- Reaksiyon puanı
- 2,680
Normal derim. aşılı olanlardan bulaşmayacak diye bir şey yok.Aşılı olanlardan bana bulaştı desem ?
Normal derim. aşılı olanlardan bulaşmayacak diye bir şey yok.Aşılı olanlardan bana bulaştı desem ?
Bana normal gelmedi bu. Aşılı olanın virüse yakalanmasıda normal gelmiyordu bana çünküNormal derim. aşılı olanlardan bulaşmayacak diye bir şey yok.
ne alaka? aşı olan yakalanmayacak diye bir şey hiç bir zaman denmedi ki. Aşısı olan hastalığı kaparsa aşısız birine göre çok daha hafif geçirecek. Aşılıyla aşısızın arasındaki tek fark bu.Bana normal gelmedi bu. Aşılı olanın virüse yakalanmasıda normal gelmiyordu bana çünkü
Aşı olupta hala virüse yakalanacaksam neden aşı oluyorum ? Hadi hafif atlatmak için diyorsunuz aşıyı değil mi ?ne alaka? aşı olan yakalanmayacak diye bir şey hiç bir zaman denmedi ki. Aşısı olan hastalığı kaparsa aşısız birine göre çok daha hafif geçirecek. Aşılıyla aşısızın arasındaki tek fark bu.
Bana normal gelmedi bu. Aşılı olanın virüse yakalanmasıda normal gelmiyordu bana çünkü
Evet bunu anlayabiliyorum mutasyon geçiren virüsün bağışıklılık kazanan insanlarda zamanla etkisi de azaldı.Virüsler mutasyon geçirdiği için bir aşının tam anlamıyla o virüse etki etmesi ilk etapta imkansız. Bu bilimsel bir gerçek yani inkar edemezsiniz. Normal gelmiyordu diye bir şey yok. Siz aşılarla bu virüsün mutasyonun daha etkisiz olduğu bir şekle evirirsiniz. Yani virüs çıktı, aşı geliştirildi, bu süreçte aşı olmasına rağmen hasta olanlar oldu çünkü virüs mutasyon geçirdi. Bu mutasyon süreci aşıyla birlikte zamanla virüsü daha etkisiz bir haline evirdi ve virüs bir süre sonra etkili olmaktan o kadar uzaklaştı ki aşı yüzde 100 çözüm haline geldi. Süreç bu diyebilirim. Ben olmadım o oldu olayı yok yani. Kaldı ki herkesin vücuduna aldığı virüs dozu da aynı değil. Ne kadar fazla maruz kalırsan o kadar ağır olur.
Evet bunu anlayabiliyorum mutasyon geçiren virüsün bağışıklılık kazanan insanlarda zamanla etkisi de azaldı.
Aşı 100% çözüm haline gelmedi zaten insanlar mutasyon geçiren virüse bağışıklık kazandığı için etkisini zamanla yitirdi.
Benim savunduğum şey aşının hiç bir olumlu etkisi olmamasıdır. İnanmıyorum asla hatta yan etkileri yüzünden şuan bir çok insan kronik hastalığa yakalandı solunumda güçlük gibi.
İlk etapta etki etmeyen bir aşının oluşum süreci tamamlanmadığı için olabilir mi ?
Madem bu kadar cool bir süreç ise anlattığınız kadar aşıyı red edenlere neden deli gözü ile bakıldı? zaten virüs bitene kadar aşı isteyipte olmayan bir sürü insanda oldu yani bu süreç tam bir fiyaskoydu ne yazik kiHayır aşı bireyleri hiç hasta etmemek için geliştirilmiyor. Aşı esasen kitlesel bağışıklığı artırıp mutasyonu güçsüz ve etkisiz bir yere çekmeye çalışır. Bu mutasyon sürecinde hasta olanlar olacak tabi. Bugün düz grip aşısı olsan bile hasta olabiliyorsun ama ölmeyeceğini biliyorsun zira o artık öldürücü derecede olmayan bir versiyona evrildi. Her şey zamanla yani. Bir anda yeni virüs çıktı herkes aşı olacak bitecek değil. Bu bir biyolojik süreç.
Sizin en büyük sorununuz uslubunuz biz burda pankart açmıyoruz aşı yaptırmayın diye birşey düşünüyor ve savunuyorum siz ne kadar terbiyesiz bir insansınız ki insanlara hakaret edebiliyor ve yeriyorsunuz yakınlarınıza üzüldüm şuan gerçekten.mesajım niye siliniyor? aşı karşıtı tipler yüzünden insanlar çocuklarını aşılatmıyor tarihe gömülmüş pek çok hastalık çoğalmış hatta ölümler oluyor aşı karşıtı zerzavat için mesajımı silmeyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Madem bu kadar cool bir süreç ise anlattığınız kadar aşıyı red edenlere neden deli gözü ile bakıldı? zaten virüs bitene kadar aşı isteyipte olmayan bir sürü insanda oldu yani bu süreç tam bir fiyaskoydu ne yazik ki
Evet amacına hizmet değil de farklı yerlere taşımak isteyen ve bütün aşılara karşı olanlara bende karşıyım . Yıllarca onlarla da münakaşa ettim. Çocukluğumuzda ki rutin aşılara da çok karıştılar artık wp durumlarına kadar taşımıştı. Asla tasvip etmiyorum. Fakat iki görüşe sahip olan insanlarda asıl mevzuyu unutup holiganlık yapıyorlar katılıyorum üstte şahit olduk buna.Aşıyı red edenlerin bazıları çok saçma argümanlar sunuyor ayrıca bu kitlenin dünyadaki her şeyi kendileri biliyormuş geri kalan herkes aptalmış gibi davranmaları da can sıkıyor. Dünya tabi ki para balonları, piyasaya yön verenler ve ilaç dünyasının karanlık yüzü var ama bunlar komplo teoricilerinin anlattığı gibi basit şeyler olmadığı gibi arka planda ellerini kavuşturup kötü adam gülüşü yapanlar da yok. Bakin komplo teorileri ile kafayı yemiş insanlar gerçekleri reddedip olmayan şeylere kafa takarak vaktini boşa harcayanlar oluyor genelde. Bizim halkımız inanılmaz cahil ve bu komplo teorileri ile kafayı yemiş durumda. Bazı şarlatanlar da insanları bunlarla zehirleyip paraya para demiyor…
hakaret nerde? hakaret yok mesajlarımda aşı karşıtlığı insanlığa karşı suçtur ölümlerden onlar sorumlu.Sizin en büyük sorununuz uslubunuz biz burda pankart açmıyoruz aşı yaptırmayın diye birşey düşünüyor ve savunuyorum siz ne kadar terbiyesiz bir insansınız ki insanlara hakaret edebiliyor ve yeriyorsunuz yakınlarınıza üzüldüm şuan gerçekten.
Lütfen gece uyuyacağınız zaman yemek yemeyin siz.hakaret nerde? hakaret yok mesajlarımda aşı karşıtlığı insanlığa karşı suçtur ölümlerden onlar sorumlu.
Elon Musk'ı yeterince takip etmiyorsun sanırım.Hiç birşey oyun değil kimse oramıza buramıza çip sokup beynimizi kontrol etmeyecek.
Çok zigzag çiziyor takip edemiyorum(!)Elon Musk'ı yeterince takip etmiyorsun sanırım.
Elon Musk'ın Neurakink projesini araştır. Kendisi söylüyor zaten. Emin ol ki bu tür konularda realist olmaya çalışırım ama aşikâr olan durumları reddetmeye gerek yok.Çok zigzag çiziyor takip edemiyorum(!)
Ya bakın cidden bu tür şeylere inanmayın.
Proje daha belli değil çıkınca göreceğiz. Ben kesin olarak reddetmeyin diyorum.o chip olayı masal insan beyni öyle çalışmıyor daha derinlemesine bilgiler bile yok.
Çiplerle olacak iş değil en başta ?.o chip olayı masal insan beyni öyle çalışmıyor daha derinlemesine bilgiler bile yok.
Kimse beynine çip yerleştirip sizi robota çevirmeye çalışmaz. Zaten yapmasına gerek yok ki. Kendinizi fazla üstün görüyorsunuz sanırım. Dünya'da 8 milyar insan var zaten yeterince köleleri var dahasına gerek olsa bile çipe bile ihtiyaç duymazlar.Elon Musk'ı yeterince takip etmiyorsun sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aşı olan olur, olmayan olmaz polemik yapmayın. Boşu boşuna tartışmanın anlamı yok.
Olur mu? Çip takacaklar beynine kontrol edecekler ve fbi onları dinliyor(!)Dünya'da 8 milyar insan var zaten yeterince köleleri var dahasına gerek olsa bile çipe bile ihtiyaç duymazlar.
Zaten kullandığın işletim sistemi aracılığıyla yeterince dinliyorlar merak etme.Olur mu? Çip takacaklar beynine kontrol edecekler ve fbi onları dinliyor(!)
Ben de kesin olacak demedim zaten hocam. Kesinlikle reddetmeyeceğimi söyledim. Elon Musk'a şahsen güvenmiyorum çünkü. Zaten şuan yeterince kontrol ediyorlar insanları.Kimse beynine çip yerleştirip sizi robota çevirmeye çalışmaz. Zaten yapmasına gerek yok ki. Kendinizi fazla üstün görüyorsunuz sanırım. Dünya'da 8 milyar insan var zaten yeterince köleleri var dahasına gerek olsa bile çipe bile ihtiyaç duymazlar.