Arçelik Altyapısını Yeniledi

The Dark Knight

Profesör
Katılım
10 Eylül 2009
Mesajlar
3,912
Reaksiyon puanı
77
Puanları
0
Çelik maskotuyla, sempati toplayan Arçelik firması, yurtdışında daha etkili olmak için server ve teknolojik altyapısını yeniledi. Peki, bu proje hangi firmaların ortaklığıyla gerçekleşti?

Arçelik bugün düzenlediği basın toplantısıyla, dünya üzerinde daha etkili bir marka olma planlarını açıkladı. Firma bu isteğini gerçekleştirmek için ilk adımını teknolojik altyapısını düzenleyerek attı. Oturumda, Arçelik Bilişim Teknolojileri Direktörü Ahmet İhsan Ceylan, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Koç Sistem Genel Müdür Yardımcısı Barış Öztok, Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan ve SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker birer konuşma yaptılar.
ar1258454945.jpg

6 firma Arçelik'in dünya çapında bir firması olması için bir araya geldi
Ahmet İhsan Ceylan konuşmasında, dil ve alt yapı olarak yabancı firmalarla anlaşmanın ne kadar zor olduğunu anlattı. Yetiştirilmiş yazılımcı ve server uzmanı bulmanın çok zor olduğunu söyleyen Ceylan, özellikle yabancı firmaların alfabelerini kendi sistemlerine adapte etmek için, Microsoft, SAP, HP ve İntel ile anlaşmaya gittiklerini belirtti.
Arçelik, yeni altyapısında Intel Itanium işlemcili HP Integrity sunucular üzerinde çalışan Windows Server 2008 ortamında Microsoft SQL Server 2008 ilişkisel veritabanı yönetim yazılımlarını kullanmaya başlayacak.
:: Arçelik'in bu yeni yatırımını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net
 

madaf

Asistan
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
gayet iyi düşünülmüş bi adım
 

exkenan

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2009
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ASP diye bir şirket olduğunu bilmiyordum!

ASP değil o SAP

SAP, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur.
Ürünler

SAP'ın ürünleri kurumsal kaynak planlama ERP sektöründe yer almaktadırlar. Şirketin ana ürünü olan SAP R/3'deki "R" gerçek zamanlı ("Realtime") veri işleme özelliğini, 3 rakamı ise veritabanı, uygulama sunucusu ve istemciden oluşan üç seviyeli uygulama mimarisini simgeler. R/3, R/2'nin ardılıdır. Şirket tarafından geliştirilen diğer ürünler APO (Advanced Planner and Optimizer), BW (Business Information Warehouse), CRM (Customer Relationship Management), SRM (Supplier Relationship Management) olarak özetlenebilir. Son olarak şirketin yeni bir teknoloji platformu olarak SAP NetWeaver'ı kullanıma sunduğu bilinmektedir.

Dünya çapında 120'den fazla ülkede, 27.000'den fazla şirkette, 91.500 konumda kullanılan ve 12 milyondan fazla son kullanıcısı olan SAP'ın merkezi halen Walldorf'dadır. 28 endüstri özel çözümü ile ERP yazılımları arasında öne çıkmaktadır. Kuruluşu 1972; çalışan sayısı 2007 verilerine göre 43.861'dir. AR-GE yatırımına her yıl büyük paylar ayırarak sistemin dinamiğini sağlamaktadır.(2007; 1,2 milyar € yatırım)


Kaynak
 
Üst