Araba mı alıyoruz yoksa uçak mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
50.000 bütçe ile Renault Scenic gibi MPV araç alırım ama genede dünya standartları altında üretilen Tofaş ları almam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.6 RTE motor. :D

50 bin tl yi ona vermek yerine 20 daha biriktirip bu güzel araca sahip olabilirsiniz hemde kazalarda ikiye bölünme durumuda yokEkli dosyayı görüntüle 105600

ben neden bir dönem şahinlerin 6-8 bin olduğunu hatırlıyorum.yanlış mı biliyorum anlamadım ama konuya yabancıyım haklısınız
2 ye bölünen araçlardan biri Pagani Huayra. Fakat adamlar bunu bilerek yaptıklarını söylüyor. Güvenlik amaçlı diye. NGC HD (National Geographic Channel HD (FOX TV işte)) de diyorlardı.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Geçen yıl Almanya'da 4 milyon araç satıldı Türkiyede ise 492 bin.
Bu yıl ise rakamlar ise 400 binin altını gösteriyor.
Aramızda 10 kat fark var, az bir rakam değil, Türkiye araç alım gücünde Almanya'nın yüzde 10'u seviyesinde.
İmf'nin alım gücü sıralamasında 2010 yılında 16. sıradayken 2020 yılında 59. sıraya gerilememiz bekleniyor, geçen yıl 54'tük.
Bordrolu maaş alan çalışanlar ve orta kesim bu süreçte gerçekten eridi. Şirketler devlete 10 lira maaş verirken bunun 5 lirası çalışana geçiyor, oradan yenen darbe yetmiyormuş gibi 10 liralık araç vergilerle 20 liranın dahi üzerine çıkıyor, alım gücüne bir darbe de burası vuruyor. liranın değer kaybedip dolar, euro altın hatta afrika para birimlerinin dahi yükselmesi darbeyi katmerliyor, çıkan sonuç ortada.

Piyanist89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Hahaha yiyorsa tek tek ayni ildeki ilan sahiplerinin yanına gidip yüzlerine saydirin ? piyasa dahada uçacak ÖTV kdv mdv inecek diyorlar ama o is yas gecen senede indi ne oldu ? Cokta bir fark olmadi. Sifir araba alirim diyen arkadaşlar zaten sifir yukseldigi icin 2.el piyasasi bu halde. Clio olmus bos paket 150 bin tl. Honda olmus 220 bin tl. Gecen sene 120 bindi. 50 bin liram var sifir alirim diyor adam. Ozmn neden 2.el bakıyorsun. Git bayilere konus al bir sifir. Aman emin olun böyle soylenen şahıslar bugun sifir alsin. Seneye bu piyasa böyle devam etsin naaaa bu piyasa fiyatlarinda istemezse adam degilim. Piyasaya isyan edenler araba aldiklarinda satmak istediklerinde onlarda bu piyasadaki fiyatlar gibi arabalarini ucaracaklar çünkü mecburlar. Yoksa diger araci alirken arada ki farki nakit olarak kapatamayacak.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hahaha yiyorsa tek tek ayni ildeki ilan sahiplerinin yanına gidip yüzlerine saydirin ? piyasa dahada uçacak ÖTV kdv mdv inecek diyorlar ama o is yas gecen senede indi ne oldu ? Cokta bir fark olmadi. Sifir araba alirim diyen arkadaşlar zaten sifir yukseldigi icin 2.el piyasasi bu halde. Clio olmus bos paket 150 bin tl. Honda olmus 220 bin tl. Gecen sene 120 bindi. 50 bin liram var sifir alirim diyor adam. Ozmn neden 2.el bakıyorsun. Git bayilere konus al bir sifir. Aman emin olun böyle soylenen şahıslar bugun sifir alsin. Seneye bu piyasa böyle devam etsin naaaa bu piyasa fiyatlarinda istemezse adam degilim. Piyasaya isyan edenler araba aldiklarinda satmak istediklerinde onlarda bu piyasadaki fiyatlar gibi arabalarini ucaracaklar çünkü mecburlar. Yoksa diger araci alirken arada ki farki nakit olarak kapatamayacak.

Hahaha derken sende mi öyle keriz avındasın?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bir şekilde ya denetleme yada bir kısıtlama getirilmesi gerekiyor. Serbest piyasa olabilir olmasına, ancak bu tarz konularda sarı site belirlememesi gerekiyor piyasayı..

Reaksiyon puanı
6,371
Bir şekilde ya denetleme yada bir kısıtlama getirilmesi gerekiyor. Serbest piyasa olabilir olmasına, ancak bu tarz konularda sarı site belirlememesi gerekiyor piyasayı..
İlan vermeyi paralı yapsınlar, denetlesinler. Fahiş fiyat koyana ceza kessinler. Araba, motosiklet, bisiklet hepsi çok artmış. Şahin olmuş 50.000 tl arabalarda. 2018 civic type r için 450.000 tl isteyen var. Kesinlikle ilan koymak 100 lira olmalı. Gereksiz ilan koyup fiyat skalasını yükseltenler ilan koymamalı. Fahiş fiyat verenlere de büyük bir ceza verilmeli.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Fahiş fiyat verenlere de büyük bir ceza verilmeli.

Ne kadar saçma bir söylem. Adam Sanane kardeşim Özgür bir ülkedeyiz istediğim fiyata koyarım der bizi ne bağlar ?

Sen araban yok heralde şuan bol keseden atıyon. Utanmasan asın şu adamları diyecen. Elinde araba olsa ve millet 50 bin TL ye satarken sen çıkıp yok kardeşim benim arabanın piyasası 20 bin TL ben 20 bin TL'ye veriyorum diyecek bir baba yiğit var mı forumda ?

Ben ikinci el araba satıyor olsam ortalama fiyatlara bakarım yakınına koyarım bende. ( Ne olur en çok kimse aramaz veya almaz. 1-2 hafta sonra biraz fiyat kırarım. Ama koyduğum gibi satılıyorsa banane alan düşünsün . )

Reaksiyon puanı
6,371
Ne kadar saçma bir söylem. Adam Sanane kardeşim Özgür bir ülkedeyiz istediğim fiyata koyarım der bizi ne bağlar ?

Sen araban yok heralde şuan bol keseden atıyon. Utanmasan asın şu adamları diyecen. Elinde araba olsa ve millet 50 bin TL ye satarken sen çıkıp yok kardeşim benim arabanın piyasası 20 bin TL ben 20 bin TL'ye veriyorum diyecek bir baba yiğit var mı forumda ?

Ben ikinci el araba satıyor olsam ortalama fiyatlara bakarım yakınına koyarım bende. ( Ne olur en çok kimse aramaz veya almaz. 1-2 hafta sonra biraz fiyat kırarım. Ama koyduğum gibi satılıyorsa banane alan düşünsün . )
Bizim satmayı düşündüğümüz bir araba var ve satıp alabileceğimiz arabalar şu anki arabanın yarısı etmiyor. Ki bizim araştırıp öğrendiğimiz fiyata da alınmaz diye korkuyoruz. Fahiş fiyat koyup saçma saçma fiyat skalasını yükseltenler yüzünden bu böyle ki bu durumda sadece biz değiliz buna %100 eminim. Denetleme olmayınca Tofaş şahin 50.000 oluyor işte. Bu kişiler yüzünden ciddi satıcılar satılmaz diye ilan koyamıyor. Ve hiç bir bilgim olmadan konuşmuyorum. Zaten kesinlikle hiç bir bilgim olmasa ve bu konunun ne olduğunu bilmesem baştan konuya hiç cevap yazmazdım. Kısaca denetleme getirsinler. Denetleme de ne yaparlarsa yapsınlar ama denetleme yapsınlar.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
İlk sayfalarda herkes yüksek fiyat koyanlara laf etmiş ama arabanın ikinci el piyasası o düzeydeyse adam neden daha düşüğe koysun? (He hızlı satmak istese 5.000-10.000 daha ucuza koyar) Burada suç arabaları o fiyata koyanda değil benim görüşümce.
Amerikan Doları ile sıfır araçlar.

Capture.PNG sdasd.PNG
Bu sütunlar ayrı kategori. (Ayrı fotoğraflar) (Lüks Seviyeleri Farkı Olması Lazım)
ssssss.PNG
Bunlar ise Pick-Up kategorisinde.

Yani fiyatı koyana değilde fiyatın artmasına sebep olanı neden görmüyoruz?

(Bu arada ikinci el piyasasını uzun zamandır takip etmiyorum yarım yıl önce bakmıştım yine çok pahalıydı bıraktım o zamandan beri)

Bunlar ise ikinci el arabalar;
ikinci 1.PNG ikinci 2.PNG

Bu arada ikinci el piyasasını kullananlar şekillendiriyor ama adam bu üstteki araçları bile alamadığından dolayı paraya ihtiyacı oluyor. Eğer bir yanlışım varsa düzeltin ben ikinci el piyasasını incelemeyi 6 ay önce bıraktım ama o sırada çok incelememiştim zaten. Bu konuda yeniyim sayılır.

Piyanist89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
İlk sayfalarda herkes yüksek fiyat koyanlara laf etmiş ama arabanın ikinci el piyasası o düzeydeyse adam neden daha düşüğe koysun? (He hızlı satmak istese 5.000-10.000 daha ucuza koyar) Burada suç arabaları o fiyata koyanda değil benim görüşümce.
Amerikan Doları ile sıfır araçlar.

Ekli dosyayı görüntüle 105716Ekli dosyayı görüntüle 105717
Bu sütunlar ayrı kategori. (Ayrı fotoğraflar) (Lüks Seviyeleri Farkı Olması Lazım)
Ekli dosyayı görüntüle 105718
Bunlar ise Pick-Up kategorisinde.

Yani fiyatı koyana değilde fiyatın artmasına sebep olanı neden görmüyoruz?

(Bu arada ikinci el piyasasını uzun zamandır takip etmiyorum yarım yıl önce bakmıştım yine çok pahalıydı bıraktım o zamandan beri)

Bunlar ise ikinci el arabalar;
Ekli dosyayı görüntüle 105719Ekli dosyayı görüntüle 105720

Bu arada ikinci el piyasasını kullananlar şekillendiriyor ama adam bu üstteki araçları bile alamadığından dolayı paraya ihtiyacı oluyor. Eğer bir yanlışım varsa düzeltin ben ikinci el piyasasını incelemeyi 6 ay önce bıraktım ama o sırada çok incelememiştim zaten. Bu konuda yeniyim sayılır.
Ugrasmissin ama bu zihniyet anlamaz hocam. Gidip sifir satan bayiye sovmezler 2.ele asilirlar ama boşa tabi ? devletin okdr isi gucu yokmuş gibi sen araba alican diye denetlemeye alican. Bu zamana kadar arac piyasasinin cikipta indirdiğini gormedim. 2014 de 206 aldim 13.750 2 sene sonra 23 oldu arac suanda 30 35 yani inis yok hep cikis 6 sene gecmis araç yaslanmis ama inmiyor çıkıyor. Hala inecek hevesi var millette pahaliysa alma adam.sirf senin icin piyasami dusurcek. Eski piyasada satacak alan memnun satici aglayacak sonra arac fiyatlari yuksek alamıyorum diye. Yani eski piyasa fiyatindan veren sahis alici araci aldiktan sonra keriz diyecek ucuza kapattim araci diyerek ya kullanacak yada 10 20 fazla koyup satacak ? çakal dolu piyasa ? neyse düşmesini bekleyin. Duserse benim içinde iyi olur satar daha yüksegini alirim ama zorrrr.

Mevlüt MUTLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bende 1994 Model Corsa Swing var 120.000 km 22.500 e aldim gereksi pahali bu fiyatlar icinden arastirip buldunuz herhalde?
Pandemi öncesi 2005 model Opel Corsa 1.2 Twinport sattım 32k kadar.. Şuan aracın fiyatı 50k olacak iş değil..

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Uçak alın daha iyi. Ne gerek var yola. Hava tertemiz açık. :D

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Ugrasmissin ama bu zihniyet anlamaz hocam. Gidip sifir satan bayiye sovmezler 2.ele asilirlar ama boşa tabi ? devletin okdr isi gucu yokmuş gibi sen araba alican diye denetlemeye alican. Bu zamana kadar arac piyasasinin cikipta indirdiğini gormedim. 2014 de 206 aldim 13.750 2 sene sonra 23 oldu arac suanda 30 35 yani inis yok hep cikis 6 sene gecmis araç yaslanmis ama inmiyor çıkıyor. Hala inecek hevesi var millette pahaliysa alma adam.sirf senin icin piyasami dusurcek. Eski piyasada satacak alan memnun satici aglayacak sonra arac fiyatlari yuksek alamıyorum diye. Yani eski piyasa fiyatindan veren sahis alici araci aldiktan sonra keriz diyecek ucuza kapattim araci diyerek ya kullanacak yada 10 20 fazla koyup satacak ? çakal dolu piyasa ? neyse düşmesini bekleyin. Duserse benim içinde iyi olur satar daha yüksegini alirim ama zorrrr.

Çok boş cevapların var senin.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hahaha yiyorsa tek tek ayni ildeki ilan sahiplerinin yanına gidip yüzlerine saydirin ?
Çok ayıp ve kaba bir cevap. Bu kafanın aynısı araba satıcılarında da var. O kadar emirbaki başlıklarla açıyorlar ki adamı suratına mendille b.bunny eldiveniyle şaplak atasın geliyor.

Piyasa serbest doğru ama hepsi o sitenin sarılığına aldanıp bu bu fiyatsa benimki de bu fiyat diyor. Kendileri şişirdikleri piyasada sonra arabayı satıp yenisinin pahalı olduğunu görünce de ağlanıyor.

O yüzden bir kıstas olmalı bir piyasa olmalı rekabet kurulu gibi biri arabalara değer biçmeli. Ama birileri de torpille bu birilerini ikna edip araba parasını şişirtmemeli torpille.
Araba olmayınca öyle oluyor. Ama olunca sende diyosun ulan bu arabanın herşeyi değişmiş, çıkma takılmış, canı çıkarılmış. bu 5se beniki 50. Sonra kimse almıyor. Zaten sitede 30 liraysa illaki alayım dedin mi 3 5 iniyorlar yoksa satılmıyor.

Toplum olarak birbirimizi gıdıklıyoruz.

Piyanist89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Çok ayıp ve kaba bir cevap. Bu kafanın aynısı araba satıcılarında da var. O kadar emirbaki başlıklarla açıyorlar ki adamı suratına mendille b.bunny eldiveniyle şaplak atasın geliyor.

Piyasa serbest doğru ama hepsi o sitenin sarılığına aldanıp bu bu fiyatsa benimki de bu fiyat diyor. Kendileri şişirdikleri piyasada sonra arabayı satıp yenisinin pahalı olduğunu görünce de ağlanıyor.

O yüzden bir kıstas olmalı bir piyasa olmalı rekabet kurulu gibi biri arabalara değer biçmeli. Ama birileri de torpille bu birilerini ikna edip araba parasını şişirtmemeli torpille.

Araba olmayınca öyle oluyor. Ama olunca sende diyosun ulan bu arabanın herşeyi değişmiş, çıkma takılmış, canı çıkarılmış. bu 5se beniki 50. Sonra kimse almıyor. Zaten sitede 30 liraysa illaki alayım dedin mi 3 5 iniyorlar yoksa satılmıyor.

Toplum olarak birbirimizi gıdıklıyoruz.

Neden kaba tabir olsn konuyu acan arkadas telefonda söyleyebiliyor bnde yüzüne soyleyin o zaman diyorum. Yapilmaz cunku kiminle karsilasacagini bilmiyorsn. Ayrica adam 1 trilyonda yazsa senin telefonda bisey soyleme hakkin yok. Millet aman dur simdi telefonla ararlar bisey söylerler diye tedirgin mi olsn. Ayip kaba olan sey varsa telefon acip aleyhine bisey soylemektir.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
EbHJuEAWoAEJWTV.jpg
EbHJviCXkAE9YHJ.jpg

castlerock

Asistan
Reaksiyon puanı
83
Konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara "Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları" isimli kitabı öneriyorum...