Araba mı alıyoruz yoksa uçak mı?

tarzzamani

Asistan
Reaksiyon puanı
35
2008 honda civic 120 olmuş doğanda haliyle piyasaya endeksli hareket edecekti. Tutupta 15 yazamazdı. Sıfır araç fiyatını bu hale getirenler utansın

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bu yıl içinde tekrar bir Hurda teşvik veya ÖTV indirimi olması lazım piyasa canlanması ve 2. el piyasasının biraz olsun toparlanması için.

Yüzde 15-20 ÖTV indirimi olsa yüzde 5'te KDV'den düşürür bu fiyat üsütüne yılbaşına yakın bayilerin ve araba firmalarının yapacakları kampanyalar ve araba alımlarında uygun kredi imkanı ile bir ihtimal araba sektörü canlanacaktır.
Şuan 220-230 bin TL bandında olan bir araç yüzde 20 ÖTV inidirimi alınca 180 bin TL bandında düşerse ve Fiazler 0.59- 0.89 arasında tutulmaya devam ederse piyasa canlanacaktır.
Veya orta halli 120-140 bin TL bandında olan araçlar 100 bin TL bandına yaklaşırsa güzel satışlar olacaktır. Millet 10 yaşında 150 bin kö arabaya 70-80 bin TL vereceğime az daha kredi çeker sıfır alırım kafasına girince bu ikinci elciler deli gibi fiyat kırmaya başlar bir daha...

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,358
unnamed.jpg

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bu yıl içinde tekrar bir Hurda teşvik veya ÖTV indirimi olması lazım piyasa canlanması ve 2. el piyasasının biraz olsun toparlanması için.

Yüzde 15-20 ÖTV indirimi olsa yüzde 5'te KDV'den düşürür bu fiyat üsütüne yılbaşına yakın bayilerin ve araba firmalarının yapacakları kampanyalar ve araba alımlarında uygun kredi imkanı ile bir ihtimal araba sektörü canlanacaktır.
Şuan 220-230 bin TL bandında olan bir araç yüzde 20 ÖTV inidirimi alınca 180 bin TL bandında düşerse ve Fiazler 0.59- 0.89 arasında tutulmaya devam ederse piyasa canlanacaktır.
Veya orta halli 120-140 bin TL bandında olan araçlar 100 bin TL bandına yaklaşırsa güzel satışlar olacaktır. Millet 10 yaşında 150 bin kö arabaya 70-80 bin TL vereceğime az daha kredi çeker sıfır alırım kafasına girince bu ikinci elciler deli gibi fiyat kırmaya başlar bir daha...
2020 yılı için bir ötv indirimi olmayacağını söylediler. Zaten bu artıştan sonra araç fiyatları bence bir süre daha düşüşe geçmez. Kışta bir nebze düşebilir.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
2020 yılı için bir ötv indirimi olmayacağını söylediler. Zaten bu artıştan sonra araç fiyatları bence bir süre daha düşüşe geçmez. Kışta bir nebze düşebilir.

Kim söyledi ?

Burda belli olmaz yok derler sonra bir bakarsın olmuş.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Kim söyledi ?

Burda belli olmaz yok derler sonra bir bakarsın olmuş.
Haberlerde görmüştüm kimin söylediğini tam olarak hatırlamıyorum fakat yetkili birisiydi. 2020 için ÖTV indirimi olmayacak denmişti. Kimin söylediğini bulabilirsem eklerim.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Ben nasıl araba alacağım, keşke satmasaydım Corsa'yı.. :mad:

Reaksiyon puanı
10,315
Sen kendi cevaplarina bak gerçekler isinize gelmiyor burada yok oyle boyle bos yapiyorsn konu boş cevabin neyisi dolu olsun
Valla biraz düzgün Türkçe ile yazabilmeyi denesen ya da bunu öğrenmeye çalışsan kimse sana "Boş" diyemez, Piyanist gardaşım. :)

BoranFırtınası

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Araç almak istiyorum ancak bu fiyatları gördükten sonra sanırım ancak Bis 126 gibi bir araç alabilirim.
4 kişilik bir aile için alacağım. Bu fiyatlar nedir böyle?

Ekli dosyayı görüntüle 105555

Ekli dosyayı görüntüle 105556

Hocam araba piyasası şu anda hiç ummadığınız kadar çok canlı araba al sat yapan kişiler çok doldu. Parası olan kişiler arabayı uygun fiyattan bağlayıp yüksek fiyattan satıyorlar ufak tefek ekstralarını tamamlayıp ufak tefek yine ek değişiklik yaparak. Yapmayanlar da var tabi sadece piyasa takibi yapıp uygun fiyata araba buluyorlar. Sonrasında zaten yüksek fiyattan satıyorlar. Ben de 6 ay önce 80'e almıştım araba volkswagen 1.4 2015 model 43 bin km şu anda fiyatları uçuk derece de arttı değeri baktığım zaman 125.000 TL civarı bir fiyat biçiliyor. İnternette görmüşsünüzdür zaten ikinci el arabalar sıfır araçlardan daha pahalı hale geldi :) umarım istediğiniz aracı alırsınız...

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Satıcı istediği fiyatı talep etme hakkına sahiptir, alıcı da alıp almama hakkına sahiptir.
Bunun adına da serbest piyasa ekonomisi denir.

Adamların 2.el Audi aldığı fiyata biz farını alıyoruz.
Neden çünkü ekonomimiz şahane milletimiz de zengin.
Avrupa bizi kıskanıyor ve hatta dünya bizi kıskanıyor.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Son kez uyarmak zorunda kalacağım, bu konu siyaset için yada bir karalama için açılmadı arkadaşlar. Kendi aranızda da tartışmanız içinde açılmadı, lütfen konuyu baltalamadan devam edelim.

Evet piyasa berbat durumda, ancak bu piyasa içerisinde ben bir tüketici olarak araç alamayacağımı düşünmeye başladım.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Tekerleri de iyiymiş. Yani bence tek lambadan iyidir...

Böyle giderse araba almayı bırak,yedek parçasını bile alamayacak hale geleceğim :(
Bazen tek tek yavaş yavaş toparlayayım diye düşünmüyorum değil.. Parçacı arkadaşım vardı sanırım benim.. @Dora Yapar mıyız öyle bir şeyler..

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Bazen tek tek yavaş yavaş toparlayayım diye düşünmüyorum değil.. Parçacı arkadaşım vardı sanırım benim.. @Dora Yapar mıyız öyle bir şeyler..
O toparlama işinde ustalaşırsan hayallerindeki/kimsenin yapamadığı arabayı bile baştan yapabilirsin :)

(Ehh...En azından piyasa düzelirse/daha iyi piyasaya sahip olan bir ülkede olursan...)

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
1593013192345.png

Sürekli aldığımız sarf malzemenin 3 yıl içinde (ki 3 yıl bile olmamış) artışını açıkça göstermek isterim. Aynı oranda bir tamponun fiyatının arttığını düşünürsek;

1593013695098.png

2012'den bu yana aldığımız sabit bir tampon. En büyük sıçramasını 2017-2018 döneminde yapmış.

Gözümün önünde ana kasa hariç üst tavanına kadar sıfırdan R12 yapıldı. İşçiliğini bilmemde malzemesi satın alacağınız kırık dökük R12den daha ucuza mal oldu.

Üstteki tabloyu;
" Böyle giderse düzgün bir araba almayı bırak,yedek parçasını bile alamayacak hale geleceğim." yorumu için paylaşmak istedim.

Piyanist89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Valla biraz düzgün Türkçe ile yazabilmeyi denesen ya da bunu öğrenmeye çalışsan kimse sana "Boş" diyemez, Piyanist gardaşım. :)
Konunun Türkçe ile ne alakası var ? O yazdigim içeriğe boş demiş. İşine gelmediği için tabiki. Türkçem iyi çok şükür sonuçta forumda takılıyoruz kalkıp resmi mi konusayim ? Neyse siz bu kafa ile araba alamazsiniz zaten bekleyin durun dusecek diye boş umutlar. Satan çatır çatır satıyor.

takerisk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
gerçekten bu fiyatlar ne araba desen Allah korusun bir kazada tek parça kalma ihtimali yok

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
gerçekten bu fiyatlar ne araba desen Allah korusun bir kazada tek parça kalma ihtimali yok
Çok haklısın, tek parçaya bölünmemek için bir araba için 100 bin liralara kadar çıkman gerekiyor geri kalanları neredeyse boş bir teneke.

Reaksiyon puanı
10,315
Türkçem iyi çok şükür
Konunun Türkçe ile ne alakası var? O yazdığım içeriğe boş demiş. İşine gelmediği için tabii ki. Türkçem iyi çok şükür. Sonuçta forumda takılıyoruz, kalkıp resmi mi konuşayım? Neyse siz bu kafa ile araba alamazsınız zaten bekleyin durun, düşecek diye boş umutlar. Satan çatır çatır satıyor.

Dünkü mesajında 10 hata vardı, bugün "Türkçem iyi" demene rağmen tam 14 hata yapmışsın mesajında. Hayır, bunu demesen, tamam deyip geçecem... De, diyemedim işte! :)

Piyanist89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Dünkü mesajında 10 hata vardı, bugün "Türkçem iyi" demene rağmen tam 14 hata yapmışsın mesajında. Hayır, bunu demesen, tamam deyip geçecem... De, diyemedim işte! :)
Harbiden şuanda senin forumda Türkçe konusman güzelde boş konuşuyorsun konu ile hicbir alakasi yok. Boş konustuktan sonra Türkçen iyi olsa ne olur olmasa ne olur. Hatirlatayim konu arac piyasasının yükselmesi !

Pie

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Bazı sitelerde Şahin vb. araba 10,000 TL felandırda 48,000 TL nedir?

kasım1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet araç fiyatları çok uçtu ama eski modelleri sağlam araçlardan temiz bulunabilirse mantıklı bir seçim olur. Eski astra ve vectra mesela düşünülebilir. 4 kişilik bir aile için ideal.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
bu fiyata marinboat tekne + motorunu alırsın üstüne takılacak paran bile kalır.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
50 bin tl yi ona vermek yerine 20 daha biriktirip bu güzel araca sahip olabilirsiniz hemde kazalarda ikiye bölünme durumuda yokEkli dosyayı görüntüle 105600
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben neden bir dönem şahinlerin 6-8 bin olduğunu hatırlıyorum.yanlış mı biliyorum anlamadım ama konuya yabancıyım haklısınız
Hdi motorun 268 binde olanına binilmez ki C5 in ne trim sesi çekilir ne de ön takım sorunları

kralloflu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
doğanlarda her zaman absürt fiyatlar var dı önceden de ortalama 7 bin tl iken 40 bin tl vs fiyatlar vardı,bu fiyatlar tofaşk çılar yüzünden oluyor hep,bu arada 2. el piyasası da evet çok pahalı zaten ,umarım fiyatlar bir şekilde düşmeye başlar