Artık Virüs Tavsiyesi Yeter

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Artık yeter diyorum.
Ban bu yazılımları arabalara benzetiyorum.
Mercedes - Ford -Huyundai- renault- Tofaş gibi

Bir Fransız ata sözü vardır ( BEN UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM)
Bazıları bu yazılımları bedava verirken bazıları yıllardır Taviz vermiyor.
Kaspersky herkes tarafından kabul edilmiş bir yazılım. Sistemi kasıyor deniliyor.
Ne lazım ozaman güçlü sistem lazım. Nasılki Mercedes pahalı olup Bütceyi kasarsa
oda zayıf sistemleri kasar. Mercedese binmek rahattır güvenlidir.
Kaspersky de öyle ama Nasılki Mercedese almak için zengin olman gerekiyorsa iyi antivürüs kullanmak
içinde güçlü sistem gerekir.
Biz Hacı Murat'a biniyoruz sonrada az yaksın. güvenli olsun(Teneke gibi kaporta var)
Olamaz arkadaşlar. Butün arabalar bir şekilde bizi biryerlere götürüyor. İşimizi gçrüyor.
Antivirüslerde böyle. Bir şekilde koruma sağlıyor.
Ama biri net bir şekilde koruyor diğeri işte öyle koruyor.Ama yinede koruyor.

Bu günlerde Avira revaçta . ama dün bir türlü güncelleme yapamadım.Bazı Anti virüs proğranlarını içi
reklam dolu.
Önemli olan bir mamülü alırken verdiği servis hizmetidir.Servis hizmeti, iyi olmazsa o malıdan hayır gelmez

Süper bir virüs programı olsada beni 3-4 saat güncellemeden mahrum etse o virüs programının hiçbir
değeri yoktur. Bazı virüs programları Win 7 ile uyum bile sağlamıyor.
Microsoft RC sürümü için tarih verdi. Peki kaçtane virüs proğramı üreticisinin sitesinde
Win 7 yi destekler yazıyor.

İndirme sitelerinde Virüs proğramının Özellikleri yazıyor. Bence herkes kullandığını değilde
hak edeni tavsiye etmesi gerekir.
Tavsiye eden neden tavsiye ettiğini Diğerlerinden üstün yönlerini ve tavsiye etmediği yazılımları
neden tavsiye etmediğini dez avantajlarını. Tavsiye ettği virüs proğramının avantajlarını
kanıtlayarak tavsiye etmelidir.
Kafasına göre kimse tavsiyede bulunmasın

Ben hiç bir virüs proğramını Tavsiye edemem. Herkes sisteminin götüreceği ve internetti kullanma
durumuna göre virüs programı seçsin.

HER ŞEY İNSANIN KENDİNDE BAŞLAR İNSANIN KENDİNDE BİTER

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
yazıda haklısın ama bazı virüsler hiç tahmin edemeyeceğin yerden pc ne girebilir ki bağzıları çok kolay bi şekilde şifrelerini çaçabilir bu yüzden kaspersky yi her sistemde öneriyoruz

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
vallahi ister inanın ister inanmayın 3 ayda bir format çakıyorum hep bu antivirüsler yüzünden bir keresinde inat etmiş antivirüs kullanmamıştım 6-7 ay bilgisayarıma bişi olmamıştı antivirüsler asıl bilgisayarı bozuyor virüslü diye dosyayı siliyor bozuyor oynuyor ister istemez denenmiştir kanıtlanmıştır benim nazarımda

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yazıda haklısın ama bazı virüsler hiç tahmin edemeyeceğin yerden pc ne girebilir ki bağzıları çok kolay bi şekilde şifrelerini çaçabilir bu yüzden kaspersky yi her sistemde öneriyoruz

Yaw kaspersky demiyormuusn benimde deliresim geliyor.arkadaşım virüsle bir fiil çakıştırıyorum horoz dövüşü gibi yemin ederim kaspersky yutuyor ya.hemde 2009 kis.ya arkadaşlar benım tavsiyem daha değişik bi yol.virüslerle bir fiil dövüştürün virüs lerle test siteleri var yada başka bir kaç yol var burda söyleyemem ama araştıran bulur bir fiil deneyin ve kasperın ne olduğunu görün.kasperin yuttuğu pc yi başka virüs programıyla deneyin mesela BİTDEFENDER yada F.scure le.

NOT:Anti-virüsü kuramassanız online tarama yapın.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
nette abuk subuk yerlere girmiyorum önüme gelenide indirmiyorum indirsemde iyice tarayıp öyle açıyorum her linke tıklamıyorum
demekki neymiş iyi pc iyi kullanıcının elinden çıkar bukadar basit

madamlar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1994 ten beri bilgisayar teknik servisçiliği yapmaktayım. eskiden neler geldi neler geçti bir bilseniz...

evimde bitdefender den başkasını kullanmıyorum. lisansım dolmak üzere ancak dolarsa 2010 beta tester kullanıcısıyım, oradan devam edeceğim.

antivirüs sisteme göre kullanılmalıdır. örneğin kullanıcı net'e girmiyorsa total internet security tarzına girerse boşi yere sistem kaynaklarını tüketmiş olur.
eczanelere mesela avast home ücretsiz sürümünü kuruyorum. sistem kaynağı tüketmez. zaten çoğunluğu sadece sgk sitelerine giriyorlar.

örneğin yine muhasebe bürolarında pek program indirme kurma olmaz onlara da tavsiye kurarım.

Ama ben gibi her naneye giriyorsa, bilgisayarlarının yan kapağı sürekli açıksa (anlayan anladı) komple çözüm paketleri (ben bitdefender derim) öneririm.

kaspersky de iyidir. nod32 de fsecure de iyidir. duruma göre yüklenmelidir.

Reaksiyon puanı
189
belli bir deneyimden sonra anti virüs programları fasa fiso geliyo zaten insana. yıllardır a-v olmadan kullanırım daha bir numara olmadı.

f4tih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1994 ten beri bilgisayar teknik servisçiliği yapmaktayım. eskiden neler geldi neler geçti bir bilseniz...

evimde bitdefender den başkasını kullanmıyorum. lisansım dolmak üzere ancak dolarsa 2010 beta tester kullanıcısıyım, oradan devam edeceğim.

antivirüs sisteme göre kullanılmalıdır. örneğin kullanıcı net'e girmiyorsa total internet security tarzına girerse boşi yere sistem kaynaklarını tüketmiş olur.
eczanelere mesela avast home ücretsiz sürümünü kuruyorum. sistem kaynağı tüketmez. zaten çoğunluğu sadece sgk sitelerine giriyorlar.

örneğin yine muhasebe bürolarında pek program indirme kurma olmaz onlara da tavsiye kurarım.

Ama ben gibi her naneye giriyorsa, bilgisayarlarının yan kapağı sürekli açıksa (anlayan anladı) komple çözüm paketleri (ben bitdefender derim) öneririm.

çok güzel özetlemişssin hocam bende o şekilde yapıyorum :)

xxmanxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

nod32 yi iyi diyen birinin bilgisayar teknisyeni olmasına inanamıyorum. Bilgisayar işide seyyar satıcılığa döndü afedersiniz tezgahı alan çıkıyor

gazimiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kullandığınız işletim sistemi korsansa virüslerden kurtulamazsınız. ben yaklaşık 2 yıldır bilgisayarıma format atmadım. microsoft korsan yazılımlara sürekli vürüs yolluyor. yamalarda vürüs dolu. işetim sistemi xp olanlar görümü değiştirmek için bazı programlar kullanıyor onlarda vürüslere davetiye çıkarıyor. orjinal program kullan kafan rahat etsin.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629

Aynen bende..:closedeyes:

ʞnɹoʞɟnsnʎ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben spyware doctor kullanıyorum hiç sorun cıkarmadı vıruslu sıteyede giriyorum virus yazılımı olan yerı sade engellendi diye yazıyor dıyer yerleri gösteriyor

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Herkes kendine göre haklı

Kesinlikle haklısın.Ben windows kullanmıyorum.O yüzden virüslerden yana çok problemim yok (hatta linuxta şimdiye kadar hiç olmadı :) ) Ama teknik serviste çalışırken iş dolayısıyla mecburen kullanmak durumundaydım.Ve müşteri bilgisayarlarına nod32 ya da avg yüklüyordum.

o çok övülen kasperskynin ya da bitdefender'in hem de lisanslı sürümlerinin bazı virüsler karşısında ki çaresizliğine 10larca defa şahit oldum.Ama kaspersky kullanıcılarının küçümsediği nod32'in harika işler çıkardığını da gördüm.

Örneğin kardeşimin çalıştığı hastanede servera virüs bulaşmıştı (sality türevi bir virüstü yanlış hatırlamıyorsam) önce kaspersky lisansı alındı ama kaspersky virüslü dosyaları temizleyemediği gibi üstüne üstlük sildi ve otomasyon programı yeniden yüklendi.virüs sisteme entegre olduğu için doğal olarak tekrar bulaştı ve bu sefer sırasıyla bitdefender norton ve mcaffe denendi çare olmadı.en son eset smart security businness edition yüklendi ve sorunu o halletti.

Kısacası en iyi antivirüs yoktur.Eğer olsaydı kimse aptal değil affedersiniz.Herkes onu kullanırdı.Ama bilgisayar dünyasında ki herşeyde olduğu gibi bunda da herkesin kendince bir en iyisi var.ister yazılım ister donanım farketmiyor.

readminder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
g data kullanıyorum ama nedense kendini güncellediğinde benim sitelerde dolaşmamı engelliyor. ya da ben indirme yaparken anti virüs kendini güncelliyorsa kesinlikle interneti kendisi kullanıyor.ama bu soruna rağmen kullanıyorum...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
win7 yi şubattan beri kullanıyorum...
ve antivirüs kullanmıyorum...

Biliyorum bilgisayarımda virüsler var...
ama hiç bir yan etkilerini de görmedim...

bilgisayarın performasnı yerinde...
işletim sistemini performansı yerinde...

İnanın arkadaşlar bilgisayarım bir kaç kez virüs yüzündne kullanılamaz hale geldi format atmak zorunda kaldım... ve o dönemler hep antivirüs kullanıyordum...

Antivirüs kullanmadığım bu 5-6 aylık dönemde tek bir kez format attım o da win7 yi yükseltmek için...

Ben şahsen kasmıyorum virüs olayını....

Sonuçta bankacılık işlemi yapmıyorum...
Önemli bilgilerim bilgisayarda değil...

Geri kalanları da çalan çalsa ne çalmasa ne :D

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu ülkede kaç kişi para verip antivirüs programı alıyor ki zaten gereksiz şirketler vs. lisans alsın onlar için önemli ama ev kullanıcısı için pek önemli değil antivirüs programı benim önerim parayla alıcaksanız Kaspersky,Norton,McAffee,Trend Micro öneriyorum ama parasız crack bulurum diye istiyorsanız hiç uğraşmayın Avira,Avg kullanın.

boxe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky de kullandım avg de norton da ama son 6 aydır nod32 smart securty kullanıyorum bu güne kadar bir sorunla karşılaşmadım.arada bir online taramada yapıyorum diğer programlarla şu ana kadar sistemimde virüs çıkmadı.bana göre şu an benim için en iyisi nod32...

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
g data kullanıyorum ama nedense kendini güncellediğinde benim sitelerde dolaşmamı engelliyor. ya da ben indirme yaparken anti virüs kendini güncelliyorsa kesinlikle interneti kendisi kullanıyor.ama bu soruna rağmen kullanıyorum...
sevgılı kardesım g-data 2010 kullanıyorsun dıkkat edersen her saat muntazaman kendını guncellıyor ve korumayı cok ıyı yapıyor ben bır sıkıntı yasamadım acıkcası g-data ınanın vıruslu dosyayı hemen blokluyor ındırmenıze ızın dahı vermıyor sezgısel gucu cok ıyı g-data bence one number

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Güçlü bir sistem, bir ton para da işletim sistemine, bir ton da Antivirüs'e...

Bu kadar parası olmayanlar ne ypacak. Güçsüz bir sistemde Xp'yle korsan Antivirüs kullanacak.

adeleks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İçimden Kaspersky demek geçiyor ama geçenlerde reklam virüsü girdi pc yerleşti kaspersky öylece bakıyor. (lisanslı+enson sürüm+güncel) İnternet giriş sayfam değişti, kaspersky ile pc tarama yaptım ama sonuç değişmedi.Kaspersky tek başına yeterli değil.Sistemi güçlü olanlar Bitdefender denemelidirler.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
İçimden Kaspersky demek geçiyor ama geçenlerde reklam virüsü girdi pc yerleşti kaspersky öylece bakıyor. (lisanslı+enson sürüm+güncel) İnternet giriş sayfam değişti, kaspersky ile pc tarama yaptım ama sonuç değişmedi.Kaspersky tek başına yeterli değil.Sistemi güçlü olanlar Bitdefender denemelidirler.

alakası var mıdır bilmiyorum ama kasperskynin güvenlik düzeyini arttırdığınızda da aynı sonucu alır mıydınız?

adeleks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alakası var mıdır bilmiyorum ama kasperskynin güvenlik düzeyini arttırdığınızda da aynı sonucu alır mıydınız?
Virüslü dosyayı online tarama sitelerinde tarattım sonuç yine değişmedi güvenlik düzeyi en üst seviyede oldugu halde görmedi :thumbdown:
antiunw.jpg

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
G-data antivirüs te işletim sistemi sanki 250 mb antivirüs yazılımı mı olur.

osmanhasimcan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
2006 yılından beri kaspersky internet security ürünlerini kullandım şu an kaspersky internet security 2010 kullanıyorum ve bugüne kadar virüslerle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım kis 2009 ürününü gerçekten çok beğenmiştim ama 2010 sürümüyle adeta tavan yapmış durumda kaspersky...

kaspersky ürünlerinin sadece 2007 sürümünde pc kastığını gördüm gerisi fasafiso arkadaşlar ben intel celeron 1.7 kullanırken kaspersky 2009 ürününü kullandım asla kasma falan da yaşamadım şimdi ise dual core 1.6 işlemciyle kaspersky 2010 hissetmiyorum bile şiddetle bu ürünü tavsiye ediyorum...

kim ne derse desin kaspersky internet security 2010
ikinci ürün bitdefdender total security 2010 bu üründen de çok etkilendim

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
G-data antivirüs te işletim sistemi sanki 250 mb antivirüs yazılımı mı olur.
250 mb g-data ıcınde 10 tane dunyaca unlu tanınmıs fırmanın katkısı var vıruslu dosyayı anında bloklar sezgısel gucu cok ıyıdır kur ve unut hıc ayar ıstemez g-data 2010 surumunu sıddetle tavsıye ederım g-datanın ıcınde avast bıtfender kaspersky mıcrosoft ve dıgerlerıne bu lınkten bakabılısınız http://www.gdatasoftware.co.uk/partn...hnologies.html