TransUnion’un araştırmasına göre, 20’li yaşlarının başındaki gençler(Z Kuşağı), aynı yaştaki milenyum kuşağından(Y kuşağı) daha az kazanıyor, daha fazla borçlanıyor ve borçlarını ödemekte gecikiyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Katılıyorum. Eski nesil bu konuda daha tecrübeliydi.parayı kullanmayı bilmiyorlar.
gidiyor bir ayakkabıya 4 bin TL veriyor.
ben olsam 1000 liraya orta halli bir ayakkabı alırım, 3 bin liraya da hisse senedi yatırımı yaparım. bu şekilde bir hayat yaşamayı ilke haline getirseler...
10 sene içerisinde finansal özgürlüğü alırım ve borçlanmadan alışveriş yapabilecek hale gelirim.
Eski nesil derken ne kadar eski? Mesela ben baby boomer ların paranın p sinden anlamadıklarını düşünüyorum.Katılıyorum. Eski nesil bu konuda daha tecrübeliydi.
Eski nesil bizim 4 bin Tl ye aldığımız ayakkabıyı 300 liraya alırdı kalan parasını yatırım yapardı. Şimdi eğer ayak sağlığınızı düşünüyorsanız neredeyse 2 bin Tl den aşağıya ayakkabı almamalısınız. Ayrıca alınan 4 bin Tl lik ayakkabı çok yüksek ihtimalle 1000 tl ye alınan ayakkabıdan daha uzun süre sağlam olucaktır.parayı kullanmayı bilmiyorlar.
gidiyor bir ayakkabıya 4 bin TL veriyor.
ben olsam 1000 liraya orta halli bir ayakkabı alırım, 3 bin liraya da hisse senedi yatırımı yaparım. bu şekilde bir hayat yaşamayı ilke haline getirseler...
10 sene içerisinde finansal özgürlüğü alırım ve borçlanmadan alışveriş yapabilecek hale gelirim.
Eskiden mahalledeki kardeşler kundura sağlamdı. Uzun dayanıyordu ucuzdu. Şuan markaya güvenmen gerekiyor ucuz mallar hemen parçalanıyor, üreticiler daha ucuza üretmenin bir açığını bulup sömürüyor. Mecbur marka alıyorsun oda pahalı oluyor.Eski nesil bizim 4 bin Tl ye aldığımız ayakkabıyı 300 liraya alırdı kalan parasını yatırım yapardı. Şimdi eğer ayak sağlığınızı düşünüyorsanız neredeyse 2 bin Tl den aşağıya ayakkabı almamalısınız. Ayrıca alınan 4 bin Tl lik ayakkabı çok yüksek ihtimalle 1000 tl ye alınan ayakkabıdan daha uzun süre sağlam olucaktır.