Haber Araştırmalara göre, Z kuşağı daha az kazanıyor ve daha çok borçlanıyor

barisbiyik

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,061
GN3iL0BWYAARCbv.png

TransUnion’un araştırmasına göre, 20’li yaşlarının başındaki gençler(Z Kuşağı), aynı yaştaki milenyum kuşağından(Y kuşağı) daha az kazanıyor, daha fazla borçlanıyor ve borçlarını ödemekte gecikiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Hep eleştirilen z kuşağının görmediği felaket kalmadı. Covid, yangınlar, deprem, adaletsizlik, darbe girişimleri, çöken eğitim sistemi.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,871
parayı kullanmayı bilmiyorlar.

gidiyor bir ayakkabıya 4 bin TL veriyor.

ben olsam 1000 liraya orta halli bir ayakkabı alırım, 3 bin liraya da hisse senedi yatırımı yaparım. bu şekilde bir hayat yaşamayı ilke haline getirseler...

10 sene içerisinde finansal özgürlüğü alırım ve borçlanmadan alışveriş yapabilecek hale gelirim.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,872

ben olsam 1000 liraya orta halli bir ayakkabı alırım, 3 bin liraya da hisse senedi yatırımı yaparım. bu şekilde bir hayat yaşamayı ilke haline getirseler...

10 sene içerisinde finansal özgürlüğü alırım ve borçlanmadan alışveriş yapabilecek hale gelirim.
Katılıyorum. Eski nesil bu konuda daha tecrübeliydi.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Benim
Katılıyorum. Eski nesil bu konuda daha tecrübeliydi.
Eski nesil derken ne kadar eski? Mesela ben baby boomer ların paranın p sinden anlamadıklarını düşünüyorum.

"Fiyat performans" ifadesi son 15 20 yıldır hayatımızda.
Bence Z, Y, X nesli birseyi araştırmadan almıyor.

Babam devamlı online alışveriş yapar, girip akakçe yi gostermeseydim en az %30 - 40 daha çok para harcanmıştı. Ki babam büyük bir bilim adamı öyle yoldan geçen birisi değil.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680

Eski nesil bizim 4 bin Tl ye aldığımız ayakkabıyı 300 liraya alırdı kalan parasını yatırım yapardı. Şimdi eğer ayak sağlığınızı düşünüyorsanız neredeyse 2 bin Tl den aşağıya ayakkabı almamalısınız. Ayrıca alınan 4 bin Tl lik ayakkabı çok yüksek ihtimalle 1000 tl ye alınan ayakkabıdan daha uzun süre sağlam olucaktır.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Eski nesil bizim 4 bin Tl ye aldığımız ayakkabıyı 300 liraya alırdı kalan parasını yatırım yapardı. Şimdi eğer ayak sağlığınızı düşünüyorsanız neredeyse 2 bin Tl den aşağıya ayakkabı almamalısınız. Ayrıca alınan 4 bin Tl lik ayakkabı çok yüksek ihtimalle 1000 tl ye alınan ayakkabıdan daha uzun süre sağlam olucaktır.
Eskiden mahalledeki kardeşler kundura sağlamdı. Uzun dayanıyordu ucuzdu. Şuan markaya güvenmen gerekiyor ucuz mallar hemen parçalanıyor, üreticiler daha ucuza üretmenin bir açığını bulup sömürüyor. Mecbur marka alıyorsun oda pahalı oluyor.

Bence olay nesil tartışması değil dönem tartışması. Dönem kötü.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Y kuşağı da farklı değil.