Apo

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
braveheart.fb:

Bu güne kadar Ahmet altan'ın Yazılarını beğenerek okuyordum. Ancak beni şaşkına ceviren o yazıya geçmeden önce bir kaç şey söylemek istiyorum:

Elbete Her yazarın söylediği her söze, yazıp cizdiği her fikire katılmak zorun değiliz. Ancak "eli kanlı bir katil" için "ne bazı Kürtler gibi hayranlık, ne de bazı Türkler gibi nefret hissediyorum" diyebilmek Vicdan sahibi bir insanın söyleyebileceği bir söz değildir.Bu katile karşı bir şeyler her kez hissetmeli. Ve hissedilen bu şeyde "nefret" duygusundan başka bir şey olmamalı.

Barış için apo'yu "Realite" kabul etmek, "Barışın sadece Türkiye’ye değil Apo’ya da ciddi yararı var" demek Bu süreçte Apo'dan da medet ummak bu barış ve kardeşliğe balta vurmaktan öte bir şey değildir.

İşte beni şaşkına çeviren Ahmet Altan'ın o Yazısı:

Abdullah Öcalan, aynı ülkede yaşayan insanlardan milyonlarcasının taparcasına sevip yücelttiği, milyonlarcasının da öldüresiye nefret edip lanetlediği bir isim.

Eğer bu iki görüşten birine tümüyle “angaje” değilseniz aslında Apo hakkında yazı yazmamalısınız.

Mutlak bir hayranlık ya da mutlak bir nefret içermeyen her yazı, birbiriyle taban tabana zıt duygular besleyen bu iki kitlenin birleşmesine ve yazıyı yazana karşı ortak bir öfke hissederek yazarı lanetlemesine yol açar.

Abdullah Öcalan’a karşı ne bazı Kürtler gibi hayranlık, ne de bazı Türkler gibi nefret hissediyorum.

Gene de bütün lanetlenmeleri göze alıp bu yazıyı yazacağım.

Birincisi, Türklerin de Kürtlerin de Apo hakkında kendileri gibi düşünmeyen milyonlarca insan olduğunu bilmeleri gerekiyor.

Birisinin Türklere, “milyonlarca insan sizin nefret ettiğiniz adamın her sözünü emir telakki ediyor”, Kürtlere de “sizin hayran kaldığınız önderliğinizi Türkler bebek katili olarak görüyor” demesi lazım.

Çünkü Türkler bu ülkede sadece Türkler, Kürtler de sadece Kürtler var zannediyor.

“Diğer” tarafın neler hissettiğini, neler düşündüğünü bilmeyi sanki inatla reddediyorlar.

Bir barış olacaksa, bu, iki kesimin de birbirlerinin görüşlerinden ve duygularından haberdar olmasıyla gerçekleşecek.

Ne kadar zor, ne kadar sancılı olursa olsun, bu ülkede birbirinin zıddı duyguların birarada varolduğunu kabul etmek mecburiyetindeyiz.

Apo da bu zıtlığın en “kritik” noktalarından biri.

Ve, barışa giden yolda Öcalan bir realite.

Son açıklamalarına bakıldığında bu “realitenin” varlığının barışa yardımcı olacağını düşünüyorsunuz.

En azından ben öyle düşünüyorum.

Kürt tarafında en aklı başında açıklamaları yapanların önünde Apo geliyor.

Barışın yolunu açmak için uğraşıyor.

Önceki gün avukatları bizim gazeteye geldi.

Söylediklerini dün manşet yaptık.

“Defterlere” yol haritasını yazan Apo, Ankara’daki görevlilerin bu defterlerdeki yol haritasını okuduktan sonra dile getirecekleri itirazları gözönüne alacağını, bu yol haritasında itirazlara göre bazı değişiklikler yapabileceğini söylüyordu.

Net bir şekilde söylenmese de aslında bu sözler “pazarlık yapabiliriz” anlamına geliyordu.

Bir dayatma içinde değildi.

Karşılıklı görüşlerin ifadesiyle barışa bir yol bulunabileceğini anlatmaya çalışıyordu.

Apo’dan nefret ettiğiniz için onun söylediklerini duymazdan gelmeyi tercih edebilirsiniz ama bu ne işe yarar?

Amacımız çocukları kurtaracak, Türkiye’nin önünü açacak, insanlarını mutlu ve zengin kılacak bir barış sağlamaksa, bu amaca yardım edebilecek herkesin yardımını kabul etmekte ne zarar var?

Ben, Apo’nun şu sırada samimiyetle barış istediğini düşünüyorum.

Bu inancım da basit bir soruya dayanıyor.

Apo, bugün yaşadığı koşullardan daha rahat koşullarda yaşayacaksa, İmralı’dan mesela bir çiftlik evine nakledilecekse ya da bir gün serbest bırakılacaksa, aklında böyle ihtimaller varsa, bütün bunlar savaş sırasında mı gerçekleşir yoksa barış sırasında mı?

Barışın sadece Türkiye’ye değil Apo’ya da ciddi yararı var.

Yarın Apo, “ben kendimi düşünmüyorum” diyebilir ya da taraftarları “o kendini düşünmez” diyebilir, belki de kendini düşünmüyordur ama bütün bu sözler somut realiteyi değiştirmez.

Barış, bütün ülkenin işine yarayacağı gibi Apo’nun işine de yarar.

Demek ki ortak bir çıkar söz konusu.

Ortak çıkarlar, niyetlerden daha güvenli ölçülerdir böyle konularda.

Şimdi bakın, hem halkının hem kendisinin çıkarı barışta olan birinin sözlerini, eğer barış istiyorsak, neden ciddiye almayacağız?

Şu anda PKK’yı etkileyebilecek tek isim Apo.

Açıklamalarında “sadece demokrasi istediğini” söylüyor, “demokrasi ve barış” herkesin ortak isteğiyse Apo’nun varlığını ve yol haritasını gerektiği gibi değerlendirmeliyiz.

Türklerin ve Apo’dan hoşlanmayan Kürtlerin “o kendisi demokrat değil ki” diyeceklerini biliyorum ama şu anda Apo’nun ne olduğunu değil, ne istediğini, ne söylediğini konuşuyoruz.

Apo’nun sözü PKK’ya geçer mi, geçer.

Apo, “barış istiyorum,” diyor mu, diyor.

O zaman izin verin barışa yardım etsin.

Nefretimizin vicdanımızdan daha güçlü olmasına izin veremeyeceğimiz zamanlar bunlar.

Çünkü şu anda barıştan daha önemli hiçbir şey yok bu ülkenin çocukları için.

Ahmet Altan

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sn. Ahmet Altan, Apo hakkında bizim(milletin) bilmediğiz bir şeyler mi biliyor ki bu şekilde yazmaya ihtiyaç duymuş. Yoksa, gazetesine gelen Apo yandaşları (avukatları) tarafından olumlu veya olumsuz şekilde etkilenip böyle güdümlü yazılar yazacaksa, kalsın.

Ne çabuk unutmuş, Apo 'nun emrinde çalışan kanlı (sözde PKK)'nın katliamını?! Ne çabuk unutmuş, bu yüzden verdiğimiz binlerce şehidimizi?! Bütün bunlara sebep olan olarak baktığımız, katil olarak gördüğümüzü tüm dünya biliyor, yanı başımızdaki kürt vatadandaşlarımız mı bilmeyecek?

Biz Apo 'yu kanlı bebek katili olarak görüyoruz. Görüyoruz, çünkü yaşadık!, gördük!, üzüldük!, ağladık! Buna Türk'ü ile Kürt'ü ile hepimiz şahit olduk! Hepimiz aynı acıyı çekmedik mi?

Yazarın, 'Apo nun her sözünü emir telakki eden' diye bahsettiği topluluk zaten bizimle dost olmak isteyen kürt / doğulu vatandaşlarımız değildir. Çünkü, hem Türklüğe saygı duymak onlarla dostça yaşamak, hem de Türk'ün düşmanı haline gelmiş katili savunmak tam bir tezatlık olur. Bunu ve daha bir çok yanlış düşünceği farkedemeyip bunları yazıya dökmesi, hiç mantıklı ve akıllıca bir hareket değil. Bunu bilerek yapması da beni bu yazının samimiliği konusunda daha çok şüphelendirdi.

Özetle; bu kadar açıkca ve inatla doğruları çarpıtarak yanlışa varılamazdı!

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Türkiye hiçbir zaman bölücübaşı bebek katili bir teröristbaşı ile masaya oturmaz...

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu adamın yazısına yorum yazmak ona iltifat etmiş gibi olur :) hainlik bi insanın kanında olmasın :)

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Açıkçası hoşunuza gitmese de doğruları yazmış Ahmet Altan. AKP hükümetinin saptığı yolda eğer PKK'nın silah bırakmasını sağlamak isterseniz muhattabınız Abdullah Öcalan olur. Murat Karayılan da DTP de muhattap olarak Abdullah Öcalan'ı gösteriyor. Yani AKP hükümeti malesef Abdullah Öcalan ile pazarlık masasına oturacak gibi görünüyor. Belki birgün Abdullah Öcalan serbest bile kalabilir. Çünkü elinde kullanabileceği bir koz var. O da PKK'nın silah bırakması. Tabii bu kalıcı olur mu olmaz mı bu bilinemez. Malesef AKP çok yanlış bir yolda ilerliyor ve AKP'ye oy veren birçok insan da bu olayların nerelere gidebileceğini göremiyor. Türkiye'nin bu kadar aciz bir duruma düşürülmesi gerçekten de utanç verici. :crying:

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Açıkçası hoşunuza gitmese de doğruları yazmış Ahmet Altan. AKP hükümetinin saptığı yolda eğer PKK'nın silah bırakmasını sağlamak isterseniz muhattabınız Abdullah Öcalan olur. Murat Karayılan da DTP de muhattap olarak Abdullah Öcalan'ı gösteriyor. Yani AKP hükümeti malesef Abdullah Öcalan ile pazarlık masasına oturacak gibi görünüyor. Belki birgün Abdullah Öcalan serbest bile kalabilir. Çünkü elinde kullanabileceği bir koz var. O da PKK'nın silah bırakması. Tabii bu kalıcı olur mu olmaz mı bu bilinemez. Malesef AKP çok yanlış bir yolda ilerliyor ve AKP'ye oy veren birçok insan da bu olayların nerelere gidebileceğini göremiyor. Türkiye'nin bu kadar aciz bir duruma düşürülmesi gerçekten de utanç verici. :crying:

Herhalde Basbakan ne tbmm'ye ne muhalefete demokratik acilimin ayrintilarini vermeden sana verdi brifingi? Ve defalarce aponun muhattap alinmiyacagi soylenmesine rahmen hala olayi gormek istediginiz gibi gormeye devam etmek zavallica bir durum. Yarin ayrintilari aciklandiginda apo ile muhattap olunmadigini goruldugunde azcik yuzleriniz kizaricak mi?

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
apo madem barış istiyodu peki zoru neydide onca insanı katletti halada katletmeye devam ediyolar
amacı barış olan biri ne bu örgütlenmeye ön ayak olurdu nede başına gecerdi
gider bakkal olurdu bişy olurdu ama katil oolmazdı
onların niyeti daha başka vur vura aldıkistediklerimzi diyicekler katil apo devletle aynı seviyede gösterilicek başbakan pazarlık yaparsa aynı statüde gibi durucak onların gözünde
ve soruyorum sizce bu barış onlara yetecekmi bence hayır dahada yüz bulup daha fazlasını yani toprakları isticek
siz kalkmış apo hapisten çıkabilir ciftlik evine yerleştirilebilir diyosunuz
ozaman bende dahil bi çok kişi eline silahı alır gider kafasını bozanı vurur indirir aşşa
sonrada demokrasi diye bağırır üç beşde yandaş buldukmu soluğu çiftlik evinde alırız hatta dahda yüzsüzlük yapar devletten ssk isteriz
waayy bee helal olsun buda yazarların halkı yavas yavas olucaklara alıştırması olsa gerek nereye gidiyoruz onca öllen askerin canı ne için ne pahasına kimler için öldü onca çocuk neden yetim kaldı onca gencecik kızlar neden dul kaldı anneler babalar neden evlatsız gözü yaşlı kaldı buunun içinmi yazık çokyaazık

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
adam fıkrını yazmıs. kınamamak lazım

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yanlış düşünüyorsunuz başbakanın açıklamaları şu şekilde eğer milletim dtpyi meclise göndermese muhattap bile kabul etmem dtp istiyor diye pkk ilede masaya oturacak değilim.Bizim amacımız barış projesidir o insanların problemleri çözmektir bu problemler çözülürken pkk ister olsun ister olmasın.Biz halkın sorunlarını çözecez.Bu şekilde zaten tehtitle oy alan az bir tabanı bulunan dtpnin tabanınıda bitirecez.Buna benzer bir konuşma yaptı arkadaşlar.ayriyeten kürt ve dtpli bir arkadaşımın bana dediği şu devlet bizim istediklerimizi sağlarsa pkkyı nasıl dağa çıkarttıysak öylede indiririz.Bakalım bunları duymadan önce açılıma %100 karşıydım ama şimdi biraz yumuşadık gelecek neler getirecek görecez.

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Herhalde Basbakan ne tbmm'ye ne muhalefete demokratik acilimin ayrintilarini vermeden sana verdi brifingi? Ve defalarce aponun muhattap alinmiyacagi soylenmesine rahmen hala olayi gormek istediginiz gibi gormeye devam etmek zavallica bir durum. Yarin ayrintilari aciklandiginda apo ile muhattap olunmadigini goruldugunde azcik yuzleriniz kizaricak mi?
Daha fazla şehit vermememiz için PKK'nın silah bırakıp, teslim olması gerekiyor. Peki PKK kimin talimatıyla bunu yapabilir? Tabii ki de Abdullah Öcalan. Zaten Türkiye'de hiç kimse bölgeye ekonomi ve eğitim alanında yatırım yapılmasına karşı değil. Zaten bunlar yapılabilirse DTP ve PKK halktan daha da kopacak ve marjinalleşecek. AKP'nin anlayamadığı nokta da tam burada başlıyor. PKK bu yatırımlar yapılırken boş durmayacak. Bu yatırımları engellemek için kanlı eylemlerine devam edecek. Yani silahlar susmayacak. Çünkü DTP'nin de PKK'nın da amaçları farklı.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ne Saçma Sapan Bir Yazı Bu Böyle . Bide İhtimas Gösterip Okudum 1 Cümle Daha yazacak Kadar Değecek Bir Yorum Değil.!