Arkadaşlar Hangi Programlama Dilini Öğrenmek İsterdiniz ?

MertkanElpeze

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar herkese selam öncelikle. Kendimce bir araştırma yapıyorum yazılımcı arkadaşlar katılırsa gerçekten çok sevirim;

Merak ettiğim nokta şu : Hangi Programlama Dilini Öğrenmek isterdiniz.

bortu3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
C ailesi(C#'ı orta derecede biliyorum diyebilirim), Java ve son olarak şu aralar çok methediliyor. Pyhton.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aklıma gora filmindeki sahne geldi :D
"karışık var mı ?"

Kahnweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, benden araştırmanıza kişisel bir yanıt; tek hedefim Java kendimi ileri düzey bir seviyeye taşımak için büyük bir dildir. Ancak daha başlama fırsatım olmadı önümüzdeki yaz A'dan Z'ye tüm birikimimi katarak öğreneceğim bir dildir. Neden derseniz; yeni dünyanın değerli incisidir..

redokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben daha henüz lise öğrencisiyim pascal öğretiyolar turbo pascal 7

redokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben yeniyim daha pc ye bile kurmadım pascalı bu gece inş. başlıyorum dersler başlayalı çok oldu ama okulda daha bu hafta geçtik uygulamaya nerden indiriyim kurarken bir iki işlem var o konularda yarım edermisiniz ? pm plz :))

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Assemble dilini, özellikle de NASM ve YASM 'yi, baştan, sona bilmek isterdim.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ben buna pek katılamayacağım. bir insan yazılımcı olacaksa, kendini bir dille sınırlamamalı. ayrıca dil öğrenmek kolay. dilin syntaxını öğrense yeterli. önemli olan onu nasıl kullanacağı.

Bi tane bilip herşeyini bildikten sonra başka dile uyarlamakta sıkıntı yaşamayacaktır zaten. Hepsinin özü aynı sayılır.

redokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pascal çok eski diyolar peki neden liselerde pascal öğretiliyo c# filan öğretmiyolar?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Pascal eski olsa da geçerliliğini koruyan bir dil. C#' ın yazarı da, Pascal' ı yazan adam zaten. Delphi, Pascal' ın geliştirilmiş halidir mesela. Bir çok firma halen delphi kullanıyor. Kullanmayanların C# a geçişi hızlı oldu lakin, ben yine de C/C++ derim. C ve C++ ile yapılamayacak çok az şey var. Bir bootloader (önyükleyici) yazmak için illaki assembler kasmak gerekiyor örneğin. C tek başına yeterli olmayabiliyor.

Fakat piyasaya bakarsanız Java ve C# hakim. İkisi de VM, yani kendi sanal makinaları içerisinde çalışıyor. Python biraz ayrı bunlardan. Fakat iş bulma derdiniz varsa, C# ve Java iki iyi seçim. Hangisini bilirseniz bilin, işsiz kalmazsınız. Aslında, herhangi bir dilde uzmansanız, işsiz kalmanız pek olası görünmüyor.

redokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben şuanda java yada baksam mesela ağır gelir dimi hem paskar hem java + diğer dersler lise10 billişim And. Teknik

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hayır ağır gelmez. Öğrenmek istiyorsan, senin için tam zamanı. İlerde zorlanırsın. Pascal iyidir, candır. Java da iyidir. Önce Pascal' ı öğren. Uygulama yaz pascal da, ödevlerini yap. Pascal' ı öğrenince, javayı da öğrenirsin.

Reaksiyon puanı
189
Yüksek seviyeli bir dili çok iyi bir şekilde öğrenirseniz zaten diğerlerine uyarlamanız fazla zor olmaz. Syntax öğrenmek çok uzun süren bir şey değil zaten. Önemli olan teknolojiye hakim olmak. Gerisi kolay zaten...

redokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hmm o zaman ben bu sene pascal ı iyi öğreneyim yazında java ya veya c ailesinden birine başlarım :))

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
[MENTION=199100]redokan[/MENTION] Pascalı öğrenirken, özellikle veri yapılarını öğrenmeye gayret et (listeler, bağlı listeler, yığınlar, kuyruk yapısı). Aynı zamanda algoritmanı geliştir. Sürekli defter bulunsun elinin altında. Oraya algoritmayı yazar, notlarını alırsın. Pascal içerisinde C kodu kullanabilirsin. İhtiyacın olmayacak gerçi.

Şöyle bir durum var. C dilini hakkı ile öğrenirsen (Özellikle şu konular; başlık dosyaları, makrolar, pointer (işaretçiler), diziler, listeler, sıralı listeler, arama algoritmaları, sıralama algoritmaları, bellek yönetimi) öğrenemeyeceğin hiç bir dil ve yapı yok.

Bunların dışında kalan döngü yapıları ve kontrol yapıları, hemen her dilde ortaktır ve benzer çalışır. (if, if - else, if- then -else, for, while, do-while, switch-case vs.)

Eğer gerçekten ilgilendiğin konu hakkında çalışırsan sıkıntı çekmezsin.

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her programlama dili hakkında bir şey bilin. Bir dilde her şeyi bilin.