Arch linux u sanal pc ye kuramıyorum neden acaba

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ne yalan söyleyeyim bayaa bi uğraştım ama bi türlü sanal pc ye kuramadım

aslında amacım kendimi önce sanal pc ye arch kurarak sınamaktı ama bi türlü kuramıyorum

hep şu disk bölümleme kısmında kalıyorum

bir keresinde tam bitirdim diyordum en son menü seçeneğine geldim ama bi baktım yine olmadı

(virtual pc ve virtual box ta denedim) (kurulumu daemon tools ile ve programların kendi iso yakalama özelliği ile yapıyorum normal cd ile değil)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Arch sanal pc'de genelde problem çıkarıyor hata sende değil, sabit diskine kur.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
oki anladım

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sorma neden sorma neden :)

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sanal PC'den kaynaklı değil bu sorun bence. Disk bölümlendirmesini başaramamışsın sanırım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kaynağı CD (ISO kalıbı) olarak seçtiğinde mi hata alıyorsun?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
hem cd seçtiğimde hemde image dosyası yakala seçtiğimde yapıyor

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@ramboberk, indirdiğin Arch FTP ISO mu, yoksa Core ISO mu? Tavsiye edilen FTP ISO'dur. (Net Install) FTP ISO'da kaynağı seçerken FTP/HTTP'yi seçmelisin. ama daha önceden de dediğim gibi senin sorunun disk bölümlendirmesini doğru yapamaman.

Ufak bir örnek: Değerler gerçek makine içindir.

/ (en az 10 gb)
/boot (en fazla 100 mb)
/home (home dizinini / ayırmam tavsiye. Windows'da ki "D:" gibi düşün)
swap ( Tavsiye 1+ gb RAM'in varsa 256 mb yap yeter. Daha az ise RAM'inin 2 katı yap)

Değerleri sanal makineye uyarlarken dikkat etmen gereken en önemli şey / en az 2 gb yer ayır. /boot yine 100 mb ayır ne olur ne olmaz. /home dizinine boşuna yer ayırma. swap için de sanal makine ne kadar RAM ayrıdıysan ona göre dikkat et. Benden bu kadar. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
@ramboberk, indirdiğin Arch FTP ISO mu, yoksa Core ISO mu? Tavsiye edilen FTP ISO'dur. (Net Install) FTP ISO'da kaynağı seçerken FTP/HTTP'yi seçmelisin. ama daha önceden de dediğim gibi senin sorunun disk bölümlendirmesini doğru yapamaman.

Ufak bir örnek: Değerler gerçek makine içindir.

/ (en az 10 gb)
/boot (en fazla 100 mb)
/home (home dizinini / ayırmam tavsiye. Windows'da ki "D:" gibi düşün)
swap ( Tavsiye 1+ gb RAM'in varsa 256 mb yap yeter. Daha az ise RAM'inin 2 katı yap)

Değerleri sanal makineye uyarlarken dikkat etmen gereken en önemli şey / en az 2 gb yer ayır. /boot yine 100 mb ayır ne olur ne olmaz. /home dizinine boşuna yer ayırma. swap için de sanal makine ne kadar RAM ayrıdıysan ona göre dikkat et. Benden bu kadar. :)

disk bölümlemeyi otomatik yaptım elle yaptım fayda yok ayrıca indirdiğim iso 343 mb ftp mi diğerimi bilemiyorum
size hataların resmini çekip yayınlayacağım o zaman daha iyi anlaşılır

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Senin indirdiğin iso Core olan... FTP iso ile kurulum yapsan daha iyi olur,176mb idi sanırım FTP iso.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an debian dayım daha yeni kurdum bunda synaptic yok paket yönetimi nasıl ve firefox da yok o nasıl kurulur biliyormusun