Geçmiş olsun. Disiplinden ceza aldınız mı?Beyler,bugün okulda bi çocuk anneme küfür etti,bende o şere..ize kafa attım.Çocuk 10-15 dk yerden kalkamadı.Sonra disipline gittim.Sizce değermi yaptığım?Bence değer hatta o i.e az bile.
Kafası yarıldı çocuğun hocam.Uzaklaştırma aldım.Geçmiş olsun. Disiplinden ceza aldınız mı?
Olay nasıl gelişti peki?Kafası yarıldı çocuğun hocam.Uzaklaştırma aldım.
Hocam ben annemi bekliyordum.Sonra annem geldi.Annemle birlikte gezerken o çocuk ''Off şuna bak be'' dedi.Bende o an bi kafa attım.Sonrasini biliyorsunuz zaten hocam.Olay nasıl gelişti peki?
Hakikaten o şekilde bir laf etti mi ? Ettiyse az bile yapmışsın.Hocam ben annemi bekliyordum.Sonra annem geldi.Annemle birlikte gezerken o çocuk ''Off şuna bak be'' dedi.Bende o an bi kafa attım.Sonrasini biliyorsunuz zaten hocam.
Az bile yapmışsın hocam. Bence cezan bittikten sonra bir posta daha döv.Hocam ben annemi bekliyordum.Sonra annem geldi.Annemle birlikte gezerken o çocuk ''Off şuna bak be'' dedi.Bende o an bi kafa attım.Sonrasini biliyorsunuz zaten hocam.
Hocam herkes sizin gibi iyi niyetli söylemiyor işte...çocuk saftoriğin teki olabilir iyi anlamda söylemek isteyip öküzlüğü tutmuş olabilir öyle konuşmasında ki niyetini öğren önce.
Hocam bizim çete ayağını kırmış çocuğun.Faceden mesaj attilar bana.Kan kardeşlerim benim be.Ne ceza alırlarsa bile umursamazlarmış.Hocam herkes sizin gibi iyi niyetli söylemiyor işte...
Hocam ben annemi bekliyordum.Sonra annem geldi.Annemle birlikte gezerken o çocuk ''Off şuna bak be'' dedi.Bende o an bi kafa attım.Sonrasini biliyorsunuz zaten hocam.
Kimi.yönden.haklı.arkadaş.ülkedeki.adalet.sistemi.berbat.Adam.ölümle.tehdit.etse.seni.bıçak.çekse.bi.sokak.arasında.kendini.korurken.adamın.elini.çevirip.adama.soksan.bıçağı.sen.suçlusunHayatım boyunca salon dışında 1 kez kavga etmişimdir. Senın gibi bişey yaşadım bende ama nişanlıma atıldı böyle bir ve o gün haddinden fazla sinirliyidim. Sonuç 3 kişinin 1 i çenesine attığım yumruk yüzünden bilincini kaybedip kafasını yere vurdu zaten diğerlerinide o anın siniriyle nasıl bir fiziksel güç uyguladıysam sakinleştiğimde polis arabasındaydım. Uzun lafın kısası ben bile sakinliğimi bozup bunu yaptıysan seninde ellerine sağlık kardeşim. Ben senın yerinde olsam o disiplin cezasını veren hocalarıda döver okuldan temelli atılırdım. Madem bir şeye başladın devamınıda getirseydin. O okulun zaten sana hayır getireceği yok böyle bir durum karşısında aldıgı karar ortada. Fakat bir işe başlayacaksan sonunu göze almalısın. Benim hala mahkemem var çünkü![]()
Adaletin kendi dili var. Tıpkı tıbbın kendi dili olduğu gibi. Bilmiyorsan bu dili, her söylediğin, yazdığın ve fiilin ile suçlu çıkarsın. Bu nedenle Avukatlar var. Onların da, doktorlarda olduğu gibi, acemisi, ustası, iyisi, kötüsü var. Hakkını kime teslim edeceğini iyi seçemezsen, ameliyat masasında kalırsın.Kimi.yönden.haklı.arkadaş.ülkedeki.adalet.sistemi.berbat.Adam.ölümle.tehdit.etse.seni.bıçak.çekse.bi.sokak.arasında.kendini.korurken.adamın.elini.çevirip.adama.soksan.bıçağı.sen.suçlusunGerçekten.komik.
Güzel.demişsin.ama.benim.tanıdığımın.boşanma.davası.10.yıl.sürdü.nafakaları.hala.ödemiyor.adam.mahkemeye.verip.alıyorlar.onada.nafaka.parasını.harcıyorlar.zaten.Bu.mu.adalet.güldürme.beni.Adaletin kendi dili var. Tıpkı tıbbın kendi dili olduğu gibi. Bilmiyorsan bu dili, her söylediğin, yazdığın ve fiilin ile suçlu çıkarsın. Bu nedenle Avukatlar var. Onların da, doktorlarda olduğu gibi, acemisi, ustası, iyisi, kötüsü var. Hakkını kime teslim edeceğini iyi seçemezsen, ameliyat masasında kalırsın.
Öyle.bir.olay.yok.sıkıntı.hakimlerde.hem.hakimler.ikidebir.değişiyor.hemde.adam.gibi.kararlar.verilmiyor.bahsettiğim.kişi.teyzem.ve.bunu.yakından.takip.ettim.avukat.paracı.değil.hatta.çoğunlukla.bazı.masrafları.cebinden.ya.da.borç.olarak.verdi.her.şey.öyle.sandığın.gibi.değil.bir.an.önce.uyanmalısın.bence.Hukuk deliler üzerine karar işler. Onlar laf üretip, birbirlerini bastırma yolunu tercih etmişlerdir. Veya hak'tan öte, kendi cebini düşünen birer Avukat bulmuşlardır. Avukatların ücretleri duruşma başına olduğundan ötürü, bazı Avukatlar müvekkillerinin kafasını karıştırıp, davayı münkün olduğunca uzatmaya çalışırlar. Müvekkilin parası bittiğinde, dava da biter.
Bunu bebeler bşle demiyo hocaaaaaamKüfür etmek, sebepli veya sebepsiz küfürdür. Küfür sonradan ispat edilemeyen bir saldırı türü olduğundan sık başvurulan bir yöntem. Bedeni saldırı ise her durumda tıbbi olarak raporlanabilir ve delil olarak kullanılabilir. Bu durumda her zaman haklı olan değil, zarara sebep olduğu tespit edilen (veya ispatlanan) suçlu çıkar ve de cezalandırılır. Hak ve hukuk bu şekilde işler. Haklı olan değil, haklı çıkan kazanır.