Araba mı alıyoruz yoksa uçak mı?

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401
Onun yerine Volkswagen Passat/Jetta alabilirsiniz.
Mercedes CLK alabilirsiniz.Bir sürü model var.
haklısın pasat güzel araba.ben pek anlamam ama ciddi soruyorum o araç neden 50 bin ti?ekstra bir özelliği mi var motoru falan mı değişmiş daha iyisi ile?

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Moralini bozim mi iyice ne dersin sevgili adminim?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
haklısın pasat güzel araba.ben pek anlamam ama ciddi soruyorum o araç neden 50 bin ti?ekstra bir özelliği mi var motoru falan mı değişmiş daha iyisi ile?
Yok.Süper araba 1.6'sı diğer arabaların 2.0'na kafa tutar.Çok iyi.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ha birde spor seven varsa Mazda RX-8 var.
Ama araba Wankel Motor.Her usta bakamaz o motora.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
1 tane kendine alıyosun 2 tane devlete alıyosun 1 tane de bu çakallara alıyosun. Ondan böyle.

nevdar_1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar; siz ciddi ciddi bu fiyatları görünce “Gayet normal” mi diyorsunuz ya cidden? Benim amcam galerici, amcamın eski ortağı ayrı galerici, babamın bir sürü galerici arkadaşı var, babam sürekli galerilerden araba takaslar; ben böyle fiyata bu tip bir araba satıldığını ne gördüm, ne de duydum. Tamam adamlar bu fiyatları yazmış olabilir ama, hani bu fiyatlara alan nerde?
Bizim de canımız Mercedes C180 Amg 2011 Otomatiğe 250 istiyor ama veren yok. Piyasası belli, gideceği max 220; o yüzden 225 diyoruz, 220’ ye düşüyoruz çekle vs. Ha peşin alırsa 200’ e bile düşer. Akıl var mantık var, “Dolar artmış.” Canım kardeşim, sen ne zamandan beri 2. el aracı, hele ki “Doğan”, “Şahin” gibi bir aracı, dolarla alıp satar oldun? Yapmayın Allah’ ınızı severseniz; ne bu, Jaguar falan mı? Komiksiniz cidden.
@Konuyu açan arkadaş: Haklısınız, insanlar Corona’ dan stres yapmaktan kafayı yemiş olsalar gerek, bu fiyatlara bu araçlar satılmaz, yani en azından bilgili birisi bu fiyatlardan böyle araçları almaz.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Satmayacak olan adam bilerek ilana yüksek fiyattan koyuyor. Sonra bunu gören bir arkadaş ''Lan bunun arabası 70k ediyorsa benimki 76k eder'' diyor. Piyasa otomatikmen yükseliyor. Bunların denetlenmesi lazım bence

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Ha birde spor seven varsa Mazda RX-8 var.
Ama araba Wankel Motor.Her usta bakamaz o motora.
Bayılıyordum ben o arabaya yakıtı içiyor gerçi ama olsun. Araba devri 4500 den sonra vahşileşiyor resmen.
2 sene önce TR de pertlerini 70 80 aralığına satıyorlardı ( Basıp basıp sağa sola vuruyorlar )
Almanya da 2000 euro idi :(

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Bayılıyordum ben o arabaya yakıtı içiyor gerçi ama olsun. Arabanın devri 4500 den sonra vahşileşiyor resmen.
2 sene önce TR de pertlerini 70 80 aralığına satıyorlardı ( Basıp basıp sağa sola vuruyorlar )
Almanya da 2000 euro idi :(
:)

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Ben anca bisiklet alabildim mis gibi ayağımı yerden kesiyor :laughing: Bu arada gerçekden piyasa çok kötü 2010da babam şahinimizi 4bine anca satmıştı otomatik full benzinli corsayı 31.500 almıştı. 2016dada benzinli sıfır full otomatik Skoda yetiyi 70bine almıştı. Şimdi gerçek den piyasa çok kötü. Bide biz gençler yeni yeni mezun olduk iş güç buluyoruz kimimiz bulamıyor tabi insan hevesleniyor yeni araba almaya gözümüz yükseklerdede değil ama malesef hevesimiz bi müddet daha kursağımızda kalacak gibi bisiklete devam :). Umuyorum ki ama en yakın zamanda her kim başta olursa olsun ülkemin ve insanlarımın iyiliği için ekonomi toparlanır ve alım gücümüz yükselir.

nevdar_1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hakkaten güzel araba da afedersin, “Kıçı” yerden kalkmıyor be kardeşim. Yani bunu söylerken kastım; “Araba hızlı değil.” demek değil, aksine gereğinden fazla hızlı da, inerken- binerken çukura mı giriyon, mezara mı; belli değil. Bizim Mercedes dd buna benziyor. Tamam anlıyorum, yol tutuşu vs falan iyi olsun diye böyle yapıyorlar çoğu arabayı da, keşke biraz da bizleri düşünseler ve yüksek arabaların kullandıkları teknolojileri geliştirseler de kullansalar. Yani tamam, kalkıp da “Gökdelen kadar yüksek yapsınlar.” demiyorum ama ne bileyim yolda giderken görmesen, kazayla da accık büyük bi taş olsa arabanın altı değiyor. Kaldırımın kenarına park edemiyorsun dar yollarda; bilemiyorum, bana görüntü ve donanım açısından zevk verse de işlevsellik açısından pek kullanışlı gelmiyor. Bunu alacan, garaja koyacan, millete hava atacan, arada da düz ve boş bi yolda 1-2 turlican; hepsi bu.
Fazlası; cebine de, bedenine de, arabana da yazık eder. ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
o bişey mi? 200K açılışla:

dikkat! bu 131 orijinal italyan olanı sokakta gördüğün tofaş değil! cins cins cevap vermeyin...

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
3-4 yıl önce iPhone XS alacağımıza bunu alırız diyorduk..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Peki bunu devlet denetlemeye alamaz mı?

Denetlemeye Alamaz...
Bu işler arz talep meselesidir Serbest piyasadır. Ben istersem aramımı 999999999 TL'ye koyarım devleti ne bağlar. Sende almazsın olur biter.
Ama ben normalde 20 bin TL etmeyecek arabayı 50 bin TL'ye koyuyom ve günde 10 kişi arayıp 47 verem 48 verem diyor ve 2. gün 50 bin TL ye araba satılıyorsa devlet ne yapsın.

Bu fiyatların düşmesini istiyorsak ikinci el araba almayacaz. Herkes aç gibi araba arıyor ve alıyorsa piyasa yükselmeye devam eder.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ekonomi bok gibi alışın daha beter olucaz.
Bu ekonomi biz akıllanasıya kadar düzelmeyecek.
Fırsatçılıkla alakası yok bunun. Sen bir araba sattığında 1 gün sonra alacağın araba zam yiyor alamıyorsun arabayı.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Geçenlerde Instagram'da gezerken takip ettiğim sayfada şu postu gördüm;
Screenshot_1.png

Son zamanlarda aracını satmak istemeyen Sahibinden'e koyuyor :) Birde emekli öğretmenden ayrıntısını eklemeyi unutmamış, sonuçta memur arabası olunca değeri 5'e katlanıyor ?

nevdar_1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
dikkat! bu 131 orijinal italyan olanı sokakta gördüğün tofaş değil! cins cins cevap vermeyin...[/QUOTE dedi ki:
Ben zaten videoya bişe demedim. Senin yorumuna dedim. Biz burda öyle uç noktalardaki araçları konuşmuyoruz farkındaysan. Kaldı ki bunu konuşacaksak eğer; dünyanın en pahalı aracıyla söze başlamalıyız. Oysa biz burda, sıradan vatandaşların alabileceği sıradan arabalardan bahsediyoruz, bilmem idrak edebildin mi? İlla insanı çileden çıkaracaksınız; asıl sen yazmak için cins cins yazma.

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Tayyip babanın el atması lazım yoksa millet katil olacak artık. Araba alamıyoruz bunlar yüzünden. Hurda broadway bile 17-18 arasına ilana veriyorlar ayıptır ya. Adam takla atmış arabayla airbag açmış arka ve önlü sağlı sollu bütün çamurluklar pert olmuş ezilmiş göçmüş resmen 100 bin yazmışlar caddy'e yazık günah arkadaş ya.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Peki bunu devlet denetlemeye alamaz mı?
İnsanın eline bırakılınca, adam hasar/kaza kayıtlı külüstüre 40 lira istiyor. Aynı aracın sorunsuzunu 30'a koyan doğal olarak 50'ye çekiyor. Herşeyin başı da "sahibinden" Teknolojiyi çok yanlış anlıyor ve kullanıyoruz.

Beyaz eşya alırken, mobilya alrken nasıl ki dükkanlara gidiyorsak bu işi de galerilere bırakmak zorunlu olmalı bence. Galeriler ekspertiz gibi çalışmalı. Araç başı maks kâr limiti olmalı. Zaten herkes onlardan alacağı için piyasa da sabitlenir, hem her aracın sıkıntısı yerinde gözlemlenir, araba başı kar oranı belirtilirse ona göre de iş yapmaya büyümeye düzgün adaletli şekilde devam ederler.

10 saniyede düşündüğüm bir fikir. Türk halkı olarak birbirimizi öpmeyi çok seviyoruz.

---------------------

Kendimden örnek 2 sene önce baktığım bir hyundai modeli, 18 bin tl az boyalı az değişen az hasarlı şekilde piyasdaydı. İyileri ise 30 liraydı.

Şimdi 30+ bu boyalı km yüksek hasarlı araçlar var. Eskiden 30 lira olanlar ise şuan 60 milyar.