Arkaya dokun özelliğinin şarj ve performansa etkisi

KhalTrex

Asistan
Reaksiyon puanı
71
İos 14 ile gelen bu özellik göze çok güzel bir yenilik gibi gelse de arka planda hiçte öyle çalışmıyor. Hem batarya, hemde performansı açıkça düşürüyor, bunu bizzat test ettim. İlk asphalt 9 da gözlemledim oyun içi takılmaları daha sonra diğer oyunlarda, arkaya dokun özelliğini kapattığım günden beridir sorun kalmadı, telefonu güç moduna alsam bile takılmıyor. Şarj performanı olarak da sürekli oynadığım brawl stars oyununda ortalama %1 şarj düşüşü 4 dakikada oluyordu şimdi 15 saniye daha fazla ekran süresi alıyorum bu ayarı kattığım günden beri. Bazı arkadaşlar 15 saniyeyi küçümseyebilir ama 15 saniye çok büyük bir pil performans artışı demek, minimum %6 sadece oyunda artış, diğer kullanımlarda çok daha fazla ekran süresi demek. Benim gibi se 2020 kullanıyorsanız ve pil performansı sizin için önemliyse bu özelliği kullanmayın derim. İos 14'e geçtiğim günden beri sürekli bir sorunla karşılaşıyorum bu apple özellikle ürettiği telefonları yok etmek için çalışıyor. siz siz olun en stabil çalıştığı sürümü sırf güncelleme yapıyım diye güncellemeyin der sağlıklı günler dilerim :*

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,649
Aynen iOS 13.5 ile jailbreak keyfi paha biçilemez. Yemişim iOS 14'ü.

KhalTrex

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Aynen iOS 13.5 ile jailbreak keyfi paha biçilemez. Yemişim iOS 14'ü.
ben telefonu aldığımda 13.6 ile geldi, imkanım olsa 13.5'e kesinlikle güncellerim, inanılmaz fark var batarya performansında. keşke açsa da şu imzaları yüklese 13.5 en az 6 sene kullanırım 13.5 de :D

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
ben telefonu aldığımda 13.6 ile geldi, imkanım olsa 13.5'e kesinlikle güncellerim, inanılmaz fark var batarya performansında. keşke açsa da şu imzaları yüklese 13.5 en az 6 sene kullanırım 13.5 de :D
İos 13.5 i 6 yıl kullanamazsın.Apple da uygulamaların sürümleri var ve bazı uygulamalar her güncellemeyi istiyor, bazıları 2 yıldan,bazılarıda 4 yıldan sonra güncelleme istiyor.Apple da bir çok uygulamanın sürümü androiddeki gibi uzun olsa sana o zaman hak verirdim.