ASELSAN'ın tasarladığı kart dünya birincisi oldu

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ASELSAN, Türk mühendislerince tasarlanan ve termal kameralarda kullanılan “Kompakt Görüntüleme Modülü Kartı” ile Uluslararası Baskı Devre Kartı Teknolojisi Liderliği Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

18446811.jpg

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, yaptığı açıklamada, elektronik tasarım otomasyonu yazılımlarının dünya lideri MentorGraphics'in 24 yıldır düzenlediği ve kendi alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından olan bu organizasyonda Türkiye'nin ilk kez birincilik elde ettiğini söyledi.

Yarışmaya katılan elektronik kart tasarımlarının, her biri elektronik endüstrisinde uzman ve dünya çapında tanınmış üyelerden oluşan bir jüri kadrosu tarafından değerlendirildiğini ifade eden Kahramangil, “Yarışma 6 kategoride düzenlendi. En zorlu kategori olan 'Savunma, Havacılık ve Uzay” alanında İsrail'in IAI Elta firmasını geride bırakarak birincilik ödülünü kazandık” dedi.

Kahramangil, tasarladıkları kartın termal kameralarda kullanılacağına işaret ederek, “Kartımız, termal kameralarda, görüntünün insan gözüne en iyi hitap eden, en yüksek ayrıştırılabilirlik derecesini oluşturmak için tasarlandı. Mühendislerimiz kartı tasarlarken çok küçük ve kompakt olmasına, yoğun olmasına çalıştı. Bunun da nedeni hem silah üstü termal kameralar gibi sistemlerde hem de ASELPOD gibi uçakların nişangahlarında kullanılacak olması” diye konuştu.

“Yarışmaya dünyaca ünlü firmalar katıldı”

Bu ödülün Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Kahramangil, şöyle devam etti: “Elektronik tasarımın Oscar'ı olarak nitelendirilen bir yarışmada birinci olduk. Bu yarışmaya başta ABD olmak üzere İtalya, Japonya gibi ülkelerin dünyaca ünlü firmaları katıldı. Daha önceki senelerde bu yarışmada General Electric, Selex Galileo, L-3 Avionics Systems, General Dynamics ve Astrium gibi dünyanın en önde gelen firmaları birinci olmuştu. Bu yıl ASELSAN, onların elinden bu ödülü alma başarısını gösterdi. Bu yıl Bilgisayar ve Hafıza Sistemleri kategorisinde Japonya'dan Fujitsu firması, Telekomünikasyon Ağ Kontrolleri Hat Kartları kategorisinde ABD'den Alcatel-Lucent firması, Tüketici Elektroniği kategorisinde yine ABD'den Qualcomm firması birinci oldu. Savunma, Havacılık ve Uzay kategorisinde ise ASELSAN birinciliği elde etti. Yarışmaya kaç firmanın katıldığı açıklanmıyor. Ama bu alanda dünyada 20 binden fazla firma tasarım yapabiliyor. Bu durumda biz 20 bin firmayla yarışmış olduk diyebiliriz.”

“Elektronik kart tasarım teknolojisinin bütün sınırlarını zorladık”

Kahramangil, ASELSAN tarafından geliştirilen Kompakt Görüntüleme Modülü Kartı ile şu anda elektronik kart tasarım teknolojisinin bütün sınırlarını zorlamış olduklarını kaydetti.

Özcan Kahramangil, yarışmaya katılan kart tasarımlarının, boyut, kat sayısı, hatlar arası mesafe, via sayısı, sinyal sayısı, bağlantı sayısı, yüksek hızlı sinyal sayısı gibi özelliklerine göre değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
ASELSAN bizim olmadığı için sevinmedim açıkcası her kurumu sattılar..

Reaksiyon puanı
10,315
arkadaşımız google'a yazmış, oradaki başlıkları okumuş, "google satılıyor mu?" başlıklarını...

tamam, o kadar.

açıp okumaya bile zahmet etmemiş.

dün de bir yönetici arkadaşımız aynı şüphelerden bahsediyordu.

ve google'da araştırma yapmamı salık vermişti bana, araştırdım baktım... ki, birileri bir balon üflemiş, bundan ne bakanın, ne kimsenin hiç haberi yok.

aselsan bi kere Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme vakfına ait yüz akımız bir kuruluşumuzdur.

onu satmaya hükümetlerin dahi gücü yetmez, yetemez.

yav üstelik bir de "israile satılıyor" diye kandırmışlar milleti.

aselsan ve tai gibi yüz akı kuruluşlarımız herhangi bir müessese değildir, onu satmaya yeltenen aynı gün hain damgasını yer ve bulur belasını. ki, zaten bu ülkeyi yönetenler hain bile olsalar yine de hiç kimse buna güç yetiremez.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Bilmişlik yapmıyorum ki arkadaşlar öyle biliyordum yani sitelerde öyle yazıyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İnşallah bu kartı tasarlayan arkadaşlar intihar etmez.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yok abi ne cinayeti, birden bire ölesi geliyor adamların. Neyse vatan sağolsun şimdiden.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Demek ki akıl süzgecinden iyice geçirmeden hemen konuşmuyoruz.
İnternette okuduğumuz çoğu şeyin yarısı medyanın yalanı. Bir gazeteyi okurken bile karşıt görüşlü gazeteleri okumadan fikir yürütmek doğru değil artık. Ben artık kendi görüşüme zıt gazetelerden objektif haber çekmeye çalışıyorum. Gazetecilerin abartılarını kabak gibi görmeye başlıyorsunuz.

Olabilir arkadaşım, dikkatinden kaçar ama dikkat edelim.
Konuşmam sana özel değil, genele olduğu için doğrudan isim vermiyorum.

Bu arada ASELSAN, HAVELSAN, TAI ve kardeş şirketlerini insanlar hep ordunun ve devletin sanıyor.
Bu şirketler Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına ait özel Şirketler. Yani özelleştirme yolu ile satılmaları zaten mümkün değil.

lonely2134

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dünya birincisi oldu diye birşey yok kime göre ve neye göre dünya birincisi? Öncelikle ilgi alanına göre değişkendir. Öznel bir kavram değil mi?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
laf var icraat yok.Hani o yapılıyor bu yapılıyor.deniliyor.biz görmüyoruz.kullanmıyoruzda.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar dünya birincisi oldu diye birşey yok kime göre ve neye göre dünya birincisi? Öncelikle ilgi alanına göre değişkendir. Öznel bir kavram değil mi?

Bilimsel bir yarışmada, kendi kategorisinde, yine bilimsel bir metodoloji ile katılımcılar değerlendirilip birinici seçilirken kime ve neye göre diye sormak biraz abes kaçmıyor mu?

Mddata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bi bi işi yaptığımızda En iyisini yaparız

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah başarılarının devamını nasip etsin..

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ASELSAN bizim olmadığı için sevinmedim açıkcası her kurumu sattılar..
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/06/02/aselsan-israile-mi-satildi

Okumak erdemdir.

Hiç askeriyede bulundun mu? Ben bulunmadım ama abim Tunceli Hozat ta 1.5 sene askerlik yaptı. Aselsanın geliştirdiği güçlü sinyal kesicilerin etkilerini gözleriyle görmüş.
aselsan-electronic-attack.jpg

Bu cihaz neredeyse bütün frekanstaki sinyalleri bozuyor ve uzaktan yönetilen bombalar vs leri etkisiz hale getiriyor.

Aselsan mükemmel bir kuruluş ve %100 yerli. Aselsanda geliştirilen her şey söylenmiyor. Savunma sanayi deki her şey paylaşılırsa düşman da karşı savunma geliştirir. Elektronik devre konusunda yeterince uzman olsam beni işe alası kadar her seferinde başvururdum bu şirkete...

Devlet kuruluşu olduğu için devlet yönetimine maruz kalıyor... 3 mühendis olayını bu işe karıştırmayın bence...