Haber Aşısız kişilerin virüs ile enfekte olma ihtimali 5, hastaneye yatma ihtimali 29 kat daha fazla

Cagatay Yaman

Asistan
Reaksiyon puanı
170

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) yayımladığı yeni raporda, Covid-19'a karşı aşılanmamış Amerikalıların virüsle enfekte olma veya hastaneye yatma olasılığının çok daha yüksek olduğu belirtildi. CDC, aşılanmamış kişilerin aşılanmışlara göre Korona virüs nedeniyle hastaneye yatma olasılıklarının 29, virüsü kapma ihtimallerinin ise 5 kat daha fazla olduğunu açıkladı.

aşı.jpg

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) geçtiğimiz günler de Korona virüs aşılaması üzerine yaptığı yeni araştırmasını yayımladı.

1 Mayıs ile 25 Temmuz arasındaki Los Angeles’ta elde edilen verilere dayandırılarak yapılan araştırmada, aşılanmamış kişilerin Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma olasılığının, tam aşılı kişilere göre yaklaşık 29 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Çalışmada ayrıca, aşılanmamış kişilerin, aşı olan kişilere göre Covid-19 ile enfekte olma olasılığının yaklaşık beş kat daha fazla olduğu bildirildi.

Aşılar Etkili Oluyor

CDC çalışma ile birlikte yayımladığı raporunda, “Bu enfeksiyon ve hastaneye yatış oranı verileri, yetki almış aşıların Delta varyantının bulaşmasının arttığı bir dönemde Covid-19 enfeksiyonu kapmaya ve hastalığı şiddetli geçirmeye karşı koruyucu olduğunu gösteriyor” diye yazdı.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, verilerin "henüz aşılanmadıysanız, en yüksek risk altındakiler arasında olduğunuzu” gösterdiğini söyledi.

Amerika'da 201 Milyon Kişi Birinci Doz Aşı Oldu

CDC tarafından derlenen verilere göre Pazartesi itibarıyla 201 milyondan fazla Amerikalı veya toplam ABD nüfusunun yüzde 60,8′i en az bir Covid aşısı oldu. Ajansa göre, 171 milyondan fazla Amerikalı veya toplam ABD nüfusunun yüzde 51,5′i ise tamamen aşılandı.

Başkan Joe Biden da Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’deki “neredeyse tüm” Covid hastaneye yatışlarının ve ölümlerinin aşılanmamış insanlar arasında olmaya devam ettiğini söylemişti.

KAYNAK

asx40

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Aşının önemi gittikçe ortaya çıkmaya başladı. Dün radyoda Diyarbakır'da bir prof. konuşmasını dinledim. Aşısı olmayan ve kovid yoğun bakıma girenler eskiden 21 güne kadar uzayan ölümlü durumlar artık 7 güne düşüyormuş, yani virüs daha hızlı ilerliyormuş. Aşı yaptırmak gerçekten önemli.

Aşağıdaki haberi de şimdi gördüm, doktorlar bu konuya önemi daha nasıl dikkat çekebilir bilemiyorum.
Samsun Haber

Reaksiyon puanı
10,327
Ne olur kimse bana kızmasın ama, artık bu saatten sonra aşı inadı yüzünden ölenlere, öleceklere acımıyorum; Acımayacağım!

Dün tv'de dinlemiştim, 40 küsur yıllık enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Prof. Mehmet CEYHAN konuşuyordu: "Bu kadar yıl bu sahada kafa patlattım, ben bu adamların üfürüklerine akıl erdiremiyorum" diyordu.

Yahu hadi devlet büyüklerine, yöneticilerine inanmıyorsun, bu kadar bilim insanıda mı sizi kandırıyor, size yalan söylüyor yahu? Allahtan korkun be. Cehaletinizin zararı sade sizi ilgilendirse "Ne haliniz varsa görün" diyecem de nice masum ve günahsız insanın da hayatıyla oynuyorsunuz ya, Allah sizi ıslah etsin diyorum. İşte bu yüzden ölürseniz acımayacam, hatta yakınım bile olsa cenaze namazına bile katılmayacağım.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Ne olur kimse bana kızmasın ama, artık bu saatten sonra aşı inadı yüzünden ölenlere, öleceklere acımıyorum; Acımayacağım!

Dün tv'de dinlemiştim, 40 küsur yıllık enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Prof. Mehmet CEYHAN konuşuyordu: "Bu kadar yıl bu sahada kafa patlattım, ben bu adamların üfürüklerine akıl erdiremiyorum" diyordu.

Yahu hadi devlet büyüklerine, yöneticilerine inanmıyorsun, bu kadar bilim insanıda mı sizi kandırıyor, size yalan söylüyor yahu? Allahtan korkun be. Cehaletinizin zararı sade sizi ilgilendirse "Ne haliniz varsa görün" diyecem de nice masum ve günahsız insanın da hayatıyla oynuyorsunuz ya, Allah sizi ıslah etsin diyorum. İşte bu yüzden ölürseniz acımayacam, hatta yakınım bile olsa cenaze namazına bile katılmayacağım.
Katılıyorum, madem bilime sağlık sektörüne inanmıyorlar günün birinde inşallah olmazlar da kanser olduklarında da hastaneye gitmesinler, grip olduklarında ilaç kullanmasınlar, kolu bacağı kırıldığı zaman alçıya aldırmasınlar madem sağlık bakanından ve profesörlerden daha iyi bildiklerini düşünüyorlar ya.