Apple'ı Aslında Neden Seviyoruz?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
hava atmak icin apple aliyoruz. fandroidciler ne diye. galaxy s3 htc one x ve + sony xpreia s vs vs son cikanlari aliyor onlarin donanimi daha iyi degilmi apple dan ozaman hava atacak konu nerde
kandirmayin kendiniİzi apple seviyoruz tasarim guzel stabilite guzel guncelleme cikiyor tarihi 3gs bile. hala piyasa telefonlarindan ust duzeyde
android 4 cekirdekli 1 gb ramli telefonun yaptigini iphone 600 hz 350 mb ramli telefonu bile yapiyor
jilbreak seviyoruz. her oyun program her versiyon her cihaz da kullanabiliyoruz
programlar kaliteli cok asiri reklam yok. virus yok. bankacilik islemi gozun kapali yaparsin
yazilimin basitligi ve kullanisli olmasi. apple da takilma gorulmemistir kitlenme gorulmemistir daha cok sayacak seyler var da neyse

diyecegim o ki hava atmak istemiyorsaniz t10 kullanin samsun galaxy s3. htc one x sony alipda ben hava atmiyorum demeyin hadi iyi geceler

__L__

Asistan
Reaksiyon puanı
3
üniversite ortamındayım o kadar kullanan gördüm bitanesi de çok performanslı demedi hepsi havalı diyor daha ne olsun.

Demek ki apple'ın Türkiye satışlarının yarısı sizin üniversiteyeymiş.. Çok başarılı bir analiz yapmışsın tebrik ederim..

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Apple, aynı şekilde amerika dışında başka bir ülkenin markası olsa bu kadar popüler olabilirmiydi diye düşünmeden edemiyorum :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Yaşlı bir amcanın yanıma yaklaşıp "evladım şu numarayı kaydeder misin, ben beceremiyorum" diyerek iphone 4 uzattığı gün, iphone benim için bitmiştir. metrobüste herkesin alnının hizasında tutup kurcaladığı bir telefonu, isterse içinde uzay teknolojisi barındırsın elime almam. tamam lan iphonun var. :P

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaşlı bir amcanın yanıma yaklaşıp "evladım şu numarayı kaydeder misin, ben beceremiyorum" diyerek iphone 4 uzattığı gün, iphone benim için bitmiştir. metrobüste herkesin alnının hizasında tutup kurcaladığı bir telefonu, isterse içinde uzay teknolojisi barındırsın elime almam. tamam lan iphonun var. :P
bu soyledıklerınızden oncesınde de kullanamamıs olması lazım garıb ..

free_agent

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Apple yenilik yapar o yüzden sevilir ancak aynı zamanda parayı düşündüğünden bütün özellikleri birden kullanmaz o yüzden sevilmez.Samsung taklit eder o yüzden sevilmez ama olan teknolojiyi sonuna kadar kullanır o yüzden sevilir...

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
0,2mm 'kim neresinde ölçmüş biçmiş bilmiyorum ama, evet One S'ten 0,2mm daha ince iPhone 5. Ne büyük başarı. :)

Apple neden seviliyor, çok feci bir soru.
Öncelikle kitlelere bölmek lazım. Hem ABD'de, hem Türkiye'de sırf popüler oldu diye yıllardır iPhone kullanan sürüsüne insan var. Bunun yanında, sürekli Apple tercih eden ve Apple ürünlerine aşina insanlar da var, hepsi için ayrı ayrı yanıtlamak gerekir bu soruyu.

Lakin öncelikle Apple'ın pazarlama faaliyeti olmadığı nasıl yazılabildi, merak ediyorum, çarpılır vallahi adam bunu yazarken. :) Apple başlı başına dünyanın en başarılı pazarlama şirketidir, rahmetli Steve de dünyanın en iyi icatçısı buluşcusu osu busu değil, dünyanın en iyi pazarlamacısıdır.

Apple neden popüler diye bakmak en doğrusu sanırım, zira sevilmek başka bir konu, ne ölçülebilir ne tartışılabilir. Bugün smartphone pazarında payı %20'ye düşen bir markadan bahsediyoruz unutmayın. :)

1. Kullanımı kolay. Herkes smartphone kullanamaz arkadaşlar, yok böyle bir insan nesli. :) Zamanında İstanbul'dan örnek vereceksek bir dönem cadde gençliği farklı diye bir anda SE P serisi cihazlara yönelmişti, acayip havalılardı herkes 8850'lerde kalmışken, sonra ne oldu? Hepsi satmak zorunda kaldı zira kullanamadılar. :) Apple bunu kırdı, son derece basit, işlevleri de kısıtlı bir cihaz sundu. Tam bir Amerikan telefonudur iPhone ve ABD'de popüler olduktan sonra Dünya'da olmamanız için bir neden yok. ABD'de de kural basit olmaktır. Kırmızı-Yeşil yaya ışıklarında WALK/STOP yazan ülkedir ABD. Otomobillerin dış dikiz aynalarında "Cisimler aynada göründüklerinden daha yakındadır" uyarısı olan ülkedir Amerikan. Mikrodalga fırınınızda evcil hayvanınızı ısıtmayın yazan ülkedir Amerika. Burada iPhone gibi telefon iş yapar.

2. Tarz sahibi. Şunu kabul etmek lazım ki, Steve Jobs'ın bile Sony'den arakladığını itiraf ettiği Apple tasarımları, şık tasarımlar. iPhone5 hariç bütün iPhone'lar çok güzeldir, 5 de sadece proporsiyondan kaybediyor. Bu da önemli zira insanların 7/24 yanlarından ayırmadıkları bir üründen bahsediyoruz, tarz önemli.

3. Bir kere zincirleme reaksiyon başlarsa, kolay kolay durmaz. Bu kadar popüler olduğu için binlerce kapak o bu bkpüsür iphone için daha fazla bu fazla çeşit nedeniyle yine iPhone tercih edenler derken etc etc..

4. Hiç bir teknoloji geliştirmeden, mevcut teknolojileri harmanlayıp kullanıcıya güzel bir şekilde sunmakta inanılmaz başarılılar. Bunun ötesi yok. Bugün iOS5 ile gelen notification bar'a "off harika yaa adamlar yapmış abiii" diyen bir sürü insan var. Pazarlama budur.

Gel gelelim bazı, diğer şeylere..
Efendim KIES ordan burdan bağlanmıyormuş bozukmuş..
samsung'un derdini samsung'a anlatacaksın. koskoca bir android platformuna bağlayamazsın konuyu.

Android cihazlar sonunda yavaşlıyormuş.
Bilip bilmeden Windows'a b*k atmanın yeni hali bu da. Windows dışında hem veritabanı sunucusu olabilip hem Bluray izlenebilen başka kaç işletim sistemi var? Gırtlağına kadar özellik dolu, sen de bunları kullanırsan şişer elbette.
Kız arkadaşımın desire s'i ki bir amiral telefon değildi, çatır çatır çalışıyor hala. Neden? Az kulalnıyor çünkü, ot bok widgetlar öyle böyle romlar onlar bunlar kasmıyor.
iPhone'un Android'in 10'da 1'i kadar özelliği var mı? Kullanırsın kullanmazsın beğenirsin beğenmezsin. LITE olan ürün, şişmez, bu kadar basit. 5 yıldır aynı ana ekranı kullanıyor adamlar, bir tane ekleme/yenilik gelmedi. Neyi şişsin, alette bir numara yok ki? Çıktığı günden bugüne eklenen özellikleri yazsak ne tutar şurada?
Kötülemek için söylemiyorum bunları, ben bir çok insana iPhone önermişimdir kullanım şekillerine bakarak, ancak bu yazdıklarımdaki doğruları değiştirmez. iOs, Android'e göre çok boş bir sistemdir.

4 çekirdekli 1GB RAM'li One X'in yaptıklarını iPhone 5 bile yapamıyor, gelsin 600mHz'li hangi iPhone yapıyormuş bir görelim bakalım.
Sizin etrafınızdaki veya sizin kullanımızdaki Android telefonlar kısıtlı kaldı diye, dünyayı kendi çevrenizden ibaret sanmayın.
Biz 2006'da Geo-Tagging yapıyorduk, 3GS ile mi ne gelince iPhone kullanıcıları ilk kendilerinde zannettiler. Olay bundan ibaret.

One X ısınmadı diye insan mevcut,
iPhone'un takıldığını da onlarca kez görmüştür bu insan. Tekrarlamakta fayda var, Dünyayı kendi çevrenizden / kullanımınızdan ibaret sanmayın.
Hoş, her konuda türk insanının problemi bu ama, burada da değinmeden edemiyor insan.

Okudukça gülüp ne diyeceğimi şaşırıyorum.
3GS piyasa telefonlarının üzerindeymiş.
3310 hepsinden daha stabil, ne olacak şimdi? :)

Apple'dan nefret edilmesinin sebeplerine gelirsek.
Türkiye'de özellikle, maddi açıdan bir kedi-ciğer-mundar durumu olduğu kesin. Bu nedenle sevmeyen çok insan var.
bir diğer sebep te, fanboi'lar. Bütün dünyada da bir numaralı sebep bu.

Reaksiyon puanı
189
Apple'ı işimi aksatmayacak ve her zaman iyi çalışacak ürünler sunduğu için seviyorum. Kendi işime yarayan birkaç madde ile;

- Elektro gitarımı garageband ile kullanıyorum ve windowsdaki gibi gecikmeler yaşanmıyor.
- Kod yazarken çalıştığım program asla ağırlaşmıyor. Bir sürü uygulamayı aynı anda kullanmama rağmen sistem performansı tepelerde geziyor.
- iCloud ile işletim sistemimin temel uygulamaları ve iPhone'un temel uygulamaları birbirine entegre olarak senkronlu ve birinden yaptığım değişiklik hemen diğer cihazıma da geliyor. Açıkçası bu platformdan vazgeçmek istemiyorum.
- Adobe Master Collection windowsdakinden daha iyi çalışıyor.
- Mission Control gibi mükemmel bir masaüstü yönetim sistemi var.
- Terminal windows ailesinin command prompt'undan çok daha iyi.
- Sistemi özelleştirebilecek bir sürü yazılım mevcut.
- OS X yazılımcılar ve müzisyenler için biçilmiş kaftan.

Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey...

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
apple denince neden insanların aklına iphone falan geliyor hemen. Yahu kardeşim 90 larda mac aldık ofise. Grafik tasarım amacı ile. Belki inandırıcı gelmeyecek ama bir fiil o makine çalıştı. En son 2000 lerde değiştirdim. Ne baştan kurulum gerçekleşti ne bir şey. Sadece clean programı ile temizledik. Stabilitesinden asla ödün vermedi. Şimdi bir pc alsaydım en az 5 defa revize etmek zorunda kalacaktım. Ben onu bunu bilmem. Adamlar kaliteli ürün yapıyor. Hani ev kullanıcısı vs için biraz fazla gelebilir ama cidden asla yarı yolda bırakmadı beni. İşte bu yüzden apple.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ben bu kadar taraflı bir haberi yerli yabancı hiçbir teknoloji sitesinde okumadım. ancak fandroid yorumlarında bu kadar taraflılık görürsün.

tek bir örnek veriyorum, ben galaxy s sahibiyim, güncelleme alamıyorum, kies windows'ta itunes'dan kat be kat sorunlu, cihaz orta karar bir iş yaparken çağrı falan gelse kilitlenebiliyor vs. daha tasarım unsurlarını plastiğinin kalitesini falan söylemiyorum bile. daha yeni modeller de alacak bile olsa güncelleme bekliyor, yazılım sürümü en fazla iki kere artınca donanımları ne olursa olsun ekran geçişleri bile takılmaya başlıyor. ondandır ki bir android kullanıcısı yeni bir android telefon gördü mü ilk ekran geçişlerine bakar sağa sola kaydırır. ilk yaptığı iş budur dikkat edin. şimdiki android telefonlar da en fazla 1,5 sene sonra benim telefonumun şimdiki haline dönüyorlar, android böyle bir yazılım oldukça da dönecekler.

çünkü neden? arayüz tecrübesi önce gelir. telefonun 4 çekirdiğini birden son frekans hızına zorlayacak uygulamaya gelene kadar her uygulamada arayüz esnekliği öncelik taşır.

diğer yönde bakıyorum arkadaşımın iphone 3gs'sini birlikte güncelliyoruz ve tıkır tıkır çalışıyor. kaç senelik o telefonun arayüz akışkanlığı bile "apple almasam alırdım" dediğim note 2'den daha iyi. onun yaptığı herşeyi yapar mı? yapmaz, yapmasın zaten, kimsenin dizüstü bilgisayarı tableti vs yok mu 4 senelik telefona bel bağlayacak.

siz bu kadar şeye hava atmak diyorsanız tebrik ediyorum sizi.

gözlerinizden öperim.

apple kullanıcıları güncellemeyle uğraşmıyor çünkü yeni bir sürüm çıkınca yeni bir telefon aldırtıyor :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Telefonlarda Aple=windows , Android=linux biri kapalı diğeri açık geliştirilebilir.Konuya gelince elma firmasını günahım kadar sevmem hele o Reklam taktikleri midemi bulandırıyor yok kaçbin feet ten düşen iphone ekranı bile çizilmedi yok iphone 5 görüntüleri başına sızdı yok tasarımlar barda unutuldu saçma sapan ipe sapa gelmez Reklam kokan hareketleri ayrıca çok pahalı oluşu ve ayrıca iphone cilerin yuzdelik dilimlere böler isek %60 ından fazla insanın hava atmak için alıp telefon ve sms dışında Hiçbir özelliğini kullanmaması gibi ıvır zıvır lar biz elma firmasını değil teknolojiyi seviyoruz .Ayrıca ben syimbianciyim ne elma ne Android kullanıcısıyim ama çok param olsa idi hem Android ki hemde ios lu bir telefon alırdım sıra ile kullan ayrıca bu fan olmak durumu konuyu cılkından çıkarmış gören o firmalar da hisseniz var zannedecek yada doğruyu söyleyin siz bu firmaların departmanlarındami çalışıyorşunuz .

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Seveni *severler, *seveni severler diyoruz biz kısaca :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sen resmen ellerini yormuşsun brader. sen takmışsın androide git bi elini yüzünü yıka kendine gel
samsung s kullanıyorum demişsin bendede apple vardı çöpe attım haberin olsun samsung bu işte uzamandır telefon tartışırken yazılım anlatıp durma sadece.

kadirhemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ülkemizdeki Apple tutkunluğunun tek sebebi hava atmak.. başka birşey değil.. bir iphone 4 kullanan arkadaşıma "4G'si nasıl" diye sorduğumda, "çok iyi yaa mükemmel çalışıyor" demişti... sanırım daha diyecek birşey kalmamıştır :)

Kesinlikle haklısınız, iphone kullanan insanların %60 ı belki de daha fazlası telefonun hiç bir özelliğini bilmiyorlar. İphone 5'e 3500 lirayı gömen insanlar da buna dahil.

Nerden başlasam bilmiyrum ama öncelikle söylemek istediğim şey apple'ın çalışma mantığı nortona benziyor. Ürünü ne kadar kısıtlarsam o kadar güvenli ve stabil olur. İphone dan bi telefon rehberini dışa aktarmak için yırtınan bi sürü insan biliyorum. 1500 lira verip de 3g alan iki arkadaşım birbilerine bi müzik dosyası atamıyorlar. Neden? Para verip itunes dan indirsinler.

Apple kesinlikle reklam gücü ve markalaşma konusunda lider buna kimsenin itirazı olacağını zannetmiyorum. Iphone, Iphone 3g ve Iphone 3gs modellerini yanyana koyun ve özelliklerini karşılaştırın. Aralarında o zamanki ödedikleri parayı hakedecek ne var?

Dünya genelinde baktığımızda androidin kullanım oranı daha fazla, ama türkiye genelinde baktığımızda %60 ların üzerindedir. Bunun sebebi de marka takıntısından ve bir telefonla hava atabileceklerini sanmalarından kaynaklanıyor.

Geçen gün arkadaşla tartışıyoruz ve bana apple ın iyi yanlarını anlatmaya çalışıyor;

1. Apple androidden daha stabil çalışıyormuş.!

Hepi topu çıkan uygulamalar 4-5 cihazda kullanılıyor. Ve stabil çalışma testleri de %100 daha kolay. Eğer bu şartlarda hala stabil çalışan bir telefon yapamıyorlarsa çektirip gidebilirler :)

Android durum böyle değil işte, çıkan uygulamalar yüzlerce değişik modelde kullanılıyor. Ve doğal olarak da uyum sorunu oluyor. Ki bu şartlarda bile başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

2. Güncelleme geldiğinde bütün telefonlar alıyormuş androidde alamıyormuş.

İos kullanan bütün cihazlar (ki zaten 3-5 tane) zaten apple ın bünyesinde üretilen kendi cihazları. Hepsine güncelleme gelmiş olması büyük bir olay olmasa gerek.

Bi çok elmacı arkadaş yazdıklarıma kızacaktır muhtemelen ama şunu sormak istiyorum;

İphone 5 3500 TL yi hakedecek bir telefon mudur?
İphone 5 beklenenleri karşılayabildimi?

Galaxy s3 ile İphone 4s i karşılaştırdığımızda herkesin dilinde şu vardı; iphone 5 çıksın da o zaman görücem ben onları. Eee iphone 5 çıktı ve hala galaxy s3 ü geçebilmiş durumda değil ki hadi geçtiğini düşünelim, 2000 liralık fark kadar mı geçti?

Not: Evet android kullanıyorum :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Apple'in pazar payi %20 ye dusmus niye seviliyomus? Adamlarin 5 telefonu var karsisindaki firmalarin yuzlerce cesidi var. Onemli olan satis ve kar payidir. Buna baktigimizda Apple solluyor hepsini :)

iPhone 5 3500 TLmis yalnizca Turkiye'de boyle. Android cok stabilmis hadi canim sizde en basit ornek forumda ki galaxy s3 konusunu okuyun her turlu sorunu yasayan mevcut. iPhone 5 S3u gecememis ac bak test sonuclarini zeka kupu arkadasim. Apple: Fandroidlerin Korkulu Rüyasi yakinda sinemalarda...

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
işin içinde imac ve macbook varsa her türlü sevilir. Hele ki yeni imac olacaksa ayrıca sevilir :) ama uzaktan sevmek :(

kadirhemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 5 3500 TLmis yalnizca Turkiye'de boyle.

Ben türkiyede yaşadığımızı zannediyordum yanlışım olduysa affola, o yüzden türkiyedeki fiyatları örnek verdim... :blink:

Android cok stabilmis hadi canim sizde en basit ornek forumda ki galaxy s3 konusunu okuyun her turlu sorunu yasayan mevcut.

İşte apple sevenlerin ortak sorunu körü körüne seviyorsunuz elmayı, daha ne yazdığımı bile okumamışsınız ki. Benim yazımın herhangi bir yerinde anroid çok stabil diye bir cümle varmı? Aksine iphone'un stabil olduğunu yazdım..

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
ki iphone kullanıpta arayüzüm takıldı geçişlerim yavaşladı diyen insan tanımıyorm...

Yorumu okurken güldüm. :D Çok uzakta değil bak birazcık yukarıda :D

Benim basimada buna benzer bi olay geldi.Kuzenimin iphone nun da takilma problemi vardi.Ben Almanyada yasiyorum.Bize en yakin applestore 40 km uzakta ingolstadt da.

https://www.google.com.tr/search?q=iphone+takılma+sorunu

Kanaatimce pek fazla insan tanımıyorsun. :) Babamın iPhone 4S i var. Arada kullanıyorum. Bir keresinde öyle bir takıldı ki kaldı öyle geri tuşu yok üstünde işlemi iptal edeyim. Menü tuşu yanıt vermiyor ekranı kapatıyorum falan açıyorum hala takılı. 1 dakika falan kaldı öyle. Bataryası da yok ki çıkartıp takayım yeniden başlasın. :) Sonra masaya koydum öyle kendi halinde bıraktım daha sonra geldiğimde kendine gelmişti. :) Yukarıdaki Google linki ve [MENTION=8576]1905[/MENTION] ile beraber seni bir sürü insanla tanıştırdım. İyi forumlar. :)

0,2mm 'kim neresinde ölçmüş biçmiş bilmiyorum ama, evet One S'ten 0,2mm daha ince iPhone 5. Ne büyük başarı. :)

Apple neden seviliyor, çok feci bir soru.
Öncelikle kitlelere bölmek lazım. Hem ABD'de, hem Türkiye'de sırf popüler oldu diye yıllardır iPhone kullanan sürüsüne insan var. Bunun yanında, sürekli Apple tercih eden ve Apple ürünlerine aşina insanlar da var, hepsi için ayrı ayrı yanıtlamak gerekir bu soruyu.

Lakin öncelikle Apple'ın pazarlama faaliyeti olmadığı nasıl yazılabildi, merak ediyorum, çarpılır vallahi adam bunu yazarken. :) Apple başlı başına dünyanın en başarılı pazarlama şirketidir, rahmetli Steve de dünyanın en iyi icatçısı buluşcusu osu busu değil, dünyanın en iyi pazarlamacısıdır.

Apple neden popüler diye bakmak en doğrusu sanırım, zira sevilmek başka bir konu, ne ölçülebilir ne tartışılabilir. Bugün smartphone pazarında payı %20'ye düşen bir markadan bahsediyoruz unutmayın. :)

1. Kullanımı kolay. Herkes smartphone kullanamaz arkadaşlar, yok böyle bir insan nesli. :) Zamanında İstanbul'dan örnek vereceksek bir dönem cadde gençliği farklı diye bir anda SE P serisi cihazlara yönelmişti, acayip havalılardı herkes 8850'lerde kalmışken, sonra ne oldu? Hepsi satmak zorunda kaldı zira kullanamadılar. :) Apple bunu kırdı, son derece basit, işlevleri de kısıtlı bir cihaz sundu. Tam bir Amerikan telefonudur iPhone ve ABD'de popüler olduktan sonra Dünya'da olmamanız için bir neden yok. ABD'de de kural basit olmaktır. Kırmızı-Yeşil yaya ışıklarında WALK/STOP yazan ülkedir ABD. Otomobillerin dış dikiz aynalarında "Cisimler aynada göründüklerinden daha yakındadır" uyarısı olan ülkedir Amerikan. Mikrodalga fırınınızda evcil hayvanınızı ısıtmayın yazan ülkedir Amerika. Burada iPhone gibi telefon iş yapar.

2. Tarz sahibi. Şunu kabul etmek lazım ki, Steve Jobs'ın bile Sony'den arakladığını itiraf ettiği Apple tasarımları, şık tasarımlar. iPhone5 hariç bütün iPhone'lar çok güzeldir, 5 de sadece proporsiyondan kaybediyor. Bu da önemli zira insanların 7/24 yanlarından ayırmadıkları bir üründen bahsediyoruz, tarz önemli.

3. Bir kere zincirleme reaksiyon başlarsa, kolay kolay durmaz. Bu kadar popüler olduğu için binlerce kapak o bu bkpüsür iphone için daha fazla bu fazla çeşit nedeniyle yine iPhone tercih edenler derken etc etc..

4. Hiç bir teknoloji geliştirmeden, mevcut teknolojileri harmanlayıp kullanıcıya güzel bir şekilde sunmakta inanılmaz başarılılar. Bunun ötesi yok. Bugün iOS5 ile gelen notification bar'a "off harika yaa adamlar yapmış abiii" diyen bir sürü insan var. Pazarlama budur.

Gel gelelim bazı, diğer şeylere..
Efendim KIES ordan burdan bağlanmıyormuş bozukmuş..
samsung'un derdini samsung'a anlatacaksın. koskoca bir android platformuna bağlayamazsın konuyu.

Android cihazlar sonunda yavaşlıyormuş.
Bilip bilmeden Windows'a b*k atmanın yeni hali bu da. Windows dışında hem veritabanı sunucusu olabilip hem Bluray izlenebilen başka kaç işletim sistemi var? Gırtlağına kadar özellik dolu, sen de bunları kullanırsan şişer elbette.
Kız arkadaşımın desire s'i ki bir amiral telefon değildi, çatır çatır çalışıyor hala. Neden? Az kulalnıyor çünkü, ot bok widgetlar öyle böyle romlar onlar bunlar kasmıyor.
iPhone'un Android'in 10'da 1'i kadar özelliği var mı? Kullanırsın kullanmazsın beğenirsin beğenmezsin. LITE olan ürün, şişmez, bu kadar basit. 5 yıldır aynı ana ekranı kullanıyor adamlar, bir tane ekleme/yenilik gelmedi. Neyi şişsin, alette bir numara yok ki? Çıktığı günden bugüne eklenen özellikleri yazsak ne tutar şurada?
Kötülemek için söylemiyorum bunları, ben bir çok insana iPhone önermişimdir kullanım şekillerine bakarak, ancak bu yazdıklarımdaki doğruları değiştirmez. iOs, Android'e göre çok boş bir sistemdir.

4 çekirdekli 1GB RAM'li One X'in yaptıklarını iPhone 5 bile yapamıyor, gelsin 600mHz'li hangi iPhone yapıyormuş bir görelim bakalım.
Sizin etrafınızdaki veya sizin kullanımızdaki Android telefonlar kısıtlı kaldı diye, dünyayı kendi çevrenizden ibaret sanmayın.
Biz 2006'da Geo-Tagging yapıyorduk, 3GS ile mi ne gelince iPhone kullanıcıları ilk kendilerinde zannettiler. Olay bundan ibaret.

One X ısınmadı diye insan mevcut,
iPhone'un takıldığını da onlarca kez görmüştür bu insan. Tekrarlamakta fayda var, Dünyayı kendi çevrenizden / kullanımınızdan ibaret sanmayın.
Hoş, her konuda türk insanının problemi bu ama, burada da değinmeden edemiyor insan.

Okudukça gülüp ne diyeceğimi şaşırıyorum.
3GS piyasa telefonlarının üzerindeymiş.
3310 hepsinden daha stabil, ne olacak şimdi? :)

Apple'dan nefret edilmesinin sebeplerine gelirsek.
Türkiye'de özellikle, maddi açıdan bir kedi-ciğer-mundar durumu olduğu kesin. Bu nedenle sevmeyen çok insan var.
bir diğer sebep te, fanboi'lar. Bütün dünyada da bir numaralı sebep bu.

Altına imzamı atarım.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Apple'in pazar payi %20 ye dusmus niye seviliyomus? Adamlarin 5 telefonu var karsisindaki firmalarin yuzlerce cesidi var. Onemli olan satis ve kar payidir. Buna baktigimizda Apple solluyor hepsini :)

iPhone 5 3500 TLmis yalnizca Turkiye'de boyle. Android cok stabilmis hadi canim sizde en basit ornek forumda ki galaxy s3 konusunu okuyun her turlu sorunu yasayan mevcut. iPhone 5 S3u gecememis ac bak test sonuclarini zeka kupu arkadasim. Apple: Fandroidlerin Korkulu Rüyasi yakinda sinemalarda...

Elmayla armutu karıştırmayalım. Burada Apple vs Android konuşuluyor, Apple'ın tercihi tek telefon olmak, bana ne? Apple vs Samsung diye sorun o zaman pazar paylarından konuşuruz. Apple tek telefon yapıyorsa benim problemim değil bu.

Apple tabii ki daha fazla kar edecek. Apple donanıms atıyor iPhone5'i satarken, Google böyle bir şey yapmıyor, yazılımı ücretsiz dağırıyor firmalara. Kimse de kalkıp bundan bize ne demesin, en başta kar oranlarından bize ne zaten? Daha az satarak daha fazla kar etmek tüketicinin sevineceği bir şey değildir en başta.

Ayrıca yazılanı doğru anlamak lazım. Ben Apple niye seviliyor falan demedim, pazar payı %20'ye inmiş bir markadan bahsediyoruz dedim, sevilmek ölçülebilir bir şey değildir dedim.

Apple iPhone'dan iabret değil demiş bir arkadaş. Doğru, çok doğru.
İş için kullanmıyor olsaydım laptopımı, ben de MacBook alabilirdim, pek bir sebep yok almamam için. Ama Apple ne zaman Apple oldu ve konu da zaten neydi bunu unutmamak lazım.
Kara cahil gibi epppıııl, çok güsssel diyen insanlara bu güncel aliminyum kasadan önceki Macbook'ları bir gösterelim bakalım ne yapacaklar?
Apple o zamanlar değerli bir firmaydı benim için, hem de çok değerli.

Apple kullanan ve neden kullandığını anlatan bir arkadaşın mesajını beğendim. Tekrar tekrar okuyun, adam misler gibi neden Apple kullanabildiğini anlatmış, Samsung öyle Android böyle HTC itne falan demeden sebep sunabilmiş. Biz bu kişilere Apple kullanıcısı diyoruz, geri kalanı fanboy oluyor işte.

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu "Apple'ı Aslında Neden Seviyoruz" değil de , "Apple'dan Aslında Neden Nefret Ediyoruz" a doğru bir ilerleme kaydetmiş.
Konunun içeriğine gelecek olursak;
Üretildiği dönem bazında her dönem piyasadaki en şık telefon(bana göre) üreticisi olmayı başardı. Değerini kolay kolay yitirmiyor(1). Satmak isterseniz hemen elinizden çıkartabiliyorsunuz(2). Ki bu iki neden 2. el piyasası yoğun olan tüm ürünlerde tüketiciyi cezbedebiliyor. Her yıl sadece 1 telefon çizgisinden de ayrılacağa benzemiyor. Seneye de 5 s gelir. 13mp kamera, 4 çekirdek işlemci, 2gb ram vs vs... İşte ben apple'ı yani daha doğrusu iphon'u bu yüzden seviyorum. Tabiki Amerika'daki satış fiyatı ile (650$) :).

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sadece 3 şey söyleyeyim gerisini zaten yukarda anlatmışlar.

1. İstatistikler gösteriyor ki Türkiye'deki iphone kullanıcılarının %80'i telefonuyla henüz hiç internete girmedi. (güncel rakam değişiklik gösterebilir. bu verinin üzerinden biraz zaman geçti.)

2. Apple'ın açmayı düşündüğü 32 yeni mağaza lokasyonu listesinde Türkiye yok. Yani kimse apple'ı seviyorum çünkü müşteri desteği iyi hikayesi anlatmasın bana.

3. Bir cihazı garantiye gönderdiğinizde size yenisini göndermeleri kalite değil, düpedüz müşteriyi alaya almaktır. Bugün aynı garantiyi çinden kaçak telefon getirenlerde veriyor. Gidin bakın şöyle alışveriş sitelerine. 370 dolara mal olan bir telefonu 1600 dolar verip alıyorsunuz. Sizce bir müşterinin cihazını değil bir, 3-4 kere değiştirmek Apple'a ne kadar koyabilir ki?

Her zaman Apple kullanıcılarına verdiğim bir tavsiyedir. DÜŞÜNÜN.

Hala iOS nedir Android nedir, ne farkları vardır bilmeden iOS daha stabil diyenler var zaten onları Allah'a havale ediyorum :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sadece 3 şey söyleyeyim gerisini zaten yukarda anlatmışlar.

1. İstatistikler gösteriyor ki Türkiye'deki iphone kullanıcılarının %80'i telefonuyla henüz hiç internete girmedi. (güncel rakam değişiklik gösterebilir. bu verinin üzerinden biraz zaman geçti.)

2. Apple'ın açmayı düşündüğü 32 yeni mağaza lokasyonu listesinde Türkiye yok. Yani kimse apple'ı seviyorum çünkü müşteri desteği iyi hikayesi anlatmasın bana.

3. Bir cihazı garantiye gönderdiğinizde size yenisini göndermeleri kalite değil, düpedüz müşteriyi alaya almaktır. Bugün aynı garantiyi çinden kaçak telefon getirenlerde veriyor. Gidin bakın şöyle alışveriş sitelerine. 370 dolara mal olan bir telefonu 1600 dolar verip alıyorsunuz. Sizce bir müşterinin cihazını değil bir, 3-4 kere değiştirmek Apple'a ne kadar koyabilir ki?

Her zaman Apple kullanıcılarına verdiğim bir tavsiyedir. DÜŞÜNÜN.

Hala iOS nedir Android nedir, ne farkları vardır bilmeden iOS daha stabil diyenler var zaten onları Allah'a havale ediyorum :D

1.göster biz de görelim o %80lik istatistiği,
2.ben Türkiye'de yaşamıyorum bu konuya yazmam yasak mı şimdi? herşey Türkiye üzerinden mi konuşulacak?
Ben müşteri desteğinden memnunum gayet.
3.kim 1600 dolara iphone alıyor söyle biz de bilelim? iphone 650 dolardır. bana 3500 lira hikayesi anlatmayın apple ile ne alakası var 3500 liraya satılmasının.

Benim de "Apple tü kakadır,ios ne ki yaa,iphone kullanan herkes hava atmak için alıyor" diyenlere bir tavsiyem var;
Apple firması iPhone'dan oluşmuyor.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ülkemizdeki Apple tutkunluğunun tek sebebi hava atmak.. başka birşey değil.. bir iphone 4 kullanan arkadaşıma "4G'si nasıl" diye sorduğumda, "çok iyi yaa mükemmel çalışıyor" demişti... sanırım daha diyecek birşey kalmamıştır :)

o sizin cevrenizde sanirim bizim buralarda daha gormedim.

kadirhemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 konuda ne kadar tartışsanda o kişiyle tartıştığınla kalırsın o yüzden çok gaza gelmedikçe bu konulara girmiyorum.

1. Siyaset
2. Din
3. İos / Android konusu :P