ramboberk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 74
arkadaşlar ben dün gece geç saatte bi kafama esti arch kurmaya karar verdim
ve bu sefer masaüstünü görmeden bırakmak yok dedim
kurulumu normal yaptım sistemi tekrar başlatıp root olduktan sonra
pacman güncelleme yaptım ve kde kurma isteğinde bulundum
sistem bana kde için 520 mb dosya indirmem gerektiğini söyledi bende ne yapalım zaten limitimiz yok dedim
kabul ettim ve başladı
arkadaş iniyor iniyor iniyor bi türlü bitmek bilmiyor
indirme hızım max 110 kbps ve dosyalar 105 le iniyor amma velakin bi türlü bitmek bilmiyor
yaklaşık 5 saat geçtikten sonra artık indimi inmedimi bi bakayım dedim ve bi hata verip indirmenin durduğunu gördüm fakat tamamı indimi bilmiyorum ki keza ben başında yaklaşık 4 saat oturdum ve dosyalar kdenetwork kısmına geldiğinde yatayım azcık dedim işte geri dönünce bu şekilde gördüm
bende belki bitmiştir diyerek xorg kurayım dedim onu indirirken elektrik gitti geldi bende tekrar root olup girdim ve startx komutu verdim ama tanımadı
ayrıca kdm yi ise bi dosyaya kdm yazıp kaydetmemin yeterli olacağını yönergede yazıyordu
neyse sonuçta zaten grub menüsünde de windows u göremedim
kurulumda grub menüist dosyasında windows vardı
benimde tam bu sırada windows ta işim çıkınca bende tekrar windows kurdum fakat arch kurduğum disk bölümlerine dokunmadım
şimdi sorularım şunlar
1:ben tekrar arch grub menüsünü yazabilirmiyim mbr ye
2:yazınca windowsu eklemek için ne yapmam gerek
3:kde için 520 mb doğrumu yoksa benmi gereksiz şeyler kurmaya kalktım
4:bundan sonra çizeceğim yol konusunda fikir beyan edebilirmisiniz
her türlü yardım kabul edilir
ve bu sefer masaüstünü görmeden bırakmak yok dedim
kurulumu normal yaptım sistemi tekrar başlatıp root olduktan sonra
pacman güncelleme yaptım ve kde kurma isteğinde bulundum
sistem bana kde için 520 mb dosya indirmem gerektiğini söyledi bende ne yapalım zaten limitimiz yok dedim
kabul ettim ve başladı
arkadaş iniyor iniyor iniyor bi türlü bitmek bilmiyor
indirme hızım max 110 kbps ve dosyalar 105 le iniyor amma velakin bi türlü bitmek bilmiyor
yaklaşık 5 saat geçtikten sonra artık indimi inmedimi bi bakayım dedim ve bi hata verip indirmenin durduğunu gördüm fakat tamamı indimi bilmiyorum ki keza ben başında yaklaşık 4 saat oturdum ve dosyalar kdenetwork kısmına geldiğinde yatayım azcık dedim işte geri dönünce bu şekilde gördüm
bende belki bitmiştir diyerek xorg kurayım dedim onu indirirken elektrik gitti geldi bende tekrar root olup girdim ve startx komutu verdim ama tanımadı
ayrıca kdm yi ise bi dosyaya kdm yazıp kaydetmemin yeterli olacağını yönergede yazıyordu
neyse sonuçta zaten grub menüsünde de windows u göremedim
kurulumda grub menüist dosyasında windows vardı
benimde tam bu sırada windows ta işim çıkınca bende tekrar windows kurdum fakat arch kurduğum disk bölümlerine dokunmadım
şimdi sorularım şunlar
1:ben tekrar arch grub menüsünü yazabilirmiyim mbr ye
2:yazınca windowsu eklemek için ne yapmam gerek
3:kde için 520 mb doğrumu yoksa benmi gereksiz şeyler kurmaya kalktım
4:bundan sonra çizeceğim yol konusunda fikir beyan edebilirmisiniz
her türlü yardım kabul edilir