Arkadaşlar bütçe max. 2000-2500 ne önerirsiniz ?

iblu3xyz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bütçe max. 2000-2500 ne önerirsiniz ?

Öncelikle akıcı olmasını istiyorum , yaklaşık olarak 2 sene kullanıcam. bu süre içinde iyi anlaşmayı umuyorum. sonra batarya günde yaklaşık 1-1,5 saat kadar internette takılmayı düşünüyorum yani sözlükler (ekşi falan) youtube izleyebilirim yaklaşık yarım saat kadar zaten bilgisayar var genelde ordan izliyorum ama zor gelirse falan dediğim gibi yaklaşık 30-40 dklık bir video youtubedan. sosyal medya da instagram vs scorp a bakıorum sadece onlarda instagram 1 saat kadar scorp da en fazla yarım saat kadar . telefondan oyun oynama düşkünü değilim genelde onu da pc den hallediyorum. ama canım sıkılır diye birkaç orta oyun atarım heralde yani genelde asphalt8 fifa mortal kombat gibi oyunlar oynamam asla.
kameraya gelirsek pek farketmez aslında yani ama kötü olmasın. başka ısınma deli gibi ısınan cihazlar var öyle olmasını istemiyorum. arkadaşlar marka takıntım yok ama gm asus meizu falan söylemeyin yeter. sımdıden tesekkurler

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Note 5 ya da S7. Z5 de olabilir

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
aslında 2000 civarında ama belki 2500 yapabilirim, eğer olmazsa 2000 ve altından önerin nedir ? g4 önerir misin mesela fiyat olarak da iyi 1800 civarı

Z5 compact veya Note 4. Ama Z5 compact derim. G4 e bulaşmayın. Problemli çıkıyor genelde. Dokunmatiğinde problem var. Farklı serisini bulmak zor olur. Problem çıkmayacağına dair garanti yok.

iblu3xyz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Z5 compact veya Note 4. Ama Z5 compact derim. G4 e bulaşmayın. Problemli çıkıyor genelde. Dokunmatiğinde problem var. Farklı serisini bulmak zor olur. Problem çıkmayacağına dair garanti yok.

Sony pek düşünmüyodum açıkçası kamerası kötü ve beğenmediğim birkaç şey daha var. g4 te sorun düzeltildi diye biliyorum dokunmatikte bir sorun yok. note 4 ü incelemiştim teknosa da ama konuştuğum kişi almamam gerektiğini başka bişey almam gerektiğini söyledi. yani daha pahalısını alması için demiştir diye düşünebilirsin ama sadece onu alma dedi note 5 al falan demedi , bilmiyorum sony yi eledim aslında note 4 te öyle g4 en iyi seçenek gibi görünüyor 2000 altı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İphone olarak sadece 5s bütçeme uyuyor. kuzenim de var, çok güzel hala akıcı ve baya güzel bir cihaz. beni 1,5 yıl kadar götürmesi yeterli. sence almalı mıyım ? 1400 küsür turkcell den almayı düşünüyorum

İphone olarak sadece 5s bütçeme uyuyor. kuzenim de var, çok güzel hala akıcı ve baya güzel bir cihaz. beni 1,5 yıl kadar götürmesi yeterli. sence almalı mıyım ? 1400 küsür turkcell den almayı düşünüyorum

:D Oha bug falan mı oldu 100 tane yollamış

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Tariflerinizden anlaşılan performans canavarı değil uzun süreli bir kullanım deneyimi suncak bir telefon arıyorsunuz. Normalde performans, kamera,oyun bekleyen arkadaşilara samsung note 5 öneriyorum bu fiyatlara. Ama siz oyun falan oynamıyormuşsunuz.

O nedenle size;

- Bataraya ömrünüz uzun olsun istiyorsanız ve büyük ekran seviyorsanız İphone 6 plus,

- Batarya önemli değil, küçük ekranlı cihazlar seviyorum derseniz sıfır iphone 6, ikinci el temiz iphone 6s tavsiye ederim.

Bu arada iphone 6 esnafta kvk veya genpa garantili 2200-2300 tl civarı bulmanız mümkün aklınızda olsun.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Sony pek düşünmüyodum açıkçası kamerası kötü ve beğenmediğim birkaç şey daha var. g4 te sorun düzeltildi diye biliyorum dokunmatikte bir sorun yok. note 4 ü incelemiştim teknosa da ama konuştuğum kişi almamam gerektiğini başka bişey almam gerektiğini söyledi. yani daha pahalısını alması için demiştir diye düşünebilirsin ama sadece onu alma dedi note 5 al falan demedi , bilmiyorum sony yi eledim aslında note 4 te öyle g4 en iyi seçenek gibi görünüyor 2000 altı ?

iPhone 6 alırsanız götürür. 6 alsanız daha iyi olur

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
iPhone 5s alırsan güncellemeyeceksin.Ama istersen note 5,lg v10 gibi telefonlar alabilirsin.Ama eğer 1,5-2 sene idare edecekse 5s al Güncelleme 2 yıl rahat gider

carsi41

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Note 5 alabiliyorsan Not 5 derim ancak 2000 civarı dersen S6 al. S6 batarya konusunda seni memnun etmeyebilir. Z5 serini önermişler eğer kamera senin için önemli değil ise Z5 compact da iyi tercih olur. Alternatif olarak 2000 altı olarak Note 4 e de bak.

dieselhazza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vaybe Turkiyede telefonlar cok pahali. Ben yurt disinda yasiyorum ve arada cok fark var.
Neyse gelelim asil konuya. Ben ya note 5 yada z5 premium alin derim.
Haa note edge de guzel telefon ve batarya ya kendin degistirebilirsin en azindan. Uygun fiyata note edge bulursan kacirma derim

ulas87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bütçe max. 2000-2500 ne önerirsiniz ?

Öncelikle akıcı olmasını istiyorum , yaklaşık olarak 2 sene kullanıcam. bu süre içinde iyi anlaşmayı umuyorum. sonra batarya günde yaklaşık 1-1,5 saat kadar internette takılmayı düşünüyorum yani sözlükler (ekşi falan) youtube izleyebilirim yaklaşık yarım saat kadar zaten bilgisayar var genelde ordan izliyorum ama zor gelirse falan dediğim gibi yaklaşık 30-40 dklık bir video youtubedan. sosyal medya da instagram vs scorp a bakıorum sadece onlarda instagram 1 saat kadar scorp da en fazla yarım saat kadar . telefondan oyun oynama düşkünü değilim genelde onu da pc den hallediyorum. ama canım sıkılır diye birkaç orta oyun atarım heralde yani genelde asphalt8 fifa mortal kombat gibi oyunlar oynamam asla.
kameraya gelirsek pek farketmez aslında yani ama kötü olmasın. başka ısınma deli gibi ısınan cihazlar var öyle olmasını istemiyorum. arkadaşlar marka takıntım yok ama gm asus meizu falan söylemeyin yeter. sımdıden tesekkurler

IPHONE 6S 64 GB ROSE GOLD (GÜL) SIFIR KUTUSUNDA GARANTİLİ

SADECE NAKİT OLARAK SATIYORUM.

TELEFON SIFIR KUTUSUNDA HİÇ AÇILMADI. CİLATİNİ DAHİ ÜZERİNDE. İLK SİZ AÇACAKSINIZ.

A1688 MODELİDİR. 1 SENE TÜRKİYE APPLE STORE GARANTİSİ VARDIR. GARANTİSİ SİZ TELEFONU AKTİFLEŞTİRDİĞİNİZDE BAŞLAYACAKTIR.

PASAPORT KAYIT İŞLEMİ ALICIYA AİTTİR.

Fiyat : 2450

Tel : 0544 695 79 05

Whatsapptan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

B

bartinli

SDN Okuru
Merhaba,

Tariflerinizden anlaşılan performans canavarı değil uzun süreli bir kullanım deneyimi suncak bir telefon arıyorsunuz. Normalde performans, kamera,oyun bekleyen arkadaşilara samsung note 5 öneriyorum bu fiyatlara. Ama siz oyun falan oynamıyormuşsunuz.

O nedenle size;

- Bataraya ömrünüz uzun olsun istiyorsanız ve büyük ekran seviyorsanız İphone 6 plus,

- Batarya önemli değil, küçük ekranlı cihazlar seviyorum derseniz sıfır iphone 6, ikinci el temiz iphone 6s tavsiye ederim.

Bu arada iphone 6 esnafta kvk veya genpa garantili 2200-2300 tl civarı bulmanız mümkün aklınızda olsun.

SONY KAMERASİ KOTU MU ? SAKA Mİ BU ? :)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
2000 2500 arasi note 5 oneririm
2000 alti s6 oneriyorum note 4 oneriyorum

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Şu vakitten sonra S7 Edge. 5.5" ,4gb ram,microSd,3600mah batarya,ip68.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
SONY KAMERASİ KOTU MU ? SAKA Mİ BU ? :)
O mesajımda öyle birşeyden bahsetmedim. Fakat sony nin son çıkan xperia z5 ailesinin kamera performansı samsung note 5, samsun s6, lg g4 , lg v10'un gerisinde. Bu kötü demek değil. Ama bu rakiplerine göre bir tık geride.

B

bartinli

SDN Okuru
O mesajımda öyle birşeyden bahsetmedim. Fakat sony nin son çıkan xperia z5 ailesinin kamera performansı samsung note 5, samsun s6, lg g4 , lg v10'un gerisinde. Bu kötü demek değil. Ama bu rakiplerine göre bir tık geride.

Dediginiz kagit ustunde mi yoksa ayni bilgisayar monitorunden dediginiz cihazlarla ayni fotograf karesini karsilastirdiniz mi? Yani kendiniz bu testi yapmasaniz da bu sekilde bir test sonucuna gore mi bu sonuc ? Ben renk koruyum ama yine de dedigim calismayi yaptim ve s6 ile arada bi fark goremedim. Bu benim saglik sorunumdan kaynakli olabilir belki. Bir de sunu ekliyeyim bunu sormaktaki amacim, bahsettiginiz cihazlarin ekran goruntu kaliteleri farkli bu yuzden ayni pozu farkli gostermeleri dogal. Sonuc olarak ne cikarabiliriz bu durumdan ? Ben yalnizca s6 vez5 icin dukkandan sokak fotografini ayni pozda yakaladim ama bi fark goremedim. Tesekkurlr,
bu arada z5 almak istiyorum ama s6 daha cazip geliyor cunku fiyati daha uygun. Ama ilerde yukseltmek istedigimde 1, 1.5 yil sonra samsung fiyat farki cok acilacagindan eminim ama sony cihazlarin o kadar oynamiyor. Bunu sony cihaz cesitliliginin daha az olmasina bagliyorum. Materyal kalitesini cok cok arttigini yuksek modellerde olmayacagini dusunuyorum (okudugum kadar) ve hayatimda bi telefona hic 2000 tl vermedim, bu parayi toplamam5 yilimi aldi :D ogrenciyim

B

bartinli

SDN Okuru
Sanirim aklima takilanlari bir mesajda yazdim uzun oldu ama cevaplanirsa buna gore daha kapsamli karar verecem, tesekkurler umarim yayinlanir

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Dediginiz kagit ustunde mi yoksa ayni bilgisayar monitorunden dediginiz cihazlarla ayni fotograf karesini karsilastirdiniz mi? Yani kendiniz bu testi yapmasaniz da bu sekilde bir test sonucuna gore mi bu sonuc ? Ben renk koruyum ama yine de dedigim calismayi yaptim ve s6 ile arada bi fark goremedim. Bu benim saglik sorunumdan kaynakli olabilir belki. Bir de sunu ekliyeyim bunu sormaktaki amacim, bahsettiginiz cihazlarin ekran goruntu kaliteleri farkli bu yuzden ayni pozu farkli gostermeleri dogal. Sonuc olarak ne cikarabiliriz bu durumdan ? Ben yalnizca s6 vez5 icin dukkandan sokak fotografini ayni pozda yakaladim ama bi fark goremedim. Tesekkurlr,
bu arada z5 almak istiyorum ama s6 daha cazip geliyor cunku fiyati daha uygun. Ama ilerde yukseltmek istedigimde 1, 1.5 yil sonra samsung fiyat farki cok acilacagindan eminim ama sony cihazlarin o kadar oynamiyor. Bunu sony cihaz cesitliliginin daha az olmasina bagliyorum. Materyal kalitesini cok cok arttigini yuksek modellerde olmayacagini dusunuyorum (okudugum kadar) ve hayatimda bi telefona hic 2000 tl vermedim, bu parayi toplamam5 yilimi aldi :D ogrenciyim
Elimize gelen.modelleri mumkun oldugunca esit sartlarda denemeye calisiyorum. Ayni ordamda, ayni acilarda cektigim fotolari ayni monitore kiyaslama sonucu bu ifadeyi belirtiyorum. Ayrica sony xperia z5 ailesi manuel modda cektigi fotolar, otomatik modda cektigi fotolardan cogu zaman daha iyi. Mesela lg g4 un ve note 5 in kamerasini kiyasladigimizda gunduz kosullarinda ikiside guzel ama gece cekimlerinde g4 daha iyi. Aralarinda boyle ufak farkliliklar olabiliyor. Bu sony z5 ailesinden birini almayin demek degil. Ama biz belirtelim sonra aldiginizda bir ortamda bu cihazlarla kiyaslarsaniz note 5, g4 gibi cihazlar daha iyimis hoc soylemediler deme. Sony xperia z5 guzel bir urun. Samsunh s6 da aybi kameraya sahip olsugu icin note 5 ile ayni kamera performansini alirsiniz. Fakat 2000 tl civari butceniz varya suan o fiyata s6 var ama biraz daha beklemenizi tavsiye ederim +1gb ram ve daha buyuk batarya avantaji icin note 5 alin. S6 dan daha memnun kalirsiniz. Aklinizda olsun acele etmeyin zaten note 5 2300 civari indirim denk getirmeye bakin.

B

bartinli

SDN Okuru
Soyledikleriniz dogru, aslinda acele ettigimi dusunmuyorum fakat su sekil bir durum oldu; gecen sene bu zamanlar telefon almaya karar verdim cok ust duzey bir sey olmasini istemedim butcem yoktu bi qy falan detayli incelemeler yaptim sonunda karar verdim z3 almaya karar verdim. Yedek bir kararim daha vardi samsung dusunuyordum. Samsung daima ayni performansta daha dusuk butce veriyordu. Hala da oyle. Neyse sonra forumlarda ve telefoncularda gezinmeye basladim.. Telefon yok sattigindanmi ne ya hic yok esnafta ya da teknosa bimeks gibi yerlerde var ama haliyle 500 600 lira ustune koyup satiyolar. Arkadaslara ese dosta soruyorum bi ay daha bekle ucuzlar dediler, kredi karti taksit duzenlemeleri olacak faan filan soylentiler basladi dedim mecbur nakit alacaz esnafa bekledim, gelmedi. Bi ay gecti plus modeli diger markalarin son modeli gosterime girdi dedim biraz daha bekliyim, oyun oynamayi severim online olarak olsun, gittim bilgisayari upgrade ettim bari nete girerim felan. Fiyat 2000 lere geriledi tam alacam fiyat dusecek diye internette dolasmaya basladi yilsonu geldi dedim yeniyilda alirim. Z5 cikti, z3 fiyat cok kirilmadi ama yine de kararliydim bu sefer uretim mi durmus ulkeye ithalati mi kesilmis hic bi yerde yok, internete guvenmiyorum. Dedim z5 de karar kildim simdi de mobil kongresinden sonra fiyatlar duser dedier tik indirim olmadi bu isi anlayamadim. Butcem aslinda 1000 1500 lira ama ben karar verdim bu telefonu alacam bilgisayari falan satacam artik yapacak bisey yok. Simdi siz dediniz biraz bekle. Bu arada galaxy ace kullaniyorum facebook a girmesini birakin sahadan mac sonuclarina falan bakamiyorum bile. Bu telefon ciktiginda ilk almistim. Hatta ilk cikan versiyonu ve iphone 4 4s e fark atiyordu. Dedigim gibi aldigim bi telefonu 3-4 yil kullanacam en az! Ve yukseltmek istesem dahi en az 2 yil. Stabilite ne demek anlamam bile bana telefon kasmasin yeter. Oyun oynarim 2-3 saat ama geri kalan zamanda kamerayla cok isim dusmez ama oldumu iyi foto cekmek isterim cunku amator fotografciyim, calinti telefon yuzunden makinemi sattim yine ace aldim o zaman 2.eli 500 liraydi. Dedigim gibi kamerasi iyi olmasi gerekmiyor iyi ceksin yeter. Selfie falan hic anlamam. Hic selfim yoktur arkadas cekerse belki. Telefon arkasini ceviririm on kamera olnasa da olur. Devir degisti ama artik. Turkiye diger ucunda yasiyorum (bartin-antalya) dolayisiyla yilda 2 kere seyahat hakkim var goruntulu konusma istiyor ailem sony z5 desteklemiyormus, ama konusan arkadaslar varmis nasil oluyor acaba? Dedigim gibi instagrama 1 2 foto atmisimdir. Pek bilmiyorum uygulamari kullanmayi dusunun ne kadar aktif oldugumu ama bnun sebebi galaxy ace, opera tarayici bile hafizam yetmiyor. Neyse ben bu uygulamalari falan kasmadan kullanmak istiyorum. 6-7 yilda teknoloji cok ilerledi ve artik ilerisini goremiyorum. Sony diye diretmemin sevebi fiyat cabuk.dusmuyor ve iphone alacak olsam 6 6s alirimm ama o kadar param yok malesef. Bu mesajimda herhangi bi sorum yok aslinda, merak ettigim bu teknolojik hayatimda (!) sizce z5 bana uyar mi ? Uyarsa 2000 tl vermeme deger mi? Ertelemem gerekli diyorsaniz haftasonuna kadar vaktim var .. Cunku nakiim yok aileden destek alacam. Tesekkurler.

Her mesajim uzun oluyor fakat tek mesajda anlatmaya calisiyorum kendimi. Ve son olarak, kagit ustu ozelliklerden cok kullanici onayi onemli oldugundan biseyler anlatmaua calistim. Tekrar tsk.