Arch Linux Kernel Panic Hatası

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
laptopuma arch tabanlı arco ve manjaro kurdum ama ilk açılışlarda kernel panic hatası verdi ve pc hiçbirleye tepki vermedi.
power tuşu bozuk olduğu için laptopun şarzı bitene kadar bekledim :(
not sadece arch tabanlı linuxlarda oldu bu debianlarda olmadı
not2 sistem uefi değil uefi desteği var ama disk mbr, gpt yapamam çünkü 100 gbye yakın veri var yedekleyememde yani sistem legacy
not3 bi tane win10 ve mint cinnamon kurulu laptobumda

bu hatanın sebebini bilenler yazarsa çook sevinirim :)

UglyBetty

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
128
Bak dostum öncelikle Arch veya Gentoo gibi sistemleri diğer hiçbir distroyla kıyaslayamazsın ve de yanlarına dahi kuramazsın. Diyelim ki kurdun pek yakın zamanda zaten bios'tan kaybolacaktır. Bu nedenle sorunun cevabını zaten vermişsin. Şimdi o lanet distroları sil ve tertemiz bir arch kur kendine. (Yedekleme yapıyor musun yapmıyor musun beni ilgilendirmez)

Not: Dostum gerçekten ciddiyim bu işi hallet!..

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
Bak dostum öncelikle Arch veya Gentoo gibi sistemleri diğer hiçbir distroyla kıyaslayamazsın ve de yanlarına dahi kuramazsın. Diyelim ki kurdun pek yakın zamanda zaten bios'tan kaybolacaktır.

öncelikle sakin ol abicim :)

abicim biostan kaybolamaz çünkü pc direk hard diski önyüklüyor eski bios olduğu için ama isterki içinde 10 tane sistem olsun sadece hddyi önyükler grub bu işi düzenler sadece.
(Yedekleme yapıyor musun yapmıyor musun beni ilgilendirmez)
ilgilendirse de ilgilendirmese de yedekleyemem ne yazık ki :(
bi arch için 2 sistemimi heba edemem :)

olge

Asistan
Reaksiyon puanı
185
öncelikle sakin ol abicim :)

abicim biostan kaybolamaz çünkü pc direk hard diski önyüklüyor eski bios olduğu için ama isterki içinde 10 tane sistem olsun sadece hddyi önyükler grub bu işi düzenler sadece.

ilgilendirse de ilgilendirmese de yedekleyemem ne yazık ki :(

bi arch için 2 sistemimi heba edemem :)
gören de iki sistemini çok iyi sanacak :D

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Bak dostum öncelikle Arch veya Gentoo gibi sistemleri diğer hiçbir distroyla kıyaslayamazsın ve de yanlarına dahi kuramazsın. Diyelim ki kurdun pek yakın zamanda zaten bios'tan kaybolacaktır. Bu nedenle sorunun cevabını zaten vermişsin. Şimdi o lanet distroları sil ve tertemiz bir arch kur kendine. (Yedekleme yapıyor musun yapmıyor musun beni ilgilendirmez)

Siz iyi misiniz?
Ben kendi yaptığım programım BetterXP harici son kullanıcıyım ve benim için son kullanıcı deneyimi önemli.
@Hafız Hamza Kemal'da son kullanıcı odakları daha fazla olduğu için saf Arch yerine Manjaro ya da ArcoLinuxB denemiş. Ve eğer seni yedekleme yapıp yapması ilgilendirmiyor ise önermeyeceksen. Konu sahibi son kullanıcı odaklı dağıtım istiyor sen de onun yedeklemesini önemsemiyorsun. Gerçekten bravo(!)

UglyBetty

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
128
Siz iyi misiniz?
Ben kendi yaptığım programım BetterXP harici son kullanıcıyım ve benim için son kullanıcı deneyimi önemli.
@Hafız Hamza Kemal'da son kullanıcı odakları daha fazla olduğu için saf Arch yerine Manjaro ya da ArcoLinuxB denemiş. Ve eğer seni yedekleme yapıp yapması ilgilendirmiyor ise önermeyeceksen. Konu sahibi son kullanıcı odaklı dağıtım istiyor sen de onun yedeklemesini önemsemiyorsun. Gerçekten bravo(!)
Estağfurullah hocam ne önemsememesi yani burada şunu söylemek istemiştim: ne yaparsan yap Arch kur demek istemiştim ki gerçekten de çok seviyorun onu.

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207
laptopuma arch tabanlı arco ve manjaro kurdum ama ilk açılışlarda kernel panic hatası verdi ve pc hiçbirleye tepki vermedi.
power tuşu bozuk olduğu için laptopun şarzı bitene kadar bekledim :(
not sadece arch tabanlı linuxlarda oldu bu debianlarda olmadı
not2 sistem uefi değil uefi desteği var ama disk mbr, gpt yapamam çünkü 100 gbye yakın veri var yedekleyememde yani sistem legacy
not3 bi tane win10 ve mint cinnamon kurulu laptobumda

bu hatanın sebebini bilenler yazarsa çook sevinirim :)

Bu sorun Manjaro gibi spesifik olmayan Grub dosyası ile gelen dağıtımlarda oluyor. Manjaro linux-image dosyası bu sebeple Grub'a düzgün biçimde eklenemiyor, dosya yolu ya da adı sorunlu ekleniyor çünkü. Linux Mint'ten çok daha şişkin bu tür dağıtımları kurmaya da gerek yok. Linux Mint'in performans olarak bunlardan az kalır bir yanı yok, buna rağmen daha kararlı bir ortam sunar. Çok test etmek istiyorsan sanala kurup denersin, VLC'nin x ya da X+1 sürümünü kullanıp kullanmamak çok önemli değilse senin için, kaybedeceğin hemen hemen hiç bir şey yok.

Şurada anlatıldığı biçimde Xanmod çekirdeği kurarsan, Arch'tan daha hızlı bir dağıtım elde edersin. XanMod Kernel Aynısını Arch tabanında kurmak için derleme yapman gerekir, her yeni sürüm için derleme gerekeceğinden, bir süre sonra kabak tadı vermeye başlayacaktır.

Oyun oynamayı seviyorsan, basit bir biçimde PPA deposu ekleyerek en güncel mesa sürümünü yükleyebilirsin. Zaten bunları yapınca özellikle oyun açısında Arch tabanından bir farkı kalmaz, en az onun kadar performanslı belki daha iyi bir sisteme sahip olursun. Bir sorun yaşaman durumunda, Linux Mint'in Yazılım Kaynakları aracını kullanarak depodaki sürüme kolayca dönüş yapabilirsin.