Apple, Android'i iPhone'a yükleyen firmaya dava açtı

Bu konuyu okuyanlar

Oyun Dunyası

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2017
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
10
Puanları
8
Yaş
28
1583768372202.png

Birkaç gün önce, üçüncü taraf geliştiricilerden oluşan bir ekip, iPhone için Android mobil işletim sisteminin başlatılmasını içeren Project Sandcastle'ı tanıttı. Apple'ın kurumsal cihazlarının bu tür manipülasyonlarına yanıtı gecikmiyor - Cupertino'lu şirket, bu olağandışı projenin temeli olan başlangıç şirketi Corellium'a karşı dava açtı.

Şimdiye kadar Corellium'daki özel beta yazılımı sayesinde, kullanıcılar hemen hemen her iOS cihazını kesmekle kalmaz, aynı zamanda Android işletim sisteminin en son sürümünü de yükleyebilir. Şimdiye kadar, bu manipülasyonlar sadece iPhone 7 ve 7 Plus akıllı telefonlarla yapılabilir ve bazı telefon özelliklerine erişilemez.

Apple bu manipülasyonlardan ötürü öfkelendi, bir dava açtı ve Corellium'un telif hakkını ihlal ettiğini ve ticari markayı ihlal ettiğini söyledi. Corellium, bu suçlamalara şu ana kadar cevap vermedi, ancak Corellium'un temel konumu, Apple'ın iOS cihaz sahipleri için seçim özgürlüğünü çok fazla kısıtlaması.

Corellium, Apple'ı sınırlı sanal alan özellikleri nedeniyle eleştirdi ve Apple'ın bu davada durdurmaya çalıştığı Project Sandcastle'ın işlevselliğini geliştirmeye devam ediyor.

Sandcastle Projesi henüz başlangıç aşamasında. Geliştiriciler, iPhone için çeşitli Android sürücülerini uyarlamaya çalışıyor. Şimdilik, iPhone'a değiştirilmiş Android'i yükledikten sonra, bazı özellikler ve bileşenler çalışmıyor - örneğin, kamera çalışmıyor ve ses yok. Ancak Android arayüzü ve Google işletim sistemi için oluşturulan neredeyse tüm uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
 
Üst