Aselsan'a Uluslararası Ödül

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[h=2]
143941.jpg

ASELSAN, teknoloji liderliği yarışmasında birincilik ödülü kazandı.[/h]ASELSAN, Türk mühendislerince tasarlanan ve termal kameralarda kullanılan ''Kompakt Görüntüleme Modülü Kartı'' ile Uluslararası Baskı Devre Kartı Teknolojisi Liderliği Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, elektronik tasarım otomasyonu yazılımlarının dünya lideri MentorGraphics'in 24 yıldır düzenlediği ve kendi alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından olan bu organizasyonda Türkiye'nin ilk kez birincilik elde ettiğini söyledi.
Bu ödülün Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Kahramangil, şöyle devam etti:
''Elektronik tasarımın Oscar'ı olarak nitelendirilen bir yarışmada birinci olduk. Bu yarışmaya başta ABD olmak üzere İtalya, Japonya gibi ülkelerin dünyaca ünlü firmaları katıldı. Bu yıl ASELSAN, onların elinden bu ödülü alma başarısını gösterdi.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ne mutlu, böyle haberler insanın göğsünü kabartıyor.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
2 gün sonra intihar etti diye haber gelmez inşallah :(

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Böyle haberleri okuyunca gururlanıyoruz.Birde aklıma şu soru geliyor.Aselsanda yapılan herhalde her işin haberi çıkıyor ortaya.Yabancılar gizli çalışmalar yaparken bizim yaptığımız herşeyi ortaya dökmemiz ne derecede doğru bilemiyorum.Ya da gerçekten saklanan şeyler de var mı bizden ?

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Tabii ki saklanan şeyler de fazla, gerçekten en azami ölçüde korunan bir yer Aselsan mekan olarak ve çok ta kaliteli çalışmalar yapıyorlar tabii yapılanmaları da kendine has içlerinde nasıl bir örgüt yapısı var bilinmez.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Aselsanın satılacağına dair haberler mi vardı ben mi yanlış hatırlıyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
Aselsanın satılacağına dair haberler mi vardı ben mi yanlış hatırlıyorum.

Aselsan ordumuzun malıdır @REDFOKS, satılması mümkün olmayan kuruluşlarımızdan biridir. hem askeri bir kuruluştur, hem de ülke için hayati ve stratejik önemi haiz bir ehemmiyete sahiptir, merak etme,aselsanı asla!:laugh:

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=162877]ALPARS[/MENTION] arkadaşım, kusura bakma çok gereksiz duyarlılık gösteriyorsun. ben ne dediğimi gayet iyi bilen biriyimdir, merak etme.
söylediğim söz bir ironiydi sadece, yahut bir latife diyelim. burada inan bana, ne alınacak, ne kırılacak, ne gerginlik olacak hiçbir şey yoktu, olmazdı da zaten. çıkardığın o kısımla mesajı budamışsın, manasız ve kadük bir hale getirmişsin.

kusura bakmayın ama sizin bu "vur deyince öldür" tavrınız sebebiyle artık yorum yapmaktan gına geldi artık.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Umarım böyle güzel işlere imza atmaya devam ederiz :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] Ne kadar doğru bilemem ama konuya ilişkin bir google araması yapın.

Reaksiyon puanı
10,315
@|SeYYaH| Ne kadar doğru bilemem ama konuya ilişkin bir google araması yapın.

Bakan Bağış konuşmasında Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satıldığı iddialarına da yanıt verdi. Bağış, "Savunmadan bahsetmişken birkaç gündür gazetelerde çarpık bir bilgi dolaşıyor. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satılması hükümeti makul yerlerde eleştirenlerin ifade ettiği birşey. Müsteşarımıza 'Bu işin aslı nedir ?' diye sordum.'Efendim öyle birşey yok' dediler. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 85' i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme (TSK ) Vakfı'na aittir. Geri kalan yüzde 15 hisse ise, borsadadır. Onlarda da hisse devri yok ." Kaynak
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION], birileri konuşacak bişey bulamazsa uydurmaya başlar. Allaha yemin ederim, aselsan gibi bir kurumu -hele de israile- satmaya kalkarsa öz babam olsa onun en büyük düşmanı ben olurum. kaldı ki iktidar da olsanız bu ülkede bazı şeylere gücünüz yetmez, milletin affetmeyeceği şeyler vardır, hiç kimse buna tevessül edemez. bunların başında da aselsan vardır, askerin elindeki kurumu onlardan alıp da satmak kimin haddine, müsterih olun siz!