Aşırı ısınma problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rikidou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rikidou

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar dostlar.Bilgisayarım Dell Inspiron 5593 Intel Core i5 1035G1 8GB RAM Nvidia Geforce MX230 GDDR5 . Aşırı derecede ısınıyor bilgisayarı lol vb oyunlar oynamak için almıştım bu forumdan biri tavsiye etti ama fps 30 lara kadar düşüyor ısındığında.Tavsiyeleriniz nelerdir? Bazı arkadaşlar şlemci ile alakası olduğunu söyledi ama 10.cu nesil işlemcide nasıl böyle bir durum oluyor anlamış değilim.

Reaksiyon puanı
76
Merhabalar dostlar.Bilgisayarım Dell Inspiron 5593 Intel Core i5 1035G1 8GB RAM Nvidia Geforce MX230 GDDR5 . Aşırı derecede ısınıyor bilgisayarı lol vb oyunlar oynamak için almıştım bu forumdan biri tavsiye etti ama fps 30 lara kadar düşüyor ısındığında.Tavsiyeleriniz nelerdir? Bazı arkadaşlar şlemci ile alakası olduğunu söyledi ama 10.cu nesil işlemcide nasıl böyle bir durum oluyor anlamış değilim.
Oyun oynarken bir laptop soğutucu ile birlikte kullanın. Huawei MateBook D15; AMD Ryzen 7 APU (Vega 10) (işlemciyle tümleşik grafik kartlı, 16 çekirdek iç birimli) 8 GB DDR4, 512 GB SSD'li laptopu 7250 tl.'ye Kayseri Forum AVM/Teknosa'dan 3-4 gün önce satın aldım. Oyun oynama özelliklerine youtube video kayıtlarından baktığımda sadece orta seviyedeki oyunları fan sesi eşliğinde (normal kullanımlarda bu fan sesi hiç duyulmuyor, çünkü alüminyum gövdeli olduğu içindir) oynayabileceğimi öğrendim. Zaten oyun bilgisayarı olarak değil tamamen multimedya amaçlı olarak satın aldım.

Oyunlar sırasında onun üzerinde çalıştığım addison marka tek fanlı laptop soğutucunun ON/OFF anahtarını açarak oynamam gerekecektir, çünkü bu dizüstü PC'im bir oyun PC'si değildir ve orta seviyeli oyunlarda aşırı ısınarak fan sesini iyice belli edeceği kesindir. Aşırı ısınma ve normalden fazla çıkan fan sesi için teknik servisinde termal macun kontrolünü de yaptırmanızı ve oyunlarda bir laptop soğutucuyla (ilerideki sıcak günler için) birlikte kullanmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Son düzenleme: