Asansör Düşerken Zıplanırsa...

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Asansör bozuldu ve 60-70 km/saat yani saniyede 18 metre hızla düşüyor. Siz de son saniyede yukarı zıplıyorsunuz. Yukarı zıplamanız olsa olsa saniyede 4-5 metre hızla olabilir. Yani siz yine de yaklaşık saniyede 13-14 metre hızla yere düşmeye devam ediyorsunuz.İster saniyede 18 metre isterse 13 metre hızla yere düşün sonuç fark etmez. Sizi yerden kazımak zorunda kalabilirler. Lütfen panik yapmayın asansörü tutan tek bir kablo değildir en azından 5 veya 6 kablo vardır. Bazı asansör boşluklarında ilaveten yaylı veya yağlı hayati tehlikeyi önleyecek özel sistemler de bulunur.

Bu sistemlerin hiçbiri çalışmazsa yine de iyimser olmaya çalışın hiç olmazsa hayatınızda bir kere hiçbir katta durmadan doğrudan zemine inmiş oluyorsunuz!

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
discovery channel'da çıkan mythbuster(efsane avcılarında) test etmişlerdi bu efsaneyi testler sonucu zıplamanın bi yararı olmadığını gördüler.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
=) her asansöründe tavanında asansör bosluguna açılan bir pencere olmuyor.Bizimkinde yok mesela.Eğer düşerse falan allah büyük.Dua edicez =)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
En fazla ölürüz o kadar.:D

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Fazla etkilemez beni zaten boş bi hayatım var.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
assansör düşerken zıplanırsa asansörün düşme hızı arttırılır. belki bir süre havada kalabilirsiniz. bu sadece asansör ile sizin aranızdaki zıplama esnasında oluşan düşme hızının farkından kaynaklanır. asansör durduğunda siz düşmeye devam edersiniz. tâ ki sizde durana kadar :D

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
olsun ben yinede şansımı denerdim heralde :D hani ya tutarsa :D

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ölü gelinden ancak böyle bir yazı gelirdi stephen king misin mübarek.:mrgreen::mrgreen:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Daha çok yakın geçmişte yakın çevremden birisi asansör kazası sonucu vefat etti isterse 20 tane halat olsun düşme nedeni motoru yani asansörü ve halatları taşıyan tavan göçmüş 3 kattan düşmüş asansör, Belki ölüm nedeni asansör düşmesi degil ama asansörü terazide tutan asansör inerken yukarı çıkan, yukarı çıkarken aşagı inen bloklar asansörün üstüne düşmüş

kocabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sonuçta herkes aynı durumda zıplayacaktır...umut dünyası:D:D Asansöre binmeyerek bu riski dahada azaltabilirsiniz:D

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Zımlamak değilde iki ayağını karşı duvara elerinide diğer duvara koyarak havada kalmayı denemek lazım . benim hep aklıma bu gelir. Beliki işe yarar. ama bunun için Asansüürün dar olması lazımki çoğu asansürlerde tamda böyledir.:D:D::D

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
her halukarda olecegiz yani asansor dussede dusmesede... :D olu gelinden inciler :D

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O alete hiç binmedim binmemde:D 25. kat'a merdiven ile çıktıgımı hatırlıyorum:)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ben bu bilgiyi çok zamandan beri biliyordum asan sör düşerse eğer %100 zıplarım ve bu piskolojik bişi benim açımdan kimse değiştiremez yani :D
Ama benim akrabamın başına geldi böle bi olay kendisi kola dağıtım şirketi elemanıydı.
Bir gün kola dağıtımı için asansöre binmişler
4 kişilik asansör
5 kişi binmişler birde şişe şişe kola :D tabi onlarda zıplamaya başlamış ama şans eseri hiç bir şey olmamıştı

Birde honline nin dediği çok tehlikeli
- Ya asasör halatı değilde asansörün motorunun olduğu mekan koparsa ne olacak
benim oturduğum binada öyle mesela

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Asansörde bir çok kez kaldım ve kala kala tek başıma kapıyı açmayıda öğrendim ...:)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ya herşeye rağmen öylr bir durumda zıplarım diyenler var:D

Sanki asansör ağır çekimde düşecek ve çarpışmaya kaç kat kaldığını yazacak da siz de zıplayacaksınız.

Bırakın zıplamayı da kelime-i şehadet getirin..:D