• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Araba Anahtarı Sorunu!

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Arkadaşlar bizim arabanın yedek anahtarı çalışmıyor. Arabada immobilizer kilit sistemi olduğu için kapıdan açıp arabayı yedek anahtarla çalıştıramıyorum. Bu immobilizer anahtarının yeniden kodlanması mı gerekiyor?

Evet yeniden kodlattırman lazım... Ayrıca servise gidince fiyatını görünce, seni arkandan tutacak birini götür. :D

Evet yeniden kodlattırman lazım... Ayrıca servise gidince fiyatını görünce, seni arkandan tutacak birini götür. :D

Yapma ya :D Sadece serviste mi kodlanıyor? Otobüste giderken immobilizer anahtar tamiri felan yapılır tabelası felan gördüm orada yapmazlar mı acaba :D

Korsanı bilmem yapılıyormu bilgim yok ama servisler yapıyor git bi çaylarını iç. :D

Çaylarını içerim ama bütün renault bayilerinin çaylarını ödeyecek fiyat ödemeyim sonra :D

O yedek anahtarsa neden asıl anahtarın işini yapamıyor garip doğrusu:D Kodlatman lazım bellki ama fiyat konusunda yüksek bişi isteyebilirler heralde-emin değilim ama neyse-..

Yedek anahtarın lambası yanıyor fakat açmıyor :) İnternetten araştırdım immobilizer anahtarı kodlayan yerler var ama fiyat konusunda bir bilgi edinemedim :D

En son Renault için hatırladığım fiyat 1000 lira civarındaydı. Kasko varsa beleş halledersin. Ama kasko bozulmuş olur haberin olsun.

ülen yedek anahtarı da hiç denemedik ha :D

yarın bir deneyeyim :D

Mercedes'lerdede öyle bir sorun var yedek anahtarı tanımıyor başımıza gelmişti bir kere :D

Benim arabanın 2 anahtarı da oluyor. Hyundai Getz :)

Bizim ki de çalışıyor. Arabayı kaçırırken kullanıyorum, ordan biliyorum :D

yedek anahtarın çalıştırması lazım o zaman sorun onların sen niye dert ediyorsun ki! onlar çalışmayan yedek anahtar verdiyse git yenisini iste.

Yedek anahtar arabayı çalıştırıyor ama diğer anahtar ile kapıları otomatik açman gerekiyor. Yedek anahtar sadece kapıları otomatik olarak açmıyor. Otomatik açmayınca immobilizer devrede olduğundan araba çalışmıyor.

Yedek anahtar arabayı çalıştırıyor ama diğer anahtar ile kapıları otomatik açman gerekiyor. Yedek anahtar sadece kapıları otomatik olarak açmıyor. Otomatik açmayınca immobilizer devrede olduğundan araba çalışmıyor.

kapılar kilitliyken düğmeyle değil anahtarla kapıları aç...
Eski usul ama :)
Sonuçta arabayı çalıştırıyormuş :flowers:

Evet bende duyunca şok oldum korsanını yaptırdım 100 tl ye 1 hafta sonra çalışmadı sonra gittim orjinalini yaptırdım artık 580 TL ye Toyota servisinde

araba:2005 Corolla SOL(ful)

Bide arkadaşlar bilginize kaskonuzda dahil ettiyseniz kaybettim diye gidiyorsunuz yedek anahtarı ücretsiz yaptırıyorlar yani kaskodan

bende öyle yaptırdım yoksa 580 tl vermezdim :)

İlk defa böyle birşey duydum. Bizim arabanın yedeği de orijinalinin aynısı. kumandası üzerinde. merak etme gerçi şimdi çoğu anahtarcı o immobilizer'i yapabiliyor. eskidendi o taa yurt dışından anahtar gelmesini bekle falan.

Bide arkadaşlar bilginize kaskonuzda dahil ettiyseniz kaybettim diye gidiyorsunuz yedek anahtarı ücretsiz yaptırıyorlar yani kaskodan

bende öyle yaptırdım yoksa 580 tl vermezdim :)

Bende de sorun yok opel astra v.s opel corsa :)

Şüpheye düşmüştüm şimdi indim arabaya hem kapıları açıp kilitliyor hem de arabayı çalıştırıyor :)

Bu arada sen lambası yanıyor demişsin de belki pil zayıflamıştır lambayı yakacak kadar vardır da sistemi çalıştırmıyordur.... bir ihtimal

kapılar kilitliyken düğmeyle değil anahtarla kapıları aç...
Eski usul ama :)
Sonuçta arabayı çalıştırıyormuş :flowers:

Anahtarın teki babamda duruyor tekini de ben kullanacaktım. Kapılar kilitliyken kumandayla açmazsan çalışmıyor araba :) illa kumandayla açacaksın kapıdan açtığında çalışmıyor sorun bu :)

servise gidersen bir sor niye yaptınız bu anahtarı diye.

immobilizer anahtar yapan yerler var serviste ortalama 400-600 lira arasında uzaktan kumandalı anahtar yapıyolardı. Ama yedek anahtarını iyice bi temizle istersen birde öyle dene. Aynı sorunu bende yaşamıştım. Araç ne ki?

keyless-go sistemli araçlarda maalesef anahtarı kaybettiğinizde hiçbir şekilde çalıştırma şansınız yok. hatta yedek anahtar/kart bulup sokacağınız yer bile yok:D dikkatli olun.

Araba 98 megane en iyisi immobilizer tamiri yapan yere gidip garantili yapıyorsanız yaptırayım derim :D

ben biliyordm citroen de immobilizer kitlendiğinide 3 kere kontagı acıp kapadık öle dedi servis araba basladı calısmaya

O fiyatata bir hacı murat alınır yahu.:D

Arkadaşlar hala bu konulardan müzdarip insanlar görüyorum. Yardım çığlığı ile yardım bekleyen insanlar var. Görünce gerçekten üzülüyorum. Anahtarımı kaybettim bende. Sizin gibi internette çok araştırdım nasıl yapabilirim diye. Servisi aradım doğal olarak tabi ama verdiği fiyat fahiş geldi bana. Arabanın bakımlarını yaparım dedim. Anahtarcı araştırdım tavsiye üzerine bir yere gittim. Çok da umudum olmasa da tamam dedim yapabiliyorsan yap. Gayet kaliteli işçilik ve uygun fiyata. Servis için ayırdığım ücret ile de bakımları yaptım. Yardımcı olacaksa link verebilirim. Birine yardımcı olacaksa bile yeterli. Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve İstanbul Oto Çilingir Hizmetleri

Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar hala bu konulardan müzdarip insanlar görüyorum. Yardım çığlığı ile yardım bekleyen insanlar var. Görünce gerçekten üzülüyorum. Anahtarımı kaybettim bende. Sizin gibi internette çok araştırdım nasıl yapabilirim diye. Servisi aradım doğal olarak tabi ama verdiği fiyat fahiş geldi bana. Arabanın bakımlarını yaparım dedim. Anahtarcı araştırdım tavsiye üzerine bir yere gittim. Çok da umudum olmasa da tamam dedim yapabiliyorsan yap. Gayet kaliteli işçilik ve uygun fiyata. Servis için ayırdığım ücret ile de bakımları yaptım. Yardımcı olacaksa link verebilirim. Birine yardımcı olacaksa bile yeterli. Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve İstanbul Oto Çilingir Hizmetleri
çok teşekkür ederim hakan anlattığın gibi tecrübesi işi çok beğendim. Hayırlı akşamlar