Artık bu bilgisayar kullanılmaz bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
(Ailenin durumu yoksa zorlama üzme aileni ama durumun varsa bu sistem ztn çöp) aynı sistem bendede var mesela onu yenilemek için foruma uye oldum
benim 14 yıllık bir pcm var ailemin durumu da iyi derslerim de iyi günde kay sayfa test çözüyorum ama ısrarla almıyorlar onlara göre bilgisayar sadece ders falan için bozulursa alırız kafasındalar bozayım mı sizce?
sistem: pentium e5700
2 gb ram
ekran kartı 256 mb
Mesaj otomatik birleştirildi:

ailenizin durumunun çok iyi olup evde 14 yıllık bir pc yi kullandırtıyor olmaları pek inandırıcı gelemedi
Benimde öyleydi sonra laptop aldılar ama nedenini bilmiyorum birden pc alma isteği geldi o yüzden eski pcmi yenilemeyi düşünüyorum

Bu arada bozulursa iyi bir sistem al anca canlı derslere girer de anlamazlar.
benim 14 yıllık bir pcm var ailemin durumu da iyi derslerim de iyi günde kay sayfa test çözüyorum ama ısrarla almıyorlar onlara göre bilgisayar sadece ders falan için bozulursa alırız kafasındalar bozayım mı sizce?
2 gb ram
ekran kartı 256 mb

He bide bilimsel konuş biraz inanırlar iyi sistem alırlar dikkat et sonuçta yine 10 yıl kullanican

**İçerik düzenlendi. /atkaksoy501**

Son düzenleyen moderatör:

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
2 gb ram
ekran kartı 256 mb
Yalan söyleme bari, o işlemci daha 10.5 yıllık.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
agam biz biraz uçuk fikirliriz.Bozmak,kırmak üzerinde üstümüze yoktur.Lakin gidip anitin kuntin işler çevireceğine aileni karşına al ve konuş.En azından vicdani olarak doğru bir şey yapmış olursun.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Öncelikle konu sahibi arkadaşa sesleniyorum,

Ailenizin ekonomisini siz yönetmediğinizden dolayı iyi durumda olup olmadığını bilemeyebilirsiniz. Belki biraz sıkıntıdasınız ve aileniz bunu size yansıtmıyor olabilir. Ayrıca durumunuz iyi olsa bile, elinizdeki mala bilinçli bir şekilde zarar vererek aileyi kandırmak ve zorlamak doğru bir davranış mı sizce? Onun yerine olgun bir şekilde ailenizin karşısına çıkıp "Anne/baba, bizim ekonomik durumumuz şuan nasıl? Benim bilgisayarımın artık çok eski olduğunu ve bazı temel ihtiyaçlarımı yerine getiremediğini düşünüyorum. İmkanımız varsa yenileyebilir miyiz?" gibi cümleler kurarsanız bu ailenizin hoşuna gidecektir ve iki kez düşüneceklerdir bu durumu. Şu anda zaten piyasa çok kötü durumda. Stokta parça bulmak zor. Bulduğunuzda da ederinin çok üstünde bir fiyata alabiliyorsunuz ancak. Elinizdekinin kıymetini bilmek gerek şu dönemde. Gittiği yere kadar gitsin, bu sırada da siz ara sıra sık boğaz etmeden ailenizle görüşün bu durumu bence. Piyasa araştırması yapın, yeni çıkacak parçaları araştırın vs. Hem ayrıca bozmayı düşündüğünüz parçalar tehlikeli parçalar. PSU'yu patlatmak, ekran kartını yakmak nedir yani? Allah korusun başınıza bir şey gelirse veya yangın çıkarıp çok daha büyük hasara yol açarsanız vicdan azabı çekmeyecek misiniz? Size söyleyebileceklerim bu kadar.

Şimdi de önerilerde bulunan arkadaşlara sesleniyorum,

Verdiğiniz bazı öneriler var ki ağzım açık kaldı doğrusu. İnsanları doğruya yönlendirmek varken değişik değişik önerilerde bulunarak tehlikeye sürüklemek doğru bir yaklaşım mı? Yarın bir gün bu arkadaş sizin önerilerinize uyup bu işlemleri yaptığında başına bir iş gelirse sorumlusu siz mi olacaksınız? Vicdan azabıyla yaşayabilecek misiniz? Yapmayın etmeyin yahu. Şakası bile kötü. Diyeceklerim bu kadar. Sakıncalı bulduğum mesajların tümünü düzenledim veya sildim. Bilginize. Lütfen önerilerimizde daha dikkatli olalım.

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127

Ailenizin ekonomisini siz yönetmediğinizden dolayı iyi durumda olup olmadığını bilemeyebilirsiniz. Belki biraz sıkıntıdasınız ve aileniz bunu size yansıtmıyor olabilir. Ayrıca durumunuz iyi olsa bile, elinizdeki mala bilinçli bir şekilde zarar vererek aileyi kandırmak ve zorlamak doğru bir davranış mı sizce? Onun yerine olgun bir şekilde ailenizin karşısına çıkıp "Anne/baba, bizim ekonomik durumumuz şuan nasıl? Benim bilgisayarımın artık çok eski olduğunu ve bazı temel ihtiyaçlarımı yerine getiremediğini düşünüyorum. İmkanımız varsa yenileyebilir miyiz?" gibi cümleler kurarsanız bu ailenizin hoşuna gidecektir ve iki kez düşüneceklerdir bu durumu. Şu anda zaten piyasa çok kötü durumda. Stokta parça bulmak zor. Bulduğunuzda da ederinin çok üstünde bir fiyata alabiliyorsunuz ancak. Elinizdekinin kıymetini bilmek gerek şu dönemde. Gittiği yere kadar gitsin, bu sırada da siz ara sıra sık boğaz etmeden ailenizle görüşün bu durumu bence. Piyasa araştırması yapın, yeni çıkacak parçaları araştırın vs. Hem ayrıca bozmayı düşündüğünüz parçalar tehlikeli parçalar. PSU'yu patlatmak, ekran kartını yakmak nedir yani? Allah korusun başınıza bir şey gelirse veya yangın çıkarıp çok daha büyük hasara yol açarsanız vicdan azabı çekmeyecek misiniz? Size söyleyebileceklerim bu kadar.

Verdiğiniz bazı öneriler var ki ağzım açık kaldı doğrusu. İnsanları doğruya yönlendirmek varken değişik değişik önerilerde bulunarak tehlikeye sürüklemek doğru bir yaklaşım mı? Yarın bir gün bu arkadaş sizin önerilerinize uyup bu işlemleri yaptığında başına bir iş gelirse sorumlusu siz mi olacaksınız? Vicdan azabıyla yaşayabilecek misiniz? Yapmayın etmeyin yahu. Şakası bile kötü. Diyeceklerim bu kadar. Sakıncalı bulduğum mesajların tümünü düzenledim veya sildim. Bilginize. Lütfen önerilerimizde daha dikkatli olalım.
Çok haklısınız kendi adıma özür dilerim

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993

Nazik dil her zaman iyi bir cevap verir, ya da daha kötü.

Ama genelde iyi cevap alınır.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
948
@RizeliMapper hep iyi düşünceli hep olumlu :) yani aile bu %5 olasılıkla da olsa reddedebilirler :) ama reddederlerse de akışına bırak benim gibi :P kendi bozulursa bozulsun oyun oynamayı bıraktım ve çok mutluyum gerçekten. günde 1-1,5 saatimi çöpe atıyormuşum bunu farketmem biraz zaman aldı ama sonucu çok güzel oldu. sen de dene derim. bulmaca vs. tarzı şeylerle hem eğlenebilir hem de zihnini geliştirebilirsin. mantıksal olarak gerçekten işe yarıyor. birşeylerin mantığını kavramayı kolaylaştırıyor. derslerimdeki başarımı arttırdı gerçekten. sen de dene bence :)

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
@RizeliMapper hep iyi düşünceli hep olumlu :) yani aile bu %5 olasılıkla da olsa reddedebilirler :) ama reddederlerse de akışına bırak benim gibi :p kendi bozulursa bozulsun oyun oynamayı bıraktım ve çok mutluyum gerçekten. günde 1-1,5 saatimi çöpe atıyormuşum bunu farketmem biraz zaman aldı ama sonucu çok güzel oldu. sen de dene derim. bulmaca vs. tarzı şeylerle hem eğlenebilir hem de zihnini geliştirebilirsin. mantıksal olarak gerçekten işe yarıyor. birşeylerin mantığını kavramayı kolaylaştırıyor. derslerimdeki başarımı arttırdı gerçekten. sen de dene bence :)
Hiç oyun da olmuyor şimdi :D
Günde şaka maka 200 soru çözerim hiç bir sınavım olmamasına rağmen, ama yine de oyunumu oynamasını da bilirim :D

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Konu çok farklı yerlere gelmiş.Şimdi ki nesile laf atan mı dersin :D Arkadaşlar bakın şu zihniyetinizden kurtulun artık.Bir kişi yanlış yaptı diye tüm nesile laf atmayın.Yok neymiş şimdi ki nesile rahatlık batıyormuş da muş muş :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...