Aramann Kurallar Yeniden Yazlyor

Denizhan Dakılır

Profesör
Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,983
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Ask, rakipleri Google ve Microsoft ile baş edebilmek için arama motorunu geliştirdi. Bu yazımızda yeni Ask.com'un özelliklerini özetliyoruz. Yeni arayüzü görmek için okuyun.

Bu gelişim sürecinde Ask, video sitelerinden bloglara kadar birçok sonucu içeren bağlantıları içermeye başladı. Ask’in yeni sayfası kullanıcılarına aramalarında istedikleri sonuca daha rahat ulaşabilmeleri için ince ayar yaparak arama imkânı veriyor. Benzer bir yenilenme sürecinden Google geçtiğimiz Mayıs ayında geçmişti.

Bütün Detayları (!) ile İnceledik

Ask’in görünüm olarak yenilenmesi ana sayfasını ve sonuçların görüntülendiği sayfayı içeriyor.
ask_134.jpg

Ask'in anasayfası oldukça sade ve modern bir görünüme kavuşmuş

Ask’in ana sayfasına göz attığımızda, sayfanın sade bir tasarıma kavuştuğunu ve değişik arama bölgelerinin ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Evet, gördüğünüz üzere görünürde pek detay yok.

Herhangi bir arama yaptığınızda karşınıza gelen sonuç görüntüleme sayfası 3 bölümden oluşuyor. Sol bölüm kullanıcılara aramalarını değiştirme ya da daha özel sayfalar arama imkânı veriyor. Bu özellikle Ask kullanıcılarına daha rahat bir arama sunmayı hedefliyor.

Arama firmasının istatistiklerine göre kullanıcılar aradıklarını bulmak için ortalama olarak 4 kez siteye baştan giriyorlar.

ask_24672.jpg

Orta bölüm birçok sonuçla beraber reklâmları da içeriyor ve kullanıcılara, sayfayı kaydetme ya da bağlantıdaki sitenin küçük görüntüsünü görme gibi ilginç imkânlar sağlıyor.

Sağ tarafta ise diğer farklı kategorilerden sonuçlara (görüntüler, videolar, bloglar…) anında ulaşma imkânı sağlayan bir bölüm bulunuyor.

Bilgi İçin: <a href="http://www.ask.com/">Ask</a>
Yazar: Aydoğan Karagöz
SDN - http://shiftdelete.net
 

akifsever

Asistan
Katılım
23 Ocak 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
her arama motorunda çıkıyorum bi bunda çıkmıyorum :D
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
293
Akif abiyi çıkarmayan arama motoruna ben motor mu derim bea :D
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
293
oo hem de gençlik yıllarımdan eserlerimle çıkıyorum arama motorumda :D bak bak ünvana bakar mısın :D

sanırım bu arama motoru ülkelere göre çalışıyor. türkiye'ye pek uğramadı herhalde.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Heya im for the first time here. I discovered this board and I to uncover It truly helpful &amp it helped me out a whole lot. I hope to supply something back and aid other people such as you helped me. eeeceabbaged
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
I like what you guys tend to be up too. Such clever work and coverage! Keep up the very good works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll. gcefekkbakeeaebd
 
Üst