Araba Tavsiyesi ? Mazda mı Bmw mi ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Mazda mı bmwmi diyince herkes tabi bmw diyecek ilk başta ama ben eski modellerden bahsediyorum. Şuan ikisinede yetecek param var.

BMW 5 Serisi 520i 520i 1992 Model 11.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 227540658

Mazda 626 1.6 1992 Model 11.990 TL Galeriden satılık ikinci el Kırmızı renk - 236887491

BMW 5 Serisi 520i 520i 1990 Model 11.850 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 236191196

Babam mazda diyor az yakar falan .Ama araştırdım 1.6 o kasayı kaldırmaz 2.0ı dolu zaten yakıtta fazla farketmezler.

Bende diyorumki zaten hazır gencim üniye yeni başladım yakıt önemli değil 30 kuruş yakacağına 50 kuruş yaksın ama adam gibi bir şeye bineyim. Zaten bmw bende sevda olmaya başladı başka araca güzel gözüyle bakamıyorum. E30u hem beğenmiyorum hemde ailede binecek e34 gayet hoşuma gidiyor. Ayrıca m50 motor 150 beygir yılına karşın gayet yeterli güzel donanımı.

Bir taraftada babam mazda diyor az yakar tipide güzel falan.

Şimdi ben hangisini almalıyım sizce. Gönlüm bmwden yana tabikide. Özellikle siyah olanı. Ama tabi gidip bakmadan baktırmadan neyi var nesi yok bilemeyiz.

Güzelce anlatırmısınız anlayan varsa şunu al şunu alma çünkü diye...

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
626 çok sağlam arabadır. Bmw nin kalitesi tartışılmaz tabii ama temiz bulmadıktan sonra fazla sıkıntı çıkartabilir. Bmw nin sıkıntısı mazdadan büyük olur. Mazdanın atmosferik motorları çok iyi, teknolojik aksamı az olduğu için fazla sıkıntı çıkarmaz. Alacağınız arabanın temiz olduğuna dikkat edin, aldıktan sonra cebinizi üzmesin.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
BMW al derim elinden çıkarmak daha kolay olur. (Acil durumlarda)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Babamı ikna edersem bmw olacak inşaallah. Ama siyahmı beyazmı bilmiyorum. Siyah daha bakımlı donanımlı gibi. Ama makyajından dolayıda öyle geliyor olabilir. Babam güvenemedi siyaha beyazı diyor o da. Yoksa da mazda diyor.

Reaksiyon puanı
16,128
Babamı ikna edersem bmw olacak inşaallah. Ama siyahmı beyazmı bilmiyorum. Siyah daha bakımlı donanımlı gibi. Ama makyajından dolayıda öyle geliyor olabilir. Babam güvenemedi siyaha beyazı diyor o da. Yoksa da mazda diyor.

beyazı alır siyah için küresel ısınma nedeni diyor çevreciler ki yazın içinde pişmekte var hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız Allah bulaşık edepsiz insanları uzak tutsun.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
beyazı alır siyah için küresel ısınma nedeni diyor çevreciler ki yazın içinde pişmekte var hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız Allah bulaşık edepsiz insanları uzak tutsun.

Klimaları var ama ya. Ne bilim siyah daha bakımlı uğraşılmış gibi ama babam kafama girmeye çalışıyor siyah sıkıntılıdır falan filan diye.İkna edersem siyahı alırız tabi düzgünse. Yoksa beyaz. En kötü mazdaya kalırız heralde.

Reaksiyon puanı
16,128
Klimaları var ama ya. Ne bilim siyah daha bakımlı uğraşılmış gibi ama babam kafama girmeye çalışıyor siyah sıkıntılıdır falan filan diye.İkna edersem siyahı alırız tabi düzgünse. Yoksa beyaz. En kötü mazdaya kalırız heralde.

en temiz sıkıntısız ise onu alın çok yakıyor diye klimayı açmaz belki...

udmexper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lpgde mazda 20 kurus yakar bmw 30 kurus yakar. MAzda yagı suyu degiştir yola devam. Bmw her yıl bin tl motora masraf cıkartır ıvır zıvır yılda 4-5 kez sanayiye ugrarsın. 5 yılda 5 bin tl harcarsın. Ha yılda 5 bin km yapıyorsan belkı 2-3 bin tl 5 yılda harcarsın motora. Bunu göze alıyorsan bmw al derim. Kafam rahat fren mesafesi kısa yol tutusu iyi yakıtı az olan mazdaya binerim dersen bın 626ya. Yanı tamamen duygusal olaylar

richard_alpert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bmw o yaşta motor olarak sıkıntılı başınıza iş açar eğer motoru temiz kullanılmamışsa sanayiden çıkamazsınız ama mazda japon teknolojisi motor konusunda çok ilerde ve motoru sağlam olur ama kaporta konusunda tabiki bmw ama bence fikrim 626 o kasayı çekmez lafına hiçbir model de katılmıyorum arabayı uygun devirde hızlandırırsan her araba atak her araba hızlanır 1.6 atmosferik arabayı rampada 2500 devir bandında zorlarsan tabiki gitmez ama bu arabanın suçu değil işi bilip rampada 3000 devir bandında o rampaya sokarsan o arabada gayet atik olur.