Arch Linux

Reaksiyon puanı
2,148
bende net sınırlı olduğu için bi kere sınırsız kullandığım bi ay ubuntu 9.04 kurup programları falan kurdum ayın sonunda da 9.10 a güncelleme yaptım. Ay bitti daha da güncelleme kurmuyorum :D silip başka linux da kuramıyorum malesef 21. yüzyılda hala kotayla uğraşıyoruz :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Fedora demeyin bana.

Jea hala kuramadı bile :mrgreen:

Baktımda birçok insan virtual'a kurma konusunda sıkıntı yaşamış yanlız değilsin. :)

Evet gnome kullandığından görünüm olarak çok yakın, diğer gnome kullanan dağıtımlarda öyle değil mi? :) Mesela openSUSE yi Gnome ile kurdum bana yine ubuntuyu hatırlatıyor. :)

carizma06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar archlinux,bi pardus,ubuntu,mandriva,mint... değil.
kurulumunda zorlanmanız gayet doğal. aynı yollardan bende geçtim.
virtualbox yerine direk harddiske kurmayı deneyin.(tabi cidden kullanmak istiyorsanız)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
virtualbox yerine direk harddiske kurmayı deneyin.(tabi cidden kullanmak istiyorsanız)

Zaten Fedora o yüzden hata veriyor. VirtualBox 3.0.10 ile sorunlu, sanırım keyloger 3.0.12'de çalıştırmayı becermiş. 3.1'de nasıl, bilmiyorum hiç.

aligider22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Arch Linux'u grafik ekranda (pardus,ubuntu,mandriva,mint kurulumları gibi) kurmak isteyenler Chakra'larını açsın. :thumbup:

http://chakra-project.org/

Arif'e Tarif : Distrowatch'ta Pardus'un 3 sıra altında :P

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arch linux sun felsefesi ney yaa bukadar adami kosturuyor pesinden bir kurulumu bile zor yapilan bir dagitimin icerigi nasildir acaba ,Smiley sen pardus kullansan demekki onada iyi diyecen ,bu arada,pardusdan sonra kullanilacak ikinci kde4 lü dagitimdir mandriva, pardus test deposu bile oldukca kararli kde 4.3.4 sürümü kullaniyor ,benim istedigim bütün paketler de dahil olmus bir xbmc yok depoda ubuntuya yüklüyecem olursa

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
arch linux sun felsefesi ney yaa bukadar adami kosturuyor pesinden bir kurulumu bile zor yapilan bir dagitimin icerigi nasildir acaba ,Smiley sen pardus kullansan demekki onada iyi diyecen ,bu arada,pardusdan sonra kullanilacak ikinci kde4 lü dagitimdir mandriva, pardus test deposu bile oldukca kararli kde 4.3.4 sürümü kullaniyor ,benim istedigim bütün paketler de dahil olmus bir xbmc yok depoda ubuntuya yüklüyecem olursa

archlinuxu kurmak o kadarda zor değil...
sadece kurulumu uzun sürüyor...
Yani pekte diğer dağıtımlardan farkı yok..
zor olan 2 dağıtım var:
1--gentoo harikadır...
2--slackware

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
gento nun harikaligi nedir bildigim kadarilyla pardus kulucka dönemi gentoo üzerindenmis ,bu arada gento zor sa ben zoru basardim bundan iki yil önce hic zorlanmadan yüklemistim ,simdi grafik ortamda degilmi bu kurulumlar

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
gentoo bence bir dağıtım için seçilebilecek en iyi linux tabanı
diğeri için bkz:slackware

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
gento nun harikaligi nedir bildigim kadarilyla pardus kulucka dönemi gentoo üzerindenmis ,bu arada gento zor sa ben zoru basardim bundan iki yil önce hic zorlanmadan yüklemistim ,simdi grafik ortamda degilmi bu kurulumlar

Gentoo 2005 live dvd ile gui kurulum yapılabiliyordu..
Ancak bir çok sorun çıkardığı için vaz geçildi..
Gentoo kuran vaz geçemiyor da o yüzden harika dedim...