#AppleEvent'e Saatler Kaldı! Gelin Tartışalım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan grbzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
iOS 14 13'den sonra neler getirecek çok meraklıyım. Umarım SE(2020)'den çok büyük bir kısma yapmazlar.
Deneyimleyen biri olarak söyleyebilirim ki widgetlar dışında çok da bir göze batan bir değişiklik yok. Belki siri ve mesajlar daha dahil edilebilir.

Kısıtlama olarak da sadece kamera yeniliklerleri 11 serisi için gelecek yani pek bir kısıtlama söz konusu değil.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Deneyimleyen biri olarak söyleyebilirim ki widgetlar dışında çok da bir göze batan bir değişiklik yok. Belki siri ve mesajlar daha dahil edilebilir.

Kısıtlama olarak da sadece kamera yeniliklerleri 11 serisi için gelecek yani pek bir kısıtlama söz konusu değil.
Özellikle siri ve arama ekranı muhabbetini çok beğendim illa biri ararken telefonda gezinmeye devam etmek için açmak istemiyorsak karşı tarafın kapatmasını beklemeyeceğiz :D

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Özellikle siri ve arama ekranı muhabbetini çok beğendim illa biri ararken telefonda gezinmeye devam etmek için açmak istemiyorsak karşı tarafın kapatmasını beklemeyeceğiz :D
Aynen öyle yukarı kaydırınca orada çalmaya devam ediyor. O tam ekran tasarımı çok can sıkıcıydı.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hocam kusura bakma ama uzaktan bakmak benim zoruma gidiyor bütcem olsaydı inan 12 Pro alırdım bir de OnePlus 8 alırdım iki isletim sistemini kullanırdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elime alıp kullanmayı tercih ederim uzaktan bakmak bana ters ne o öyle Kemal Sunal'ın ekmek ile cam vitrindeki piliçlere banıp ekmegi yemesi gibi Turkiyenin durumunu buna benzetiyorum
Ah şu nankör batı hayranları. Vestel Z40 neyine yetmiyor?

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Ya bu arada sadece bana mı bilmiyorum Lidar sensör acayip gereksiz geliyor sizce çok gerekli bir şey mi ?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805

Widget dışında kesinlikle hayati bir değişiklik beklemiyorum ben.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Artık şu ekranları 120 hz yapsalar ne mutlu olurum

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Widget dışında kesinlikle hayati bir değişiklik beklemiyorum ben.
Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum arkaya çift tıklama ile işlem gerçekleştirme hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bence en büyük işlevselliklerden biri bu olabilir çok kullanacağım bir özellik olacaktır.(gelirse)

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum arkaya çift tıklama ile işlem gerçekleştirme hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bence en büyük işlevselliklerden biri bu olabilir çok kullanacağım bir özellik olacaktır.(gelirse)
Benimde kullanacağım özelliklerden biri inşallah gelir

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Ya bu arada sadece bana mı bilmiyorum Lidar sensör acayip gereksiz geliyor sizce çok gerekli bir şey mi ?
Kesinlikle değil. AR ve portre anlamında büyük bir gelişme olacak.

Ben S10'da kullanıyorum ss özelliğini atadım oldukça kullanışlı. Ama iOS'te çok kısıtlı modelde olacak.

Saat kaç gibi tanıtım başlayacak?
Saat 8'de başlayacak.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Portre bir yana bir ara fotoğraf kalitesindeki detayları artırmak için bir özellikten bahsediyorlardı o özelliğin ismini unuttum şu an iPhone 11 serisi için konuşuluyordu.En önemli ve geliştirme yapılması gerekenlerden biri bu.

Tabii ki portre çekimler de önemli ama fotoğraf detaylarının korunması da önemli bir detay.
12 Pro Max'da IBIS gelecek diyorlaaaar.
Alın izleyin özetledim herşeyi.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Kesinlikle değil. AR ve portre anlamında büyük bir gelişme olacak.
AR konusunda bilmiyorum Amerika gibi bir yerde bu teknolojiler çok güzel alanlarda kullanılıyor mesela Ikea'dan mobilyayı canlı görebilmek gibi imkanlar veriliyor(en basit örnek daha birçok örnek verilebilir) yani teknoloji tam verimle kullanılabiliyor ama maalesef ülkemizde böyle teknolojiler tam verimle kullanılmadığı için biz de o AR sadece birkaç işlev yapmaktan ileriye geçemeyecek.Daha NFC bile düzgün kullanamıyoruz.Ne biliyim yani neredeyse tüm işlemimi neden Akıllı telefonumdan halledemeyeyim ki... ama maalesef ülkemizde cihazlar akıllı değil.

M

Murat Burç

SDN Okuru
AR konusunda bilmiyorum Amerika gibi bir yerde bu teknolojiler çok güzel alanlarda kullanılıyor mesela Ikea'dan mobilyayı canlı görebilmek gibi imkanlar veriliyor(en basit örnek daha birçok örnek verilebilir) yani teknoloji tam verimle kullanılabiliyor ama maalesef ülkemizde böyle teknolojiler tam verimle kullanılmadığı için biz de o AR sadece birkaç işlev yapmaktan ileriye geçemeyecek.Daha NFC bile düzgün kullanamıyoruz.Ne biliyim yani neredeyse tüm işlemimi neden Akıllı telefonumdan halledemeyeyim ki... ama maalesef ülkemizde cihazlar akıllı değil.
Ülkemizde akıllı olmayanları söylersem linç yerim.
Çürümüş fosiller güç sahibi olursa böyle geri kalırız teknolojide

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Orası ayrı tabi inovatif güzel bir yenilik ama aman aman da birşey görmedim ben betada.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Tanıtımda ayırca Apple One adında yeni bir hizmet de duyurulacak. Anlatılan göre çeşitli Apple servisleri kombinasyonlar halinde kullanıcılara sunulacak. Örneğin;

• Apple Music + Apple TV+ = 12.99$
• Apple Music + Arcade + Apple TV+ = 16.99$

Apple'ın buradaki amacı büyük ihtimalle servis kullanımları arttırmak. Bana çok mantıklı geldi şahsen

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Para olsa da alsak.

A13/14’lü Mini 6 çıkarsa onu almak için uğraşabilirim...

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Keşke...

Ben 7. Nesil'i düşünüyorum ama pahalı geliyor keşke bir indirim olsa da alsam.
Bulabilirseniz 6’ya bakın. İşlemci vs aynı. Sanırım 7’nin farkları 1gb daha fazla RAM’e sahip olması ve ekranın çok azıcık daha büyük olması (Klavye girişini saymıyorum. Bluetooth klavyelerle idare edilebilir :) )

Temiz ve ucuzsa tek sorun garantisinin olmaması olur.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bulabilirseniz 6’ya bakın. İşlemci vs aynı. Sanırım 7’nin farkları 1gb daha fazla RAM’e sahip olması ve ekranın çok azıcık daha büyük olması (Klavye girişini saymıyorum. Bluetooth klavyelerle idare edilebilir :) )

Temiz ve ucuzsa tek sorun garantisinin olmaması olur.
Ben de öyle düşünüyorum ama bakalım üniversite online muhabbeti için gerek bir tane.

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
artık hiçbir anlamı yok. napıcam 10000 e telefon mu alacam? 1000 liram yok ki 10000 harcayayım

XYQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Tavsiyem final sürümü 14 ü kurmadan 1-2 ay beklemeniz, çünkü gelen tepkiye göre 1-2 ay sonda güncelleme tekrar gönderiyorlar, pil performansında vb durumlarda sorun yaşayan grupta olmayın :)

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
umarım yeni iPhone'lar gelir