değer yüklemek tam insanoğlunun işi.

Aşk karşılık beklemeden sevmektir;kavuştuktan sonra aşk dozundaki düşmeler gösteriyoki karşımızdakinden beklentilerimiz var buda demek oluyorki yaşadığımız aslında aşk değil.

En azından kendi namıma böyle.O hal içinde kıpır kpır bir kalp ve kaybedersem yaşayamam dürtüleri içerisindeyken,bittikten sonra bakıyorsunki değilmiş aslında bu aşk,yanlış alarm

Fani bir aşık bulursak gözzümüz başka hiç bir şeyi görmezzzzzzzz
Fakat İlahi aşkı bulursak gözümüzün her gördüğüne aşık oluruzzzzzzzzzzzz

Aradaki farkı düşünmek lazım

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Aşk hayatı va yaşama gayesini tam anlayamadan kalbinin durduğunu düşünen insanın,eline bir elektro şok alarak,canını ne kadar yakacağını bilsede sırf kalbinin yeniden atacağını ve hayata bağlanacağını düşünerek attığı bir adım.

Halbuki kalp zaten atmakta ve verilen şokun acısı ve yanıkları bir ömür boyu yanında

En değerli olana hakettiği değeri vermezken,başkasına hakettiği değerden fazla değer yüklemek tam insanoğlunun işi.

Aşk karşılık beklemeden sevmektir;kavuştuktan sonra aşk dozundaki düşmeler gösteriyoki karşımızdakinden beklentilerimiz var buda demek oluyorki yaşadığımız aslında aşk değil.

En azından kendi namıma böyle.O hal içinde kıpır kpır bir kalp ve kaybedersem yaşayamam dürtüleri içerisindeyken,bittikten sonra bakıyorsunki değilmiş aslında bu aşk,yanlış alarm

Fani bir aşık bulursak gözzümüz başka hiç bir şeyi görmezzzzzzzz
Fakat İlahi aşkı bulursak gözümüzün her gördüğüne aşık oluruzzzzzzzzzzzz

Aradaki farkı düşünmek lazım

söyledikerinize yürekten katılıyorum...
fani aşk ve ilahi aşk kavramının farkındayım ama katedicek çok yolum var...

Ferrycan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bende dün reddedildim :) Hayat kısa deymez kıza bundan sonra :D

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aşk keskin bir histir ve karşılık bekler. eğer karşılık bulamazsan aşkın olmadığını düşünürsün ki yanlış kişiye aşık olmuşsun demekir, yoksa bu aşk yok demek değildir.

sana tam anlamıyla karşılık veren kalbini dolduracak olan gerçek aşık olunacak olandır.

özetle Mecnun gibi;

Çekil önümden leyla, leylaya gidiyorum.

diyeceğin gerçek leylayı bulduğunda aşkın seni kor alevler gibi yakacaktır.

Berlin Boleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
17
kimse burda ALLAHA aşığım demedi arkadaşım

ALLAH aşkı dendi.

saptırmayalım lütfen..