Apartman Aidatı Saçmalığını Kaldırtmak Mümkün Mü?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyi forumlar dilerim. 8 aydır bir apartmanın 1+1 dairesinde oturmaktayım. Daire konusunda bir sorunum yok çok şükür lakin apartmanda ki aidat parası sorununu bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Apartmanda çok ahlaksız bir adam yöneticilik yapıyor. Numaramı falan ev sahibinden almış sanırım sürekli beni aidat parası konusunda rahatsız ediyor ben zaten ödeyen bir insanım daha günü gelmeden para istediği için rahatsız oluyorum bir kaç kere söyledim ama adamın umrunda değil. Adama şikayetlerimi söylüyorum apartman hakkında hiç oralı bile olmuyor. Geçenlerde toplu olarak verdim aidat parasını rahatsız etmesin diye geçen gün ben evde yokken kapıya gelmiş eşime laf söyleyip gitmiş normalde başka birisi olsa adamı döver yada hastanelik eder neden çünkü eşine laf konuşuyor. Ama ben insan gibi uyardım bir sorun varsa benimle muhattap ol eşimle değil dedim hatta ben senin eşinle gidip konuşuyormuyum dedim bişey diyemedi kavgaya çağırır gibi konuşuyor utanmadan. Bunlar bu şahıs ile yaşadığım sorunlardı. Şimdi asıl sorunlar ise şunlar. Normalde aidat parası verildiği zaman makbuz vermesi lazım öncelikle bu adam makbuz vermiyor ben deftere yazıyorum diyerek geçiştiriyor. Bir kaç kere makbuz istedim vermedi mesela. Daha sonra apartmanın gelir gider masraflarını gösteren bir kağıt asması lazım girişe ama bunu da yapmıyor. Soruyorum apartmana 150 TL elektrik geliyormuş :) faturalar yüksek geldiği için anca ucu ucuna yetiyormuş güya verdiğimiz paralar. Apartman girişinin sensörlü lambası ben taşındığımdan beri çalışmıyor akşam karanlık mesela kapıyı açmak için ya telefonun ışığını yakmam gerekiyor yada 2 saat anahtar deliğini aramam gerekiyor. Çünkü görünmüyor karanlıktan. Etrafımızda ki bütün binaların giriş kapısında ki lambalar yanıyor bir tek bizim yanmıyor bunu da söyledim beyfendi ilgilenmiyor gerek yokmuş ona göre :) Lamba bile çalışmıyor nasıl 150 TL elektrik geliyor diyorum ses yok. Ben bu şahısın aidat parası adı altında aldığı paraları cebe indirdiğini düşünüyorum artık. Nasıl bir yol izlememiz lazım acaba? Apartmanda doğru düzgün bir temizlik bile yok. Apartmanda oturan kadının birine temizletiyorlar normalde oda son 2 haftadır temizlik bile yapmıyor. Ben bu parayı vermek istemiyorum ne yapmam lazım?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bende apartman yöneticisiyim, yöneticilere laf atmayın lütfen.. :) Ama ben senin yöneticin gibi değilim..

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Adata diye okumuşum :D.Diğer yandan bir kere itiraz etseniz para verdim diye elinizde makbuzu yok. Adam cebe indirse kimse itiraz edemez. Kesinlikle makbuz isteyin. Hatta diğer komşulara haber verin toplantı falan ayarlayın olan biten bütün durumu anlatın.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Bende apartman yöneticisiyim, yöneticilere laf atmayın lütfen.. :) Ama ben senin yöneticin gibi değilim..

Her yönetici bir değil zaten. Ben evlenmeden önce babamlar ile kalıyordum ailecek mesela oturduğumuz apartman yöneticisi çok iyiydi hiç rahatsız etmiyordu para verin diye her verdiğimiz para için ise makbuz yazar imza atar verirdi hatta önceden hazırlardı ben parayı vermeden makbuz veriyordu bana ama bu adam böyle değil whatsapp'tan mesaj atıyor her dakika kira ister gibi para istiyor benden toplu veriyorum yine olmuyor adam sanırım aylık kazandığım paranın yarısını vermemi istiyor kendisine :)

Adata diye okumuşum :D.Diğer yandan bir kere itiraz etseniz para verdim diye elinizde makbuzu yok. Adam cebe indirse kimse itiraz edemez. Kesinlikle makbuz isteyin. Hatta diğer komşulara haber verin toplantı falan ayarlayın olan biten bütün durumu anlatın.

Hocam apartmanda konuşacak adam yok ki ben nerden geldim buraya diyorum hep düzgün ev bulsam anında çıkıcam zaten. Apartman öyle bir apartman ki biriyle konuş o kişi hemen senle konuştuğu başkasına söylüyor çok lanet bir yer burası lafçı dedikoducu dolu apartman. Bunlarla toplantı falan olmaz böyle şeylere uzaklar zaten toplantı yapalım desem o ne demek derler bana :) Benim tek derdim her ay aidat parası vermemek yada veriyorsam da en iyi şekilde hizmet almak. Daha apartman girişinin lambası yanmıyor neden vereyim ki para?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
Alınan ve harcanan paraların apartman ile paylaşmasına yönelik resmi bir belge isteyin. Cevap çıkmazsa noter yolu ile isteyin. Sonuç yoksa zaten bom bom.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Her yönetici bir değil zaten. Ben evlenmeden önce babamlar ile kalıyordum ailecek mesela oturduğumuz apartman yöneticisi çok iyiydi hiç rahatsız etmiyordu para verin diye her verdiğimiz para için ise makbuz yazar imza atar verirdi hatta önceden hazırlardı ben parayı vermeden makbuz veriyordu bana ama bu adam böyle değil whatsapp'tan mesaj atıyor her dakika kira ister gibi para istiyor benden toplu veriyorum yine olmuyor adam sanırım aylık kazandığım paranın yarısını vermemi istiyor kendisine :)

Hocam apartmanda konuşacak adam yok ki ben nerden geldim buraya diyorum hep düzgün ev bulsam anında çıkıcam zaten. Apartman öyle bir apartman ki biriyle konuş o kişi hemen senle konuştuğu başkasına söylüyor çok lanet bir yer burası lafçı dedikoducu dolu apartman. Bunlarla toplantı falan olmaz böyle şeylere uzaklar zaten toplantı yapalım desem o ne demek derler bana :) Benim tek derdim her ay aidat parası vermemek yada veriyorsam da en iyi şekilde hizmet almak. Daha apartman girişinin lambası yanmıyor neden vereyim ki para?
Madem defter tutuyormuş aidatlar için 1-2 ay kıllığına verme hesabını sorunca da ben "eşinin eline vermiştim" parayı de O anlar ((=

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Alınan ve harcanan paraların apartman ile paylaşmasına yönelik resmi bir belge isteyin. Cevap çıkmazsa noter yolu ile isteyin. Sonuç yoksa zaten bom bom.

Onu istedim zaten bana whatsapp'tan sadece miktar belirtip bu elektrik parası bu temizlik parası falan yazmıştı o kadar. Yani kağıda yazıp girişe asmak zor geliyor beyfendiye. Ama zaten bu işin sonunda benden temiz bir dayak yiyecek orası kesin!

Madem defter tutuyormuş aidatlar için 1-2 ay kıllığına verme hesabını sorunca da ben "eşinin eline vermiştim" parayı de O anlar ((=

Ben zaten kıllığına 3 ay vermedim :) Ama yine anlamadı hatasını. Geçen ki yaptığı saygısızlığı bir daha yapsın zaten kapısına dayanıp evinde dövücem herifi ben onun eşiyle muhattap olmuyorsam oda benim eşimle muhattap olamaz. Sizin kadar sorunlu aile yok demiş apartmanda. Şu apartmana bir yabancı getir en doğru aile sizsiniz der apartmanda aileyi bırakın bir tane düzgün tip yok kadını da kızı da erkeği de aynı. Hepsi dedikoducu laf yapan arkandan konuşan tipler. Düzgün bir ev bulursam çıkıcam zaten evden.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Mecbur zaten size makbuz vermek zorunda, eğer şikayetçi olursanız üzerine çökerler.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Mecbur zaten size makbuz vermek zorunda, eğer şikayetçi olursanız üzerine çökerler.

Nereye şikayet etmem gerekiyor hocam hemen şikayet edeyim şunu. Yemin ederim 8 aydır para veriyorum ama bu para neye gidiyor neye harcanıyor bilmiyorum adam cebe atıyor bana öyle geliyor artık. Makbuz yok zaten ortada bir kere bile vermedi. Hatta bunu da sordum ben başka apartmanda da oturdum makbuz alıyordum burda niye yok dedim makbuza gerek yok diyor çünkü beyefendi deftere yazıyormuş :)

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bence artık tüm şikayetleri CİMER üzerinden yapabilirsiniz, çok iyi ilgileniyorlar.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Bence artık tüm şikayetleri CİMER üzerinden yapabilirsiniz, çok iyi ilgileniyorlar.

Bir bakayım ben buna.

Yonetici yi değiştirin aidat gerekli

Aidat tamam gerekli de adam hiç bir iş yapmıyor ki apartman da boşuna veriyorum parayı.

Hiç olmadı sulh ceza dairesine suç duyurusunda bulunucam de veya yap (=

:)

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
cinayet işlememek için kendimi zor tuttuğum insan tiplerinden birini tarif etmişsin ??