Apple, dördüncü çeyrek geliri ile rekor kırdı!

  • Konuyu başlatan Emre Özdoğan
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

E

Emre Özdoğan

SDN Okuru


Yılın son çeyreği, Apple için en önemli çeyrektir. Şirket her yıl eylül ayında ürünlerini tanıtıyor ve genellikle dördüncü çeyrek içerisinde satışlar başlıyor. Yılın en çok gelir elde edilen zamanının 2021 raporu, meraklılar ve yatırımcılar tarafından bekleniyordu. Yeni nesil ürünlerini neredeyse sorunsuz şekilde dağıtmayı başaran firmanın elde ettiği gelir, rekor seviyeye ulaştı.

Apple’ın dördüncü çeyrekteki tahmini geliri​

Tahminlere göre Apple, dördüncü çeyrekte 122 milyar dolar gelir elde etti. Henüz bu veri kesinleşmiş olmasa da Morgan Stanley’nin analizi ve beklentisi bu şekilde. Wall Street’in tahminine göre yüzde 3 fazla olmasının nedeni ise iPhone 13‘ün Çin’de gördüğü ilgi olabilir. Bazı uzmanlar bu konuya iyimser yaklaşıyor ve neredeyse sorunsuz şekilde iPhone 13 dağıtımlarının yapılmasına güveniyor. Eğer beklendiği gibi 122 milyar dolar gelir açıklanırsa bu, çeyrek bazında elde edilen gelirlere göre bir rekor olacak.

apple-dorduncu-ceyrek-geliriyle-rekor-kirdi-3.jpg


Yine aynı kaynağın analizine göre aralık ayında 83 milyon adet iPhone satılmış. 2022 yılının ilk çeyreğinde 55 milyon iPhone daha satılacağı öngörülüyor. Apple’ın dördüncü çeyrekte 122 milyar dolar gelir elde ettiğini varsayarsak önceki döneme göre yüzde 21 oranına artışın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yükselişlerle birlikte hisse başına kazancın 1.97 dolar olduğu da bildirildi.

iPad satışları ise beklenenin altında kaldı. Dördüncü çeyrekte 17 milyon iPad satılacağına dair inanç olsa da son rapor ile bu tahmin 14.9 milyona çekildi. iPhone ve diğer cihazların sağladığı getiriyi düşündüğümüzde bu fazla göze batmayabilir. Ancak Apple, 2021 yılında iPad ailesine yeni üyeler katmasına rağmen bir düşüşten bahsetmek kimileri için hayal kırıklığı.

Gözler ikinci çeyrekte​

Bahar dönemi olarak da bilinen Mart ve Nisan ayları da Apple için büyük önem taşıyor. Bu yılın Mart veya Nisan ayında iPhone SE’nin üçüncü neslini görmeyi bekliyoruz. Bu cihaz, uygun fiyatlı iPhone görmek isteyenler tarafından merakla bekleniyor. Bu yüzden 2022 yılının ikinci çeyreğinin hareketli geçeceğini söyleyebiliriz.

apple dördüncü çeyrek geliri


Elbette geliri etkileyen tek unsur tanıtılan ya da satılan ürünler değil. Apple, yazılımlarından da büyük gelirler elde ediyor ve bazen çok küçük detaylar şirketin kasasına milyarlar sokabiliyor.

Kaynak: Apple, dördüncü çeyrek geliri ile rekor kırdı!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst