ds mosx
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 14
90 doğumluyum fındukfaresi:blushing:
yaş daha 17aşkmı oda ne demek![]()
yaş daha 17biraz daha büyü ozaman anlarsın
bende senin yaşındayken öyle diyordum![]()
Doğru Söze Ne denir 17 deyim hala böle düşünüyorum
ilerde ne olur bilinmez. sende haklısın![]()
aşk nedir?
bence hayatında bir kere gelen ve kaybettinmi karşına çıkmayan bir kavram.
ilk lise birde aşık oldum ve 3 sene boyunca aşıktım takiii kavuşana kadar.
beraber olmaya başladığımız andan itibaren iyice saçma bir hal almaya başlamıştı.
ve anladımki uzaktan sevmek gerçekten aşkların en güzeliymiş..
benim için sadece sevmek ve alışkanlık var ''aşk'' ütopik olmakla birlikte sadece ''ALLAH'' için duyulabilen bir kavram...:blushing:
yani ilişkilerde aşk aramak yerine beni mutlu ediyormu,uyuşuyormuyuz diye bakıyorum ve bir ilişkinin devam etmesi için bağlılığın oluşmsı gerektiğine inanıyorum...
sevgi ve bağlılık kalıcı.aşk ise sadece bir anlık aldatmaca....:thumbup1:
Hz. Ali der ki, "Ben görmediğim bir şeye inanmam". Görseydin, mutlaka sen de inanırdın.
("Allah'ı görüyor musun" diye soran bir Yahudi'ye cevabıdır.)
ALLAHI bu fani dünyada görmek biz basit kullar için imkansız ama ona inanmamız için sadece gözlerimi açıp etrafa bakmak yeterli.benim nazarımda ALLAH inancı sorgulanamaz bile...
Görseydin, mutlaka sen de inanırdın..
:blushing: değerli yorumun için teşekkür ederim..
Aşk hayatı va yaşama gayesini tam anlayamadan kalbinin durduğunu düşünen insanın,eline bir elektro şok alarak,canını ne kadar yakacağını bilsede sırf kalbinin yeniden atacağını ve hayata bağlanacağını düşünerek attığı bir adım.
Halbuki kalp zaten atmakta ve verilen şokun acısı ve yanıkları bir ömür boyu yanında
En değerli olana hakettiği değeri vermezken,başkasına hakettiği değerden fazla değer yüklemek tam insanoğlunun işi.
Aşk karşılık beklemeden sevmektir;kavuştuktan sonra aşk dozundaki düşmeler gösteriyoki karşımızdakinden beklentilerimiz var buda demek oluyorki yaşadığımız aslında aşk değil.
En azından kendi namıma böyle.O hal içinde kıpır kpır bir kalp ve kaybedersem yaşayamam dürtüleri içerisindeyken,bittikten sonra bakıyorsunki değilmiş aslında bu aşk,yanlış alarm
Fani bir aşık bulursak gözzümüz başka hiç bir şeyi görmezzzzzzzz
Fakat İlahi aşkı bulursak gözümüzün her gördüğüne aşık oluruzzzzzzzzzzzz
Aradaki farkı düşünmek lazım
Allah' a aşık olunmaz! Allah'a tapılır!
ALLAHA tapmakla ALLAH aşkı aynı şeydir.
ozaman mevlana hazretlerinin bütün şiirler yanlış.
öylemi?