• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Arda ve Semih'ten özür!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,454
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Pazar gecesi Ali Sami Yen Stadı’nda maçın bitimine doğru yaşanan istenmeyen olaylar beni de derin üzüntüye boğmuştur. Özellikle Milli Takım ve Fenerbahçe’den her zaman ağabey olarak gördüğüm, sevdiğim ve ailesiyle görüştüğüm Semih Şentürk ile istemeden ve düşünmeden içine düştüğümüz durum ve ortaya çıkan fotoğraf hiç bir zaman arzu etmediğim ve hiçbir zaman onaylayamayacağım görüntülere neden oldu.

Gerek kişiliğim gerekse futbol kimliğime yakışmayan bu olayın içinde Semih Şentürk’le birlikte olumsuz olarak anılmak bizim gibi birbirine saygı ve sevgisi tartışılmaz iki oyuncunun görebileceği en büyük cezadır diye düşünüyorum. Semih Şentürk’ün içten açıklaması ve yaklaşımı içinde hissettiklerini ben de onun gibi bir ağabeyim için düşünüyorum. Saha içinde yaşanan olumsuzlukların saha içinde kalması gerektiğini biliyorum. Kimin haklılığından çok dostluğumuzun, ağabey-kardeş ilişkimizin devamının önemli olduğu bilincinde yaşananlardan dolayı tüm spor kamuoyundan ve Türk halkından özür dilerim. Ayrıca Semih Şentürk ile bugüne kadar gelen inanılmaz dostluğumuzun asla tükenmeyeceğini buradan belirtirken, ona olan sevgi ve saygımın ise sonsuza kadar süreceğinin bilinmesini isterim.

Saygılarımla,

Arda Turan

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Maç sonrasında, maçın stresini atlatıp eve gittiğimde olanın bitenin ancak farkına varabildim. Yaşanılan olaylardan büyük üzüntü ve huzursuzluk duydum. Bütün bir gece boyunca kendime hep "Biz ne yaptık böyle?" sorusunu sordum durdum. Tüm Türkiye'nin gözleri önünde, ülkemizin idol oyuncuları olarak yaptıklarımız bize hiç yakışmadı.

Profesyonel futbol yaşantımda ilk kez gördüğüm kırmızı kartı kendime hiç yakıştıramadım.

Maç içinde bir futbolcu maçın heyecanı, stresi ve yaşadığı baskı nedeniyle çok sağlıklı düşünemeyebilir. Çoğu zaman dışarıda çok sakin kişiliği olan futbolcular bile, saha içinde farklı bir kimliğe bürünebilir. Ben genellikle sinirlerine hakim olabilen, sakin bir kişiliğe sahibimdir. Ancak bu kez maçın aşırı gerginliğinden ben de etkilendim. Maçın son dakikalarında çıkan olaylarda asıl amacım ortalığı yatıştırmak olmasına rağmen, Arda'yı ayırmak isterken, kontrolsüzce yaptığım sert hareket hem Arda, hem de izleyenler tarafından yanlış algılandı. Sonrasında ise Arda'nın verdiği tepki neticesinde benim de sinirlerim boşaldı ve kimsenin görmek istemediği o tatsız olaylar ortaya çıktı.

Arda benim için çok farklı biri. Bir rakip, bir meslektaştan öte, benim için bir kardeş. Avrupa Şampiyonası sırasında yaklaşık 45 gün boyunca Milli Takımda Arda ile yediğim, içtiğim ayrı gitmedi. Birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Daha sonraki Milli Takım kamplarında da durum aynı idi. Gerçek bir abi kardeşin ilişkisi ancak bizimki kadar olabilirdi. Böylesi bir ilişkinin, anlık bir sinir ve tepki sonucu bozulmasına ne ben, ne de Arda izin verir.

Öncelikle tüm futbolseverlerden onları böylesi olaylara tanıklık ettirdiğimiz için ve bize yakışmayan davranışlarda bulunduğumuz için, özür diliyorum. Sonrada canım kardeşim sevgili Arda' yla birlikte böyle bir olaya karışmış olmaktan duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Ben kendi adıma bir daha böyle bir olaya karışmayacağımın sözünü veriyorum."

Semih Şentürk
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
geç kaldılar özür için hemen yapmaları gereken bir şeydi bu
 

Rapchy

Rektör
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
3,243
Semih hafif kıvırsada suclu oldugunu belirtmiş Arda ayırmaya calısırken arkadan gelip kafasına vurmuştu neyse geç olsun güç olmasın diyelim ama yinede semih'i acaip severdim gözümde hiç değeri kalmadı Volkan'da aynı şekilde
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,454
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Olması gerekeni yaptılar. Özür dilemek de bir erdemdir. Ama benim için de Semih'in değeri azaldı gözümde. Fenerbahçe'de en sevdiğim oyuncuydu. Arda'ya ilk o vurdu. Neyse. Tatlıya bağlanmış olay aralarında.
 

FY2005

Profesör
Katılım
14 Eylül 2007
Mesajlar
1,239
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Ardanın açıklamasının sonunda şöyle bir not daha var:

Öte yandan bugünkü Milliyet Gazetesi’nde “Vicdanım rahat” başlığı altında yer alan haberdeki cümlelerin bana ait olmadığını ve tamamen asılsız olduğunu belirtirim.
 

calvus

Öğrenci
Katılım
27 Mart 2009
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu tarz olaylar mac ıcındekı sınır ve stresle buyumus olup, nıhayetınde mutlu sonla kapandıgına bir Beşiktaslı olarak sevindim
 

findukfaresi_

Profesör
Katılım
31 Mart 2009
Mesajlar
2,000
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
ikisi de özellike semih sevdiğim futbolcular.maç bitimi böle olaylar yaşanması gerçekten üzücü....

olsun özür dilemek de ii bişi
 

yaseta

Profesör
Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
63
Puanları
228
bu ozur sadece lafta kalacak maksat ortalık yumusasın
 

lahalehey

Asistan
Katılım
12 Aralık 2008
Mesajlar
105
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bravo ikisine de.. fenerbahçeden en çok sevdiğim efendi bi abi olan semih'in arda dan önce özür dilemesi ondan beklediğim derecede erdemliydi..arda da abisinden en kısa zamanda özür dileyerek bizim de ondan beklediğimizi yapmıştır..

sabriden beklediğim tek şey ise üstündeki formayı giymeyi ve en kısa zamanda futbolu bırakması.. o forma üstünde olduğu her saniye galatasaray'a zarar vermiş oluyor..

emre,lugano ve volkan ise bizim takımdan olmadığı için onların yorumlarını da kendi taraftarlarına bırakmak gerek..
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,182
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
40
fenerde en cok sevdigim 2 futbolcu Semih ve Gökhan Gönül.üzülmüştüm bunların olduguna şükür özür dilediler barıştılar..
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
265
Puanları
243
Semih belirtmiş zaten,ayırmak isterken sert davrandım diye ben de o pozisyonu iyi hatırlıyorum semih ardanın arkasında formasından çekiştiriyor arda birden dönüp bu sert müdahaleyi saldırı sanıyor ve olanlar oluyordu...Ama semihin kızgın da olsa ayırmak için''hey kendine gel noluyor kuzum'' edasıyla ardayı çekiştirdiğini söyleyebiliriz.:D
 

hta1905

Profesör
Katılım
22 Mart 2008
Mesajlar
2,439
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
Hakemin kötü yönetiminin kurbanı olduklarını düşünüyordum,beni yanıltmadılar.Ama provakatörler(Sabri ve Lugano) hiç özür dilemesin,çünkü inanmayız.
 

Micuvan

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
1,228
Yaş
37
Semih hafif kıvırsada suclu oldugunu belirtmiş Arda ayırmaya calısırken arkadan gelip kafasına vurmuştu neyse geç olsun güç olmasın diyelim ama yinede semih'i acaip severdim gözümde hiç değeri kalmadı Volkan'da aynı şekilde

Ayni şekilde benimde gözümde değeri kalmadı semihin

Volkanın kasıtlı yaptıgını düşünmüyorum..
 
Üst